Ο Διογένης είχε πει πως «φίλος είναι μια ψυχή που κατοικεί σε 2 σώματα». Κάπως σαν το Dizer – την απόλυτη «συντεταγμένη» για τους λάτρεις του brunch και του καλού καφέ – που πέραν από την Πεύκη, η οποία και το καθιέρωσε, «κατοικεί» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και στον πανέμορφο πεζόδρομο της Δήμητρας στο Μαρούσι. Η φιλοσοφία του Dizer είναι απλή, χωρίς να είναι απλοϊκή: εδώ θα βρεις μοναδικές στιγμές ανάπαυλας από την καθημερινότητά σου, αλλά και ένα «παλμαρέ» από πεντανόστιμες προτάσεις (που φτιάχνονται επιτόπου), κάθε στιγμή της ημέρας.
Ανοιχτό από νωρίς (συγκεκριμένα στις 8.00), το Dizer φροντίζει για τον πρώτο (ή τον δεύτερο!) καφέ σου, με specialty ποικιλίες single origin από εξωτικούς προορισμούς όπως Βραζιλία, Κολομβία, Κένυα, Αιθιοπία, Παπούα Νέα Γουινέα, ο καθένας με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την απαράμιλλη ποιότητα της Area 51 Coffee Roasters. Κάθε προτίμησή σου, εδώ θα ικανοποιηθεί, με παντός είδους εκδοχές σε καφέ, όπως flat white, cold brew αλλά και lactose free γάλατα και γάλατα για τους vegan φίλους όπως αμυγδάλου και σόγιας. Σαφώς, ο κατάλογος πλαισιώνεται με πολλές ιντριγκαδόρικες προτάσεις σε τσάι με γεύσεις όπως μαστίχα, πορτοκάλι και τζίντζερ, παραδοσιακό mate από την Νότια Αμερική ή απαλό κινέζικο young hyson.
Οι on-the-go επισκέπτες του το προτιμούν σταθερά και καθημερινά για τις πεντανόστιμες μπαγκέτες του – σε εμπνευσμένους συνδυασμούς – που αγκαλιάζουν τα πιο premium και απολαυστικά υλικά. Λατρέψαμε την ολικής αλέσεως με κρέμα τυριού, αγγούρι και καπνιστό σολομό, την ομώνυμη Dizer με τυρί, χοιρινή ωμοπλάτη, μπέικον, μαγιονέζα, σχοινόπρασο και τομάτα, αλλά και την Italian Deli, με προσούτο, μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού, τομάτα & ρόκα. Μέριμνα έχει δοθεί και για τους vegans και vegeterians της πόλης, με αντίστοιχες, πολύ νόστιμες προτάσεις, ενώ μνείας αξίζουν και οι premium σφολιάτες.
Και πάμε στη «ναυαρχίδα» του Dizer – το brunch – που εδώ σερβίρεται καθημερινά και καταρρίπτει κάθε προκατάληψη ότι η αγαπημένη μας συνήθεια είναι μια παράδοση «εγκλωβισμένη» στο Σαββατοκύριακο. Τα αυγά μετουσιώνονται σε σαγηνευτικά Croque Madame ή Monsieur, γίνονται scrambled και καταφθάνουν σε τέλειες παραλλαγές πάνω σε ψωμί brioche, αλλά και σε χορταστικές ομελέτες, ακόμα και επάνω σε φρεσκοτηγανισμένες πατάτες με chorizo ή φέτα! Το μενού ολοκληρώνεται με κορυφαία burgers με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά ή παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου, «γενναία» club sandwich και υπέροχες tortillas. Πολύ σύντομα θα υπάρχει μια νέα κατηγορία “ελληνικών” sandwiches υποστηρίζοντας μικρούς έλληνες παραγωγούς με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Για παράδειγμα θα βρίσκουμε sandwich με προζυμένιο ψωμί, με μανούρα Μήλου, σαλάμι αέρος Λευκάδος ΠΟΠ, πατέ πιπεριάς Φλωρίνης και τηγανητό αυγό.
Στον χώρο του Dizer, φιλοξενείται ένα «ζωντανό» εργαστήριο γλυκών, που καθημερινά δημιουργεί μικρές νότες απόλυτης ευτυχίας, ελληνιστί γλυκά που θα σε ενθουσιάσουν. Προφιτερόλ με crème anglaise, δροσερό και ολόφρεσκο cheesecake Mango, μπανόφι και bueno – κυριολεκτικά το ένα καλύτερο από το άλλο – εντυπωσιακά pancakes, cakes και μπισκότα αλλά και χειροποίητες μπάρες δημητριακών που χρόνια τώρα αποτελούν το υγιεινό πρωινό των πελατών του.
Αν το επισκεφθείς για aperitivo, θα ανακαλύψεις – πέραν των classics – μια λίστα από αναζωογονητικά cocktails της mixologist-extraordinaire Μαίρης Ταλαιπώρου, γνωστής κι από το Nikkei Peruvian Resto. Πολλά μαγαζιά λειτουργούν όλη μέρα, αλλά λίγα έχουν το «πακέτο» για να σου χαρίσουν χαμόγελο ευχαρίστησης σε κάθε έκφανσή τους. Το Dizer, που σημαίνει στα Βραζιλιάνικα «να τα λέμε» ανήκει σαφώς στην δεύτερη κατηγορία, και αν το επισκεφθείς, «θα τα λες» συχνά με το πάντα φιλόξενο και ευχάριστο team του!
Dizer Cafe
Πεύκη: Ηρ. Πολυτεχνείου 2, τηλ. 2130387357
Μαρούσι: Δήμητρας 17, τηλ. 2108066692
Facebook | Instagram