spot_img

Le Pain Du Chef: Λαχταριστά αρτοδημιουργήματα (κι όχι μόνο!) στο Ίλιον

Σημαίνει «το ψωμί του chef», και για τους μυημένους στις ψαγμένες εκδοχές του άρτου, αποτελεί μια συντεταγμένη-μονόδρομο. Ανοιχτή καθημερινά από το πρωί, η λιλιπούτεια boulangerie στις παρυφές της πολύκοσμης Ιδομενέως, έχει ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια, μοναδικές προτάσεις που θα σε γλυκάνουν, αλλά και τον πρωταγωνιστή-ψωμί, σε σταρένιο αργής ωρίμανσης, ζέας, καλαμποκιού, πετρόμυλου, λιναρόσπορου με γλυκάνησο και Μάνης! 

Στις (σαγηνευτικές) προθήκες του, θα βρεις χειροποίητα σφολιατοειδή που φτιάχνονται καθημερινά με φροντίδα στο κατάστημα (η τυρόπιτά του με φέτα Καλαβρύτων είναι απλά θεϊκή!) – πεντανόστιμες πίτες, όπως σπανακόπιτα, κοτόπιτα και πρασόπιτα, αλλά και χορταστικές μπαγκέτες, με αγαπημένη μας αυτή με κοτόπουλο, κοτοσαλάτα, τυρί, ντομάτα και αγγούρι. 

Το Le Pain Du Chef είναι όμως ξακουστό και για τα φρεσκότατα γλυκά του, που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα που θα σε βάλει απευθείας στα πιο (γλυκά) διλλήματα. Κολασμένη σοκολατόπιτα, φουντουκόπιτα που θα ξετρελάνει τους λάτρεις του φουντουκιού (και δεν είμαστε λίγοι!), σιροπιαστά-αποκάλυψη, τάρτες και τούρτες για τα πιο αξιομνημόνευτα κεράσματα. Και στα κέϊκς, το Le Pain Du Chef, θριαμβεύει, με δημιουργίες όπως carrot cake, American, velvet και cookies να γίνονται καθημερινά – συνοδοιπόροι του εξαιρετικού καφέ του – και ανάρπαστα!

Στα «must» το βελούδινο προφιτερόλ του που παρασκευάζεται σε 2 μεγέθη (με ή χωρίς ζάχαρη) και το πεντανόστιμο cheesecake με μαυροκέρασο. Όταν ο καιρός σηκώνει κάτι πιο… δροσερό, εδώ θα βρεις κορυφαίες τούρτες παγωτό, όπως η γκοφρέτα με βάση βανίλια και σοκολάτα γάλακτος. 

Όπως είχε πει ο εμβληματικός ποιητής Robert Browning, «Αν έχεις γευτεί την κόρα ενός ωραίου ψωμιού, έχεις γευτεί τον παράδεισο και τ’αστέρια» – η αναζήτηση του παραδείσου λοιπόν είναι περιττή, γιατί πολύ απλά βρίσκεται στο Le Pain Du Chef. 

Le Pain Du Chef
Ιδομενέως 48, Ίλιον, τηλ. 2177037712
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα αγαπημένα μας pet shops: Τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πιστούς μας φίλους

Τα τελευταία χρόνια όλοι μας συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο το μεγαλείο της σχέσης μας με τα ζώα, την ανάγκη...

Οι καλύτερες boulangerie της Αθήνας: 10 σημεία όπου η παράδοση συναντά την εξέλιξη

Ψωμί. Συνοδοιπόρος σε κάθε γεύμα ή δείπνο, σάντουιτς και τσιαπάτα, ο άρτος ο επιούσιος. Το βρίσκεις σε παραλλαγές που...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot