spot_img

Kung Fu Noodle House: Όταν η παράδοση συνάντησε το σήμερα

Και όχι μόνο. Δοκιμάσαμε την κουζίνα του success story της ασιατικής κουζίνας και εμπεδώσαμε την αξία της απλής και υγιεινής κουζίνας

Δεν υπάρχει ιδανικότερο φαγητό για ένα γρήγορο και αβίαστο γεύμα από τα noodles. Είναι νόστιμα, είναι ελαφριά, μπορούν να φτιαχτούν σε άπειρες παραλλαγές στα υλικά και μπορεί να είναι και αρκετά οικονομικότερα απ’όσο νομίζεις, αρκεί να ξέρεις πού να πας. Το Kung Fu Noodle House σερβίρει το αγαπημένο μας κινέζικο έδεσμα – και όχι μόνο – που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και γι’ αυτό τον λόγο έχει ξεχωρίσει στην κατάφυτη πιάτσα της Περικλέους, στο Μαρούσι. 

Η ιστορία του είναι άκρως ενδιαφέρουσα και αποτελείται από milestones που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες των εποχών, το έχουν στέψει νικητή στις καρδιές των επισκεπτών του. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης του, κύριος Zhou πρωτοήρθε σε επαφή με τη μαγειρική στα 7 του, ετοιμάζοντας ένα γεύμα για τους γονείς του. Μεγαλώνοντας, και ταξιδεύοντας επαγγελματικά σε κάθε γωνιά της Κίνας στα τέλη των 90’s ανακάλυψε και μυήθηκε στον γαστρονομικό πλούτο της χώρας του, ακονίζοντας παράλληλα και ο ίδιος την τεχνική του σαν ερασιτέχνης μάγειρας. Σε κάθε κοινωνική περίσταση, πάντα αναλάμβανε τα ηνία της κουζίνας «για να μπορώ να προσφέρω χαμόγελα και να δοκιμάζω ο ίδιος συνταγές που μου άρεσαν».

Πριν κλείσει το millenium, αποφάσισε να γραφτεί σε σχολή μαγειρικής για να διδαχτεί και σε θεωρητικό επίπεδο και να κάνει το hobby του επάγγελμα. Δεν άργησε να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στην πόλη του, το οποίο μάλιστα ήταν καινοτόμο για την εποχή και είχε μεγάλη επιτυχία. Η ζωή κάποια στιγμή τον έφερε στην Ελλάδα, και κάνοντας «θητεία» σε διάφορα asian εστιατόρια και κατανοώντας τις διατροφικές προτιμήσεις μας, αναζοπυρώθηκε μέσα του η ανάγκη να δημιουργήσει κάτι δικό του το 2012. Το πρώτο Kung Fu άνοιξε στη Ραφήνα, μια δύσκολη εποχή, που οι επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη έβαζαν λουκέτο. Χάρη στην επιμονή του όμως, το ασύλληπτα πεντανόστιμο φαγητό του και τις πολύ καλές τιμές, οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν και το κοινό το αγάπησε. 

Και φτάνουμε στο σήμερα – και συγκεκριμένα στον Ιούλιο του 2020 – όπου άνοιξε το 2ο Kung Fu σε μια υπέροχη τοποθεσία στο Μαρούσι αλλά και κατά τη διάρκεια μιας άλλης κακής συγκυρίας, την επιδημία του κορωνοϊού. «Όσο οι γεύσεις ξεχωρίζουν και οι τιμές είναι καλές, ένα εστιατόριο δεν έχει να φοβάται τίποτα», συμπληρώνει ο κύριος Zhou. Και πράγματι, πως να αντισταθείς στις προτάσεις του μενού του, όταν ξέρεις ότι τα noodles εδώ είναι ολόφρεσκα και φτιάχνονται καθημερινά από την ομάδα του, όταν το ρύζι ατμίζεται σε ένα ειδικό ξύλινο βαρέλι από την γενέτειρα του ιδιοκτήτη, προσδίδοντάς του εξαιρετική γεύση και άρωμα, και οι συνταγές είναι από τη γιαγιά του; Όταν βλέπεις στην open kitchen τα φρέσκα υλικά, τη φροντίδα, την παράδοση που αναβιώνει;

Από τα λαχταριστά ορεκτικά, όπως η ομώνυμη Kung Fu σούπα με μοσχάρι, αυγό, ντομάτα και bamboo, μέχρι τα μοναδικά spring rolls και τα won tons (όλα φτιαγμένα από το μηδέν με χειροποίητο ζυμάρι και γέμιση), η «γνωριμία» δημιουργεί τις καλύτερες εντυπώσεις. Μετά έρχονται οι σαλάτες, δροσερές και αναζωογονητικές, το Kung Fu Fried Rice με κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, αυγό και λαχανικά (μια αποκάλυψη!) ή τα Fried Noodles με θαλασσινά. Ισορροπημένα και χορταστικά, εμπνευσμένα και αυθεντικά.

Ξεχωρίζουν επίσης η Beijing Crispy Duck, με σάλτσα Πεκίνου, τραγανή και νόστιμη, που σερβίρεται με 4 πιτάκια, καρότο, αγγούρι και κρεμμύδι, αλλά και τα πικάντικα και ιντριγκαδόρικα Kung Bao Chicken και Huang Men Chicken με βραστά noodles. Στα must, το Hong-sao Βeef ή Pork και το Huang-men Chicken με αρωματισμένα noodles που δεν θα βρεις να σε κανένα άλλο asian εστιατόριο στην Ελλάδα! Ο chef προτείνει επίσης τα Tang-cu Chicken and Orange Chicken ενώ σαφώς, υπάρχει fix it yourself εναλλακτική, όπου μπορείς να αξιοποιήσεις την ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών και να φτιάξεις το δικό του πιάτο, ενώ για τον πιο γλυκό επίλογο, θα βρεις το σαγηνευτικό Fried Ice Cream (σερβιρισμένο σε κρούστα, με λαχταριστό παγωτό και μέλι) ή την Fried Banana, ιδιαίτερη και αξέχαστη! 

Αν έχεις απορία πως μια πολεμική τέχνη συνάδει με ένα ασιατικό εστιατόριο, τα πράγματα είναι απλά. Ο κύριος Zhou, πριν καν ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο, δημιούργησε μια πολύ δυνατή φιλία με τον ιδιοκτήτη του Chinese Kung Fu στο Ηράκλειο. Η σχολή του Κώστα Μαθιοπούλου είναι ενεργή εδώ και 20 χρόνια, με πολλές πρωτιές σε ελληνικές και ευρωπαϊκές οργανώσεις, και με όραμα να μεταλλαμπαδεύει την κινέζικη κουλτούρα στους μαθητές της κι όχι μόνο. Έτσι έσμιξε η γαστρονομία με τις πολεμικές τέχνες, η φιλοσοφία των οποίων επεκτείνεται και στην πρώτη: η σκληρή δουλειά και η συνεχής βελτίωση και ανάπτυξη. 

Kung Fu Noodle House
Περικλέους 1, Μαρούσι, τηλ. 2114113808
www.kungfu-noodlehouse.com

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

10 εστιατόρια που ανεβάζουν τον πήχη της αθηναϊκής γαστρονομίας

Από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια κι οπουδήποτε ενδιάμεσα, επιλέγουμε δέκα εστιατόρια υπόδειγμα για την πόλη. Με τη...

Tα καλύτερα οπωροπωλεία της Αθήνας: Η φρεσκάδα της φύσης στο τραπέζι σου

Το σύγχρονο μανάβικο μπορεί να μην είναι καθεστώς, είναι όμως σίγουρα η ασφαλής επιλογή για έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot