Το Iceroll με τη θεαματική του είσοδο στα αθηναϊκά δρώμενα στο Athens Food Festival το 2017 μας δίδαξε 2 πράγματα: ότι το ποιοτικό παγωτό δεν γνωρίζει γευστικά σύνορα και όρια κι ότι η πρωτοτυπία πάντα θα υπάρχει, αρκεί να έχεις το ακονισμένο κριτήριο να την αναγνωρίζεις και το ταλέντο να την αναπτύσσεις.
Παιδί του Νότου αρχικά, με το μαγαζί της Πλατείας Εσπερίδων να έχει καθιερωθεί σαν το απόλυτο sweet spot της Γλυφάδας, το Iceroll προσγειώθηκε πολύ σύντομα σε Μοναστηράκι και Ρόδο για να μυήσει περισσότερους επισκέπτες στη μυσταγωγία της παρασκευής του παγωτού σου μπροστά στα μάτια σου με τα πιο φρέσκα και ποιοτικά υλικά. Κάτι έλειπε όμως. Ίσως όχι τόσο στο team του όσο σε εμάς – το κοινό των βορείων – που μοιραία το στερούμασταν στην καθημερινότητά μας και το απολαμβάναμε πραγματικά σαν το καλύτερο δώρο κάθε φορά που κατηφορίζαμε προς κέντρο ή Γλυφάδα.
Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν, αφού οι εκκλήσεις μας εισακούσθησαν και ένα ολοκαίνουργιο και εμβληματικό Iceroll άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα στον πιο «ζωντανό» δρόμο στο Χαλάνδρι, την Ανδρέα Παπανδρέου.
Αν λοιπόν ζούσες στο εξωτερικό ή ήσουνα σε χρόνιο κρυογεννετικό κόμα – γιατί αποκλείεται να μην το έχεις ακουστά ή να μην έχεις δει έστω τα άπειρα stories στα κοινωνικά δίκτυα – θα σου δώσουμε μια ιδέα του τι χάνεις: Όλα ξεκινάνε από μια παγωμένη πλάκα, πάνω στην οποία φρέσκο γάλα ημέρας – άρτι αφιχθέν από τον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα – συνδυάζεται με φρέσκα φρούτα εποχής ή γνωστά brands σοκολάτας και μπισκότου, για τη δημιουργία του πιο φρέσκου και σαγηνευτικού παγωτού στον κόσμο – χωρίς την προσθήκη ίχνους συντηρητικού ή άλλου τεχνητού πρόσθετου. Τα υλικά αναμειγνύονται ζογκλερικά με μια σπάτουλα και γίνονται ρολάκια που τοποθετούνται στο κυπελάκι σου σε χρόνους dt.
Στις επιλογές έχει δοθεί μέριμνα σε κάθε γούστο ή ανάγκη, έτσι υπάρχουν vegan εκδοχές με γάλα καρύδας, ενώ όπως καταλαβαίνεις, μπορείς να πειραματιστείς μ’έναν ατελείωτο συνδυασμό γεύσεων από τις πρώτες ύλες που διατίθενται (από τις πιο «παραδοσιακές», μέχρι υγιεινά super foods για αναζωογόνηση και ενέργεια).
Ανάμεσα στις ιδιαίτερες προτάσεις ξεχωρίζουν η σοκολατόπιτα, η μπουγάτσα, η pavlova, η bounty, τα snickers – όλες φτιαγμένες (καλά το κατάλαβες) με το αντίστοιχο υλικό (π.χ. πραγματικό κομμάτι τσουρέκι που κόβεται μπροστά στα μάτια σου και γίνεται παγωτό, κ.ο.κ.) Στα must try, οι δημιουργίες του χαρισματικού chef patissier Διονύση Αλέρτα, όπως μηλόπιτα και σουφλέ σοκολάτας, αλλά και νέες εκπλήξεις που θα δεις να ξετυλίγονται μελλοντικά!
Το όλο εγχείρημα απέσπασε φέτος βραβείο από τα Estia Awards για το 2020 και είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα. Καλή απόλαυση!
IceRoll
Χαλάνδρι: Ανδρέα Παπανδρέου 61, τηλ. 2111050372
Μοναστηράκι: Αθηνάς 2, Αθήνα, τηλ. 2103238140
Γλυφάδα: Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, τηλ. 2108945009
Ρόδος: Ερμού 83 Παλιά Πόλη τηλ. 2241033165
www.iceroll.gr | Facebook | Instagram