Πόση ομορφιά κρύβει ο πλανήτης μας! Πόσο χρώμα, πόσα τοπία, πόσες κουλτούρες, πόση διαφορετικότητα… Το ανακαλύπτεις σε κάθε σου ταξίδι, σε κάθε φωτογραφία από το πιο μακρινό μέρος της γης, σε κάθε αναζωογονητικά πρωτόγνωρη γεύση!
Πριν μερικά χρόνια, η έννοια του bao bun, του tom yum ή του poké bowl μπορεί να μην ήταν στο καθημερινό μας γαστρονομικό λεξιλόγιο, χάρις όμως στη νέα γενιά επιχειρηματιών αλλά και των chef που ακόνισαν τις παλέτες τους σε κάθε σπιθαμή της γης και θέλησαν να μας μεταλλαμπαδεύσουν τα ευρήματά τους, από μύθος είναι πλέον πραγματικότητα που μπορούμε να γευτούμε στο πιάτο μας.
Η ethnic σκηνή της πόλης δεν ήταν ποτέ πιο πλούσια. Από τη Nikkei κουζίνα, η οποία δανείζεται στοιχεία από 2 γαστρονομικούς κόσμους κι έχει συνεπάρει την παγκόσμια εστιατορική σκηνή, μέχρι την ιαπωνική με το απολαυστικό sushi ή την ταϊλανδέζικη με το εμβληματικό pad thai, οι Αθηναίοι foodies έχουν πλέον βρει τα στέκια που θα τους προσφέρουν τη γευστική νιρβάνα που διακαώς αναζητούν.
Συνταγές κλασσικές αλλά και πιο εξευρωπαϊσμένες, χειροποίητες σάλτσες και φρέσκα υλικά, συνδυασμοί γλυκού, πικάντικου, ξινού, πικρού και αλμυρού αναστατώνουν τους ουρανίσκους και δίνουν στην πόλη έναν παλμό γαστρονομικής πολυπολιτισμικότητας.
Ξεχωρίσαμε τα πιο ενδιαφέροντα ethnic εστιατόρια στην πόλη αλλά και τα πιο ενημερωμένα asian markets μέσω των οποίων μπορείς να προμηθευτείς όλα αυτά τα υλικά που θα σε κάνουν wok και sushi master. Bon Appétit!
Στην Ιαπωνική γλώσσα υπάρχει μια λέξη που περικλείει όλη την εμπειρία στο Cho Cho San: λέγεται ukiyo [u-key-yo] και σημαίνει να ζεις την στιγμή, τις απολαύσεις της ζωής, απαλλαγμένος από κάθε προβληματισμό. Και πράγματι, στο asian εστιατόριο της Δροσιάς εκτυλίσσεται μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, με ένα διευρυμένο μενού με πιάτα κλασικά και πειραγμένα τόσο-όσο, κι ένα περιβάλλον που δημιουργεί ένα νοητό μονοπάτι στις μεγαλουπόλεις του κόσμου, που θα σε βάλουν κατευθείαν στο πιο zen γαστρονομικό mood. Το Cho Cho San είναι «παιδί» της Αθανασίας Τσουκνίδα, με «νονό» τον αγαπημένο σε όλους μας Αλέξη Κωστάλα, που έσπευσε να της προτείνει το ασυνήθιστο όνομα, εμπνεόμενος από την όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι, και την ομώνυμη ηρωίδα ευρέως γνωστή ως Μαντάμ Μπάτερφλαϊ. Ψηλοτάβανο, μ’έναν χώρο που περιτριγυρίζεται από γυάλινες επιφάνειες οι οποίες εκμεταλλεύονται το φυσικό φως – συνδέοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες με τον ρυθμό του αγαπημένου μας προαστίου – το Cho Cho San δημιουργεί ένα σκηνικό προσιτής πολυτέλειας, με «νότες» Άπω Ανατολής και αναπαυτικές πολυθρόνες, bamboo, origami φωτιστικά και φινετσάτα σκεύη. Η κουζίνα του «ρολάρει» με αψεγάδιαστη τεχνική sashimi, nigiri και maki και οι μυημένοι, θα νιώσουν right at home συνειδητοποιώντας το γευστικό εκτόπισμα των λεπτοδουλεμένων προτάσεων της. Οι λάτρεις της ζεστής κουζίνας θα ανακαλύψουν πεντανόστιμα κυρίως σε εκδοχές μοσχαριού, χοιρινού και κοτόπουλου – όπως το Teriyaki Chicken με φιλέτο μπούτι με μπρόκολο, κάσιους και teriyaki sauce ή το Sweet Lemon Pork, με τεμπουρα χοιρινού, γλυκιά σάλτσα λεμονιού και σουσάμι (μια αποκάλυψη!) Περισσότερα εδώ
Το Andaman Sky πέραν από ένα σαγηνευτικό bar-restaurant και μια ταράτσα βγαλμένη από το Χίλιες και Μία Νύχτες, είναι state of mind. Είναι μια σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι, το ταξίδι που πάντα θα θυμάσαι, οι πιο ωραίες βραδιές που πέρασες με τους κοντινούς σου φίλους, η μνήμη από το αγαπημένο σου πιάτο που αγγίζει την τελειότητα. Εδώ εκτυλίσσεται καθημερινά μια μοναδική εμπειρία των πέντε αισθήσεων, με τη γεύση να οξύνεται από τη νοστιμιά των παιχνιδιάρικων – σε υφή και γεύση – προτάσεων του μενού, με το βλέμμα να μαγνητίζεται από τους κοκοφοίνικες, τα ethnic διακοσμητικά, τα κόκκινα-του-πάθους φωτιστικά με τα πλεχτά καπέλα και τις μεγάλες μαξιλάρες, και με τις μουσικές του κόσμου, από τα ηχεία του να σε βάζουν στο πιο ζεν και χαλαρό mood. Κι όλα αυτά κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, στην καρδιά της Αθήνας. Τα πιάτα του αποτελούν μια γνήσια εκπροσώπηση της ταϊλανδέζικης κουζίνας σε ένα άκρως επεξηγηματικό μενού (δεμένο σε μπαμπού και με έναν πολύχρωμο ελέφαντα να φιγουράρει στο εξώφυλλο) που δίνει τις κατευθύνσεις σε όποιον δεν είναι εξοικειωμένος με αυτές τις γεύσεις και ενθαρρύνει κάποιον να πειραματιστεί και να δοκιμάσει. Οι Ταϊλανδοί chef βάζουν γνώση, μεράκι και φρέσκα υλικά, με τις πιο λαχταριστές σάλτσες και ζωμούς να φτιάχνονται in house. Το αποτέλεσμα; Μια γαστρονομική γιορτή, με κάθε μπουκιά και μια αποκάλυψη! Λατρέψαμε τη σούπα Tom Yum Goong (γαρίδες με γάλα καρύδας, ντομάτα, ξηρό και φρέσκο κρεμμύδι, φρέσκα φύλλα lime, lemongrass & galangal) και τη σαλάτα Spicy Duck (σπιτικά καπνισμένα φιλετάκια πάπιας με φασολάκια, χρωματιστές πιπεριές, αγγουράκι, φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμύδι & fresh lime), ένα μοναδικό appetizer, προπομπός των λαχταριστών κυρίως. Περισσότερα εδώ
Ταϋλάδη…Ένας εξωτικός μακρινός τόπος με το άρωμα της μυστηριώδους Ανατολής και ευσεβής πόθος κάθε ταξιδευτή, μια χώρα με εκπληκτικά τοπία, αντιθέσεις, αξιοσέβαστη κουλτούρα και μια τεράστια μαγειρική παράδοση, ίσως τη μοναδική που διατηρήθηκε αυθεντική και ανεπηρέαστη από τη Δύση, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτά τα στοιχεία γνώρισε και εκτίμησε στα ταξίδια του στην Ταϋλάνδη ο Μπάμπης Ασκερίδης και αφού μυήθηκε στα μυστικά της ταϋλανδέζικης γαστρονομίας, μαζί με τον Κώστα Λάλα μας χάρισαν ένα μικρό μονοπάτι που από το Κουκάκι σε οδηγεί απευθείας στη χώρα των ελεύθερων ανθρώπων (thai σημαίνει ελεύθερος). Ο χώρος – μικρός μα κουκλίστικος – κρατάει αυτούσια, το ύφος και τη φιλοσοφία του thai street food, ενώ η μεγάλη συρροή κόσμου – ξένου κι ελληνικού κοινού – σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποια πολυσύχναστη γειτονιά της Μπανγκόκ, εκεί όπου τα πολύχρωμα tuk tuk, τα τρίκυκλα, χειροποίητα οχήματα κάνουν απολύτως αισθητή την παρουσία τους. Η ethnic διακόσμηση σε μαγνητίζει και σε ταξιδεύει στο χωροχρόνο. Τα χρώματα κυριαρχούν, ενώ η υπέροχη αισθητική που συνδυάζει επιρροές 60s-70s, τα αναμνηστικά από κάθε γωνιά της Ταϋλάνδης (που ο Μπάμπης συνέλεξε στα ταξίδια του) και ο Σιντάρτα Γκαουτάμα η αλλιώς Βούδας να χει σαφώς την τιμητική του, συνθέτουν το πιο όμορφο φόντο για insta stories πριν απολαύσεις το φαγητό σου. Σούπα, γλυκιά ή πικάντικη σερβιρισμένη στην παραδοσιακή σουπιέρα, εκπληκτικές σαλάτες με λαχταριστούς συνδυασμούς, noodles, πιάτα με πρωταγωνιστή το εγχώριο κάρυ σε τέσσερις τύπους (Phanaeng curry, Massaman curry, Green & Red curry), φυσικά ρύζι, καταπληκτικά μικρά εδέσματα (dumplings, won ton, spring rolls) αλλά και one plate meals (με βάση κοτόπουλο, πάπια, χοιρινό αλλά και vegeterian επιλογές), όλα βιώνουν ιδανικές εκδοχές και είναι το εισιτήριό σου για ένα απολαυστικό και αξέχαστο thai ταξίδι. Περισσότερα εδώ
Ο γαστρονομικός χάρτης της Ταϊλάνδης στη χώρα μας έχει γραφτεί πολλές φορές με «πανωλεθρίες» που αδικούν τόσο τον πλούτο των γεύσεων και των συνταγών του πρώην βασιλείου του Σιάμ, όσο και το foodie κοινό που διακαώς τις αναζητά. Το Blue Bamboo πρωτοστάτησε πριν κάποια χρόνια, θέτοντας νέους κανόνες στο ταϊλανδέζικο, με well-priced πιάτα που βιώνουν κυριολεκτικά ιδανικές εκδοχές, αλλά κι ένα περιβάλλον ανεπιτήδευτο και casual – ό,τι πρέπει δηλαδή για να απολαύσεις απρόσκοπτα και χαλαρά τις γευστικές του προτάσεις. Το εστιατόριο είναι γωνιακό (συνδέοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες με τον ρυθμό της γειτονιάς), ντύνεται σε μίνιμαλ, γκρι χρωματισμούς και παρέχει την καλύτερη θέα από κάθε στασίδι στην open kitchen του (που λαμβάνει χώρα κι όλη η μαγεία!). Τα δερμάτινα 60’s αισθητικής καθίσματα, οι ξύλινοι πάγκοι και τα chalkboards ενισχύουν την urban φυσιογνωμία του μαγαζιού και ασφαλώς την άνεσή σου – οπτική και σωματική. Στο εύστοχα δομημένο menu του θα βρεις ποικιλία, χρώματα κι αρώματα – γεύσεις ετερόκλητες και σαγηνευτικές – που έχουν ως αφετηρία την υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη αλλά και τη μαεστρία του chef στην κουζίνα. Το αποτέλεσμα είναι πιάτα αυθεντικά – λυτρωτικά απολαυστικά – χωρίς εξευρωπαϊσμούς, πειραματισμούς και αχρείαστους εντυπωσιασμούς. Καυτερές ή βελούδινες σούπες (όπως η πικάντική Tom Yum με γκαλάνκαλ, φρέσκα μανιτάρια και γαρίδες ή Tom Kha Gai) γίνονται το πρελούδιο της γευστικής νιρβάνας, προετοιμάζοντας το στομάχι σου για τα πεντανόστιμα ορεκτικά (το ένα-καλύτερο-από-το-άλλο), που η ομάδα του θα σε ενθαρρύνει να απολαύσεις στη μέση, όπως και τα πιάτα. Περισσότερα εδώ
Eνώ το αυθεντικό, γίνεται προϊόν μίμησης, μετάλλαξης ή επανεφεύρεσης για να πάρει μια πιο εύπεπτη και εξευρωπαϊσμένη ίσως μορφή, το Thai Zab δίνει τις σωστές συστάσεις, μυώντας μας στα ταϊλανδέζικα γευστικά μονοπάτια με πυξίδα τη γνησιότητα στην απόδοση των συνταγών, με τον γηγενή σεφ, Den Simla να μοιράζεται ένα-ένα τα μυστικά του σε κάθε ιδιαίτερο πιάτο που θα φτάσει στο τραπέζι σου! Συνταγές κλασσικές και πιο μοντέρνες, χειροποίητες σάλτσες και βασικά υλικά, όπως ο φρεσκοκομμένος στο χέρι κιμάς και τα σπιτικά noodles δίνουν μια ακόμα πιο χαρακτηριστική ταυτότητα στα εδέσματα, ενώ το πολύ καλά ενημερωμένο service, θα σε καθοδηγήσει με μεγάλη ακρίβεια, ώστε να επιλέξεις τα πιάτα εκείνα που ταιριάζουν απόλυτα στις προτιμήσεις και τις διατροφικές σου ιδιαιτερότητες καθώς η συγκεκριμένη κουζίνα είναι αρκετά spicy! Σε έναν πολύ γήινο και προσεγμένο χώρο, που αποπνέει ηρεμία, καθώς το φυσικό ξύλο και οι παστέλ αποχρώσεις είναι τα κυρίαρχα στοιχεία, με λεπτή ανατολίτικη φινέτσα, και χωρίς έντονη φολκλορική διάθεση, η απόλαυση ενός γεύματος είναι σχεδόν τελετουργική καθώς όλοι οι συνδαιτημόνες μοιράζονται τα πιάτα στο τραπέζι, κάτι που βρίσκουμε κοινό στην ελληνική νοοτροπία. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το Thai Zab, αυτοχαρακτηρίζεται thaiverna. Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, τα fresh rolls (ρολλά από ρυζόφυλλα γεμιστά με λαχανικά και κοτόπουλο ή γαρίδες, με σάλτσα δαμάσκηνου και φιστικιού) και τα shrimp cakes, (καλοτηγανισμένα σπιτικά cakes με γαρίδες, σερβιρισμένα σε χειροποίητη σάλτσα δαμάσκηνου) σου δίνουν αμέσως το (απογειωτικό) γευστικό στίγμα για ό,τι έπεται. Περισσότερα εδώ
Θυμάστε το τραγούδι των Daft Punk που έλεγε «harder-better-faster-stronger»; Ε λοιπόν σε μια παραλλαγή του θα μπορούσαμε με 4 λέξεις να περιγράψουμε το sushi στο Poké, κι αυτή θα ήταν bigger-better-tastier-healthier (μεγαλύτερο-καλύτερο-γευστικότερο-πιο υγιεινό). Είμαστε ποιητές το ξέρουμε. Ας αποδομήσουμε ένα-ένα τα παραπάνω σκέλη, ξεκινώντας από τα basics. Poké σημαίνει «κομμένο σε κύβους» και αναφέρεται στα υλικά τα οποία τοποθετούνται σαν toppings πάνω σε ένα μπολ με sushi rice. Eίναι ένα από τα πιο δημοφιλή, παραδοσιακά φαγητά της περιοχής του συμπλέγματος του Ειρηνικού, και η μερίδα είναι «γενναία», όχι σαν το ιαπωνικό που θες 30 rolls στην καθισιά σου για να χορτάσεις. Τα bowls «βγαίνουνε» σε 2 μεγέθη, με το μεγάλο μια μέριμνα και για εμάς τους πιο φαγανούς (άρα το bigger to «λύσαμε»). Περιλαμβάνει ωμό ψάρι, σως και λαχανικά σε κολασμένους συνδυασμούς και πραγματικά ενώ σαν «γαστρονομικό κίνημα» έχει ταξιδέψει από εξωτικό Niʻihau στις πιο trendy μεγαλουπόλεις, εδώ βιώνει μια ιδανική εκδοχή κι ένα καταπληκτικό ratio τιμής-ποιότητας (better!) Στις επιλογές σου, υπάρχουν τρία είδη θαλασσινών, με τον σολομό και τις γαρίδες σαν «σταθερές» προτάσεις κι ένα φρέσκο ελληνικό ψάρι, αναλόγως του τι (καλό) θα βρεθεί στην αγορά. Εδώ θα βρεις signature bowls αλλά και build your own προτάσεις, με mild ή spicy εκδοχές για τους λάτρεις των καυτερών, αλλά και μια vegan επιλογή με παντζάρι αντί για ψάρι. Λατρέψαμε το Honolua (με ανανά, δυόσμο, soy sesame sauce, wasabi mayo ή chili mayo) και τη Hanalei (με μάνγκο, κόκκινο τσίλι, κάσιους, κόλιανδρο και coconut curry sauce) – και τα 2 με γαρίδα – αλλά και το Waikiki (με γλυκό τσίλι, καρότα, μανιτάρια shitake και soy sesame sauce) με ελαφρώς μαριναρισμένο μαγιάτικο. Αν δεν τα δοκιμάσεις, δε μπορείς να καταλάβεις για τι φρεσκάδα και πλήθος-γεύσεων-σε-μια-μπουκιά μιλάμε (tastier-healthier). Περισσότερα εδώ
Throwback, μερικούς αιώνες πίσω. Το εμπόριο της Δύσης με τις χώρες της Ασίας ανθίζει και μαζί του, στο πέρασμα των χρόνων, μια νέα παράδοση γεννιέται. Στα τεϊοποτεία, κατά μήκος του δρόμου του μεταξιού, όπου ξεκουράζονταν οι ταξιδιώτες, αρχίζει να σερβίρεται το dim sum (μικρές μπουκίτσες με γέμιση κοτόπουλο, χοιρινό, γαρίδα ή λαχανικά, μέσα σε μικρά καλαθάκια), ως συνοδευτικό του τσαγιού, ίσως στην πρώτη μορφή asian brunch. Η παράδοση του dim sum, έδωσε στο Mr.Dim το όνομά του, καθώς ήταν αυτό που το χαρακτήριζε στα πρώτα του διερευνητικά βήματα τέσσερα χρόνια πριν. Στο μεσοδιάστημα, όσο μεγάλωνε η αγάπη και η αποδοχή των απανταχού foodies, τόσο εμπλουτιζόταν και ο κατάλογος, φτάνοντας σε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, που πλέον περιλαμβάνει από λαχταριστά bao buns, ζουμερά satay καλαμάκια χοιρινού ή κοτόπουλου, yakitori καλαμάκια κοτόπουλου, ιδιαίτερα sushi rolls, μέχρι noodles, τηγανιτό ρύζι κι εκπληκτικές cooked συνταγές που πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο την Panasian cuisine, με μια διακριτική πινελιά μεσογειακού ταπεραμέντου. Ένας λιλιπούτειος χώρος, μόλις 49 τ.μ. χωρητικότητας 15 ατόμων, αλλά με πολλαπλάσιες γεύσεις και αρώματα να αναβλύζουν από την open kitchen, industrial αισθητική και γήινους τόνους, που ξεκουράζουν το μάτι, σε χαλαρώνουν και σε προετοιμάζουν για μια πραγματική ιεροτελεστία, κάτω από το βλέμμα της γκέισας στην εμβληματική τοιχογραφία, που θα γίνει η συνοδοιπόρος σου σε αυτό το γευστικό ταξίδι. Για τις ηλιόλουστες μέρες, υπάρχει και εξωτερικός χώρος για να απολαύσεις τις επιλογές σου, ενώ αν αγαπάς το comfort του σπιτιού σου, υπάρχει και η δυνατότητα delivery! Περισσότερα εδώ
Το Περού έχει την δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμική κατανομή σε Ιάπωνες στην λατινική Αμερική, και η κοινότητα αυτή έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό αντίκτυπο και επιρροή σε επίπεδο κουλτούρας στην χώρα, από την άφιξη των πρώτων προσφύγων στα τέλη του 19ου αιώνα. Μια από τις πιο αξιοσημείωτες συνεισφορές τους είναι ασφαλώς η Nikkei κουζίνα, η οποία δανείζεται στοιχεία κι από τους 2 γαστρονομικούς κόσμους κι έχει συνεπάρει την παγκόσμια εστιατορική σκηνή. Οι ρίζες αυτής της σύντηξης εναπόκεινται στην υγιή περουβιανή αλιεία και το ψάρι, με το sushi να φιλοξενείται σε πλήρη σύμπνοια σε ένα menu δίπλα π.χ. σε ένα ceviche. Κι ερχόμαστε στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε μια από τις πιο ετερόκλητες γειτονιές της, το Μετς, όπου η Ειρήνη Μπέκα κι ο Παναγιώτης Λογοθέτης, λάτρεις της περουβιανής γαστρονομίας και του sushi αντίστοιχα, και με πολύ μεγάλη εμπειρία σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας και της Μυκόνου, ένωσαν τις δυνάμεις τους (και τις αγαπημένες τους κουζίνες) και άνοιξαν πρόσφατα το Huaca. Huaca στην περουβιανή quechuan διάλεκτο είναι τα πράγματα ή τα μνημεία που αποτελούν αντικείμενα λατρείας και σεβασμού – ένα πολύ εύστοχο όνομα, αφού αυτά ακριβώς είναι τα συναισθήματα που θα σου δημιουργηθούν στο Huaca με την πρώτη ματιά, και την πρώτη… μπουκιά. Την υπογραφή του μενού, που περιλαμβάνει λεπτοδουλεμένα, well-executed πιάτα έχει ο στενός συνεργάτης του χαρισματικού Χρόνη Δαμαλά, Δημήτρης Κότσαλης. Στο “παλμαρέ” του θα βρεις σπιρτόζικα tiradito, απολαυστικά ceviche, δροσερά ταρτάρ – πολυδιάστατα (mango-avocado-chilli) και αιθέρια, αλλά και εξαιρετικά nigiri, inside out και dumplings. Η σάλα ντύνεται σε minimal, oriental αποχρώσεις, με μια απ’άκρη σ’άκρη μπάρα, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και murals με ανθισμένες αμυγδαλιές, με την επιμέλεια της Στέλλας Ανδρικοπούλου. Περισσότερα εδώ
Η πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη κουζίνα της Άπω Ανατολής, της Ινδίας και της Ιαπωνίας, όχι μόνο ξύπνησαν το πάθος των foodies, αλλά ήρθαν να κουμπώσουν αρμονικά με την vegeterian, vegan και pesceterian φιλοσοφία, στρέφοντας ουκ ολίγους, στην ανεύρεση πρώτων υλών αλλά και συνταγών, ώστε να εντάξουν στην καθημερινή διατροφή τους, δυσεύρετα – η αλήθεια είναι – διατροφικά διαμάντια. Η αναζήτηση παίρνει βέβαια τέλος, μόλις βρεθείς στο Salamat Asian Supermarket, καθώς επί 27 χρόνια αποτελεί το πιο ενημερωμένο και ολοκληρωμένο ασιατικό μαρκετ, που αναλαμβάνει να σε καθοδηγήσει με τον καλύτερο τρόπο στα μονοπάτια της ινδοασιατικής γαστρονομίας. Έπειτα από την πολλή επιτυχημένη πορεία του πρώτου καταστήματος στους Αμπελοκήπους, ένα νέο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 3 στο Ψυχικό όπου κάθε διάδρομος, κάθε ράφι και κάθε προθήκη θα σε μεταφέρει σε αγορές τροφίμων από την Ιαπωνία ως την Κορέα και την Ινδονησία, και από τις Φιλιππίνες ως την Κίνα και την Ταϋλάνδη! Τα πάντα εδώ σου προκαλούν ένα αίσθημα δημιουργικής έκστασης, καθώς τα fresh frozen φρούτα και λαχανικά, το ρύζι και τα noodles κάθε είδους, τα μίγματα μπαχαρικών, οι πολυποίκιλες sauce, τα προϊόντα καρύδας (γάλα, αλεύρι, και ότι άλλο φανταστείς) και τα περί sushi άπαντα, αποτελούν τα κατάλληλα ερεθίσματα για μαγειρικό οίστρο, ενώ αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος για πειραματισμούς, υπάρχουν έτοιμες συσκευασίες κατεψυγμένων dumpling, dim sum, στιγμιαία sticks ρυζιού, πεντανόστιμα gyoza και ιδιαίτερα instant noodles που θα εμπλουτίσουν με τον πιο ξεχωριστό τρόπο το τραπέζι σου. Αυτό που σίγουρα θα αγαπήσεις στο Salamat, πέραν του γλυκού συναισθήματος της ανακάλυψης, είναι η πλήρης καθοδήγηση που σου δίνεται, ώστε να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε συνταγή που προτίθεσαι να μαγειρέψεις. Υλικά, δοσολογίες, τρόπος εκτέλεσης σου παρέχονται με κάθε λεπτομέρεια, ενώ θα βρεις τα κατάλληλα σκεύη και tips που σου εγγυώνται την απόλυτη επιτυχία! Περισσότερα εδώ
H ασιατική διατροφή είναι πλήρης, καθώς συνδυάζει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και χαμηλά επίπεδα λίπους, παρέχοντας μεγάλη ποικιλία βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών. Είναι επίσης πεντανόστιμη, κάτι που από τη στιγμή που θα τη δοκιμάσεις θα σε κάνει μοιραία να θες να την εντάξεις ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά σου. Κι επειδή ένα καλό ασιατικό εστιατόριο δεν είναι πάντα στη διπλανή σου πόρτα – και θα ήταν ασύμφορο να είναι – υπάρχει ένας “σύμμαχος” που όχι μόνο σου παρέχει όλες τις πρώτες ύλες για να δημιουργήσεις το αγαπημένο σου ασιατικό σου πιάτο, αλλά σε μαθαίνει και πως να το παρασκευάσεις. Ο λόγος για τα Wok Shop, που θα σε καταστήσουν ειδήμονα στην ασιατική κουζίνα, με τον πιο ευχάριστο, φιλικό, αλλά και έμπειρο τρόπο! Εδώ δεν μιλάμε για άλλο ένα Market Ασιατικών Τροφίμων, αλλά για μια ολοκληρωμένη πρόταση σε όσους αναζητούν ασιατικά τρόφιμα αλλά και σκεύη, με το καταρτισμένο team να μεταφέρει και να μοιράζεται με τους επισκέπτες και πελάτες όλη αυτή τη γνώση γύρω από την ασιατική κουζίνα. Είτε έχεις “ρολλάρει” την παλέτα σου σε αμέτρητα makis και ξέρεις κάθε είδος noodle σαν τα δάχτυλα του χεριού σου, είτε είσαι newcomer, τα Wok Shop είναι η “συντεταγμένη” σου. Τα μαθήματα μαγειρικής δε – που ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια – όχι μόνο απέδειξαν ότι το αθηναϊκό κοινό “διψούσε” να μάθει ασιατική κουζίνα (δικαίως), αλλά γίνανε κάτι σαν θεσμός, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς των Wok Shop, που είναι πάντα εκεί για να σε βοηθήσουν σε κάθε βήμα ή πειραματισμό σου, με chef αρωγούς στο γαστρονομικό σου “ταξίδι”. Περισσότερα εδώ