Το Captain’s Bakery, είναι από εκείνα τα μαγαζιά που φέρουν μεγάλη ιστορία και σε ταξιδεύουν στο παρελθόν, μέσα από γευστικές δημιουργίες που αναβλύζουν άρωμα ελληνικής παράδοσης , καθώς πρωτολειτούργησε το 1928 ως αρτοποιείο στο Παγκράτι. Πρωτοστάτες στο εγχείρημα, μια οικογένεια με καταγωγή από την Μικρά Ασία, που μετέφερε στις αποσκευές της, συνταγές και τεχνοτροπίες για ψωμί και κουλουράκια, ανοίγοντας έναν καινοτόμο για την εποχή φούρνο, με τον καπετάνιο της οικογένειας, να διηγείται καθημερινά στους επισκέπτες ιστορίες από τη θάλασσα, γεγονός που μοιραία έδωσε το όνομα «φούρνος του καπετάνιου».
Τα χρόνια πέρασαν, και το Captain’s Bakery εδραιώθηκε πανηγυρικά στη συνείδηση του κοινού, καθώς οι παραδόσεις στο ζύμωμα του ψωμιού και τη δημιουργία των γλυκών τηρούνται ατόφιες, με ευλάβεια, όπως παραδόθηκαν από γενιά σε γενιά ενώ παράλληλα κάθε καινοτομία εισάγεται με σεβασμό στις πατροπαράδοτες τεχνικές, αποδίδοντας τεράστια αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό και οδηγώντας τον ιδιοκτήτη, κύριο Παναγιώτη Λεντωβά, σε αναζήτηση νέου μεγαλύτερου χώρου όπου η συνέχεια και εξέλιξη του πρώτου αρτοζαχαροπλαστείου βαδίζει στα ίδια μονοπάτια επιτυχίας.
Έτσι, το 2012 το Captain’s Bakery ανοίγει τις πόρτες του στον Άλιμο, σε έναν χώρο 400 τ.μ., όπου εκτός από το κυρίως κατάστημα που πραγματικά αποτελεί κομψοτέχνημα, εφάμιλλο των υπέροχων δημιουργιών, φιλοξενεί δύο ξεχωριστά σύγχρονα και πιστοποιημένα εργαστήρια, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, προσβάσιμα για το κοινό, που μπορεί να παρακολουθήσει όλη την παραγωγική διαδικασία η οποία πραγματικά παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει άψογα, παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία, με σύγχρονες τεχνικές και πάντα άριστες πρώτες ύλες!
Με μια μεγάλη ποικιλία σε αρτοποιήματα, που ανανεώνονται συνεχώς, μέσα από ένα ανεξάντλητο συνταγολόγιο το Captain’s Bakery πρωτοτυπεί συνεχώς κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον. Σήμα κατατεθέν, το ψωμί με προζύμι του Σταυρού, με μια πολύ ενδιαφέρουσα παράδοση στον τρόπο παρασκευής και παντελή απουσία μαγιάς, ενώ υψηλά σε ποιότητά και διατροφική αξία είναι τα ψωμιά αργής ωρίμανσης, 5-6 ημερών. Καθώς οι γεύσεις και οι διατροφικές συνήθειες μεταβάλλονται, νέες συνταγές κάνουν το ντεμπούτο τους, όπως το ψωμί με κουρκουμά και chorizo, ενώ η χρήση εναλλακτικών αλεύρων από χαρούπι και Ζέα, αποτελεί την πλέον υγιεινή εναλλακτική πρόταση, εκλεπτυσμένου επιπέδου που κερδίζει τις εντυπώσεις.
Ξεχωριστή θέση διατηρούν οι γλυκές και αλμυρές δημιουργίες που σε οδηγούν σε αξέχαστες γαστριμαργικές εμπειρίες καθώς και εδώ αντικατοπτρίζεται η άριστη τεχνική σε συνδυασμό με τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούνται. Αφράτο χειροποίητο παγωτό και τάρτες με ολόφρεσκα φρούτα, γευστική φλαν και ασυναγώνιστα μακαρόν γίνονται ανάρπαστα, ενώ τα γλυκά και αλμυρά πρωινά, συνδυάζονται άψογα με τον επίσης υψηλού επιπέδου καφέ που σερβίρεται εδώ, δικαιώνοντας τη φήμη του ως ένα από τα καλύτερα αρτοποιία – ζαχαροπλαστεία της Αθήνας!
Σε μια εποχή όπου η επιστροφή στις γευστικές ρίζες είναι τόσο ανάγκη, όσο και τάση, η αυθεντικότητα, η επικέντρωση στην παράδοση και αφοσίωση στην ποιότητα, δίνουν σε εγχειρήματα σαν το Captain’s Bakery την ταυτότητα και το κύρος που τα τοποθετούν στην κορυφή των προτιμήσεων!
Captain’s Bakery
Λεωφ. Καλαμακίου 40-42, Άλιμος, τηλ. 2109849300
www.captains-bakery.gr
Facebook | Instagram