Είναι ωραίο το Μαρούσι – αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village Center στην Φραγκοκλησιάς, τα Αηδονάκια, το εμβληματικό κτίριο του ΟΤΕ, το ΟΑΚΑ, οι πεζόδρομοι με τις πλούσιες αγορές, οι βόλτες με τον ΗΣΑΠ, η «πλατεία». Μια ανάσα τόσο από την Κηφισιά, όσο και από… down town, το Μαρούσι ανέκαθεν ήταν μια κομβική περιοχή στην Αθήνα, αφού είναι τόσο επιχειρηματικό επίκεντρο όσο και ένα υπέροχο – αν και πολυπληθές και busy – προάστιο.
Λίγες περιοχές έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν μια τόσο εκτεταμένη και ψαγμένη αγορά. Στο Μαρούσι μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις. Όχι μόνο είδη ένδυσης και υπόδησης που υπάρχουν παντού πλέον αλλά και πιο ιδιαίτερα μαγαζιά. Η αγορά του Αμαρουσίου και τα εμπορικά κέντρα τα έχουν όλα. Ξεχωρίζει όμως και για τις… γευστικές του προτάσεις, αφού φιλοξενεί κουζίνες απ’όλο τον κόσμο, γουστόζικα καφέ, αλλά και πρωτοποριακά projects από ένα νέο κύμα επιχειρηματιών που το έχουν αναδείξει.
Ξεχωρίσαμε τα αγαπημένα μας spots και σας τα παρουσιάζουμε:
Ενώ το κρέας κατέχει διεθνώς τη θέση που του αξίζει στο γαστρονομικό χάρτη των μεγαλουπόλεων του κόσμου, στην χώρα μας οι premium γευστικές επιλογές για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο εξεζητημένο και άρα πιο ποιοτικό στην κοπή (όπως τα first cuts), σπανίζουν. Κάτι τέτοιο φαίνεται να σκέφτηκε το team του Marley και να μας μυήσει στον κόσμο του (καλού) κρέατος. Το Marley ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί σερβίροντας καλοψημένο καφέ, φυσικούς χυμούς από το juice bar και εμπνευσμένα πιάτα που κινούνται σε μονοπάτια ευρωπαϊκής κουζίνας, δημιουργώντας το ιδανικό spot για lunch breaks, meetings και φιλικά gatherings. Είναι όμως και η τέλεια γωνιά της πόλης για τους freelancers και τους digital nomads, που μπορούν ανενόχλητοι να δουλέψουν στο laptop τους (το wifi του «τρέχει» σφαίρα). Ο κατάλογός του χωρίζεται σε 3 ενότητες – Brunch, Lunch/Dinner και Cocktail, Drink and Wine List, καθεμιά και με κάτι για τον καθένα: Στο πρωινοδεκατιανό, το Marley συνεχίζει το legacy του Rey Pablo κακομαθαίνοντάς μας με μονοποικιλιακούς καφέδες, αυγά σε διάφορες παραλλαγές (πέραν των καθιερωμένων Croque & Eggs Benedict που εδώ βιώνουν ιδανικές εκδοχές, στις επιλογές ξεχωρίζουν τα scrambled με σολομό ή τα χορταστικα αυγά Florentine) και ασφαλώς pancakes, tortillas και σάντουιτς που «σκαλίζουν» τη γεύση και κάνουν ένα level up από τα συνήθη. Διάβασε περισσότερα εδώ
Το ψάρι είναι ορόσημο στην ελληνική διατροφή και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι σφυριλατημένο στο DNA μας. Με γνώμονα αυτό και με γνώση και αγάπη για το καλό ψάρι, το Fifty Fish πρωτοάνοιξε τις πόρτες του πριν 3 και κάτι χρόνια στην ετερόκλητη «γειτονιά» της Αγίου Κωνσταντίνου για να προσφέρει ακριβώς αυτό: θαλασσινά πιάτα σε παραδοσιακές και μοντέρνες εκδοχές που αναδεικνύουν την πρώτη ύλη και μας επανασυστήνουν με τις «ρίζες» μας. Έχοντας καθιερωθεί σαν ένα από τα κορυφαία στέκια ψαροφαγίας στα βόρεια, το Fifty Fish φέτος κάνει μια σημαντική γαστρονομική «στροφή», επανεφευρίσκοντας και διευρύνοντας το μενού του με πιο μοντέρνες συνταγές και επιλογές ωμοφαγίας (πάντα με πρωταγωνιστή τους γευστικούς θησαυρούς της θάλασσας), εμπνεόμενο από τις διεθνείς τάσεις, αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα έναν άρρηκτο δεσμό με τις ελληνικές γαστρονομικές προτιμήσεις. Μια κίνηση που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, όταν μιλάμε για τους ειδικούς σε ό,τι έχει να κάνει με την δημιουργική θαλασσινή κουζίνα. Ως απόρροια των παραπάνω, στο Fifty Fish από εδώ και πέρα, δίπλα στα ιδανικά ψημένα, ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, το γιουβέτσι γαρίδας (signature επιλογή πλέον), την εξαιρετική pasta Fifty Fish με χειροποίητα ζυμαρικά σε μελάνι σουπιάς , το φρέσκο χταποδάκι και καλαμάρι στην σχάρα και τα αχνιστά μύδια, μπορείς να μυηθείς σε νέες απολαύσεις, όπως αφράτο bao bun από τα βάθη της Ασίας με γαρίδα tempura, θαλασσινά burgers για όσους είναι fans της αμερικάνικης κουλτούρας, όπως αυτό με το χειροποίητο μπιφτέκι από φιλέτο φρέσκου σολομού σε μαύρο brioche, επιλογές σε sushi, κ.α. Διάβασε περισσότερα εδώ
Η Karamuza ενισχύει κι αναβαθμίζει την λογική της local εξόδου, καταφέρνοντας μέσα στα 7 χρόνια λειτουργίας της να γίνει στέκι τόσο για όσους μένουν κοντά της όσο και για εκείνους που απαρνούνται (έστω για λίγο) τη δική τους γειτονιά για να βρουν μια θέση στα τραπέζια ή στην μπάρα της. Προσφέρει από πολύ νωρίς το πρωί (από τις 08.00 συγκεκριμένα) specialty καφέ ιδιωτικής ετικέτας – ένα blend 100% Arabica από Βραζιλία και Γουατεμάλα – παρασκευασμένο ιδανικά & με μεράκι από τους εκπαιδευμένους barista, δίνοντας στον επισκέπτη απολαυστικές κούπες καφέ τόσο στην ζεστή όσο και στην παγωμένη εκδοχή τους. Κάθε μήνα, φιλοξενούνται επιπλέον single origin espressos από άλλους εξωτικούς προορισμούς, όπως η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα και η Αιθιοπία, για να κρατάνε το ενδιαφέρον σου ακμαίο και ακονισμένο. Ο κατάλογος της περιλαμβάνει επίσης χειροποίητα ροφήματα όπως dark chocolate (σε “γενναία αναλογία 66%), αναζωογονητική βυσσινάδα και λεμονάδα, απολαυστικά smoothies και power blends για τόνωση και ευεξία. Η κουζίνα στην Karamuza λειτουργεί έως τις 23:00 κάθε μέρα και εκτός από τον main κατάλογο φαγητού, φιλοξενεί νέα finger food τα οποία συνοδεύουν τα ποτά, ενώ με δεδομένο ότι γειτνιάζει με το αδερφάκι του το New Orleans Burger, σου παρέχεται η δυνατότητα να γευτείς επίσης μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της πόλης! Δεδομένου ότι η Karamuza αποτελεί τόσο πρωινό όσο και βραδινό προορισμό, με τη δύση του ήλιου στη μπάρα του τοποθετούνται όλα τα απαραίτητα σύνεργα για να “πάρουν φωτιά” τα shakers. Ο κατάλογος περιλαμβάνει εμπνευσμένα signatures (που έχουν υπάρξει πολλάκις υποψήφια σε βραβεύσεις) και προσφέρει μοναδικές αλκοολούχες συγκινήσεις. Διάβασε περισσότερα εδώ
Από τις έρευνες που δημοσιεύονται κατά περιόδους για πράγματα που τρώμε ή πίνουμε καθημερινά, έχω συγκρατήσει εκείνη που «αποκάλυψε» ότι η ετήσια κατανάλωση μπύρας παγκοσμίως αγγίζει τα 1.9 τρισεκατομμύρια λίτρα το χρόνο. Ένα ποσοστό απόλυτα δικαιολογημένο, αφού ο ζύθος είναι μια απόλαυση που συντροφεύει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα. Και ποιοι είναι οι leaders στον χώρο του αγαπημένου μας ποτού; Η Ιρλανδία, η Βρετανία και η Γερμανία. Αν είσαι fan της βαυαρέζικης μπύρας, προφανώς και θα γνωρίζεις το εμβληματικό München – My way by Erich στο Μαρούσι, αν πάλι όχι, επέτρεψέ μας να σου κάνουμε τη «γνωριμία». Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Γερμανός chef γνώρισε τη γυναίκα των ονείρων του στην Ελούντα της Κρήτης όπου εργαζόταν το 1993, και της είπε «Ιch liebe dich και θα μείνω στην Ελλάδα». Έτσι, μετά από αρκετά χρόνια σκληρής και γεμάτης εμπειρία δουλειάς στην Ευρώπη και αλλού, γεννήθηκε ένα λιλιπούτειο εστιατόριο στα Μελίσσια το 2009. Η φήμη του διαδόθηκε σαν ντόμινο, και θέλοντας να ανταποκριθεί στον ολοένα αυξανόμενο κόσμο και τις άριστες κριτικές που το «αγκάλιασαν», το «Μünchen» μεταφέρθηκε το 2015 στον πεζόδρομο της Διονύσου στο Μαρούσι,σ’ένα μεγαλύτερο χώρο – μια υπέροχη παλιά μονοκατοικία, η οποία μετατράπηκε σε μια εντυπωσιακή βαυαρέζικη pub. Εδώ, λαμβάνει χώρα καθημερινά ένα άτυπο «Octoberfest», όπου κάπου ανάμεσα στην πληθώρα από βαρελίσιες (9 τον αριθμό), τα 38 εισαγόμενα μπουκάλια (κάποια από τα οποία θα βρεις μόνο εδώ) και τις χορταστικές μερίδες παραδοσιακών γερμανικών και αυστριακών συνταγών, ο επισκέπτης βρίσκει την απόλυτη γευστική νιρβάνα. Διάβασε περισσότερα εδώ
Τα 2 διαχρονικά superfoods από την αρχαιότητα και υλικά κάθε τι υγιεινού και πεντανόστιμου επέλεξαν οι ιδιοκτήτες του Μέλι & Καρύδι για την πρόσφατη άφιξη στον πεζόδρομο της Διονύσου. Το Μέλι & Καρύδι άνοιξε την ημέρα που επιβλήθηκε το lockdown στην Αθήνα, αλλά αυτό δεν το σταμάτησε από το να αποκτήσει φανατικούς επισκέπτες – δικαίως – αφού στον κατάλογό του φιλοξενεί μερικά από τα πιο σαγηνευτικά καλούδια της πόλης. Πρωταγωνιστές στις προτάσεις του είναι οι λουκουμάδες, οι οποίοι εδώ επανεφευρίσκονται, εξελίσσονται και ανανεώνονται με νέες συνταγές και ιντριγκαδόρικους συνδυασμούς. Έτσι, το χρυσαφένιο ζυμάρι «παντρεύεται» με κρέμα μπουγάτσα στους ομώνυμους λουκουμάδες, γεμίζεται με creme patisserie και περιχύνεται με λαχταριστή σοκολάτα στους Προφιτερόλ, ή με mascarpone και βύσσινο στους Cheesecake. Στο «ρόστερ» του θα βρεις επίσης Banoffee, Apple Pie, Lemon Pie και άλλες απογειωμένες επιλογές. Στον χώρο υπάρχει εργαστήριο και όλες οι πρώτες ύλες είναι προσεκτικά επιλεγμένες και κορυφαίες. Ανοιχτό καθημερινά από τις 8.00 το πρωί, το Μέλι & Καρύδι ψήνει αυθεντικό ιταλικό καφέ, σερβίρει απολαυστικά ροφήματα και healthy smoothies, όπως το αντιοξειδωτικό Acai ή το Green Master με αβοκάντο, σπανάκι, μπανάνα, αχλάδι, μέλι, γάλα καρύδας & chia και γεμίζει croissants, beignets και τσουρέκια με τα υλικά της επιλογής σου! Στις προθήκες του θα βρεις και τέλειες τσιαπάτες, σε παραλλαγές προσούτου, καπνιστής γαλοπούλας και καπνιστού σολωμού. Διάβασε περισσότερα εδώ
Δεν υπάρχει ιδανικότερο φαγητό για ένα γρήγορο και αβίαστο γεύμα από τα noodles. Είναι νόστιμα, είναι ελαφριά, μπορούν να φτιαχτούν σε άπειρες παραλλαγές στα υλικά και μπορεί να είναι και αρκετά οικονομικότερα απ’όσο νομίζεις, αρκεί να ξέρεις πού να πας. Το Kung Fu Noodle House σερβίρει το αγαπημένο μας κινέζικο έδεσμα – και όχι μόνο – που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και γι’ αυτό τον λόγο έχει ξεχωρίσει στην κατάφυτη πιάτσα της Περικλέους, στο Μαρούσι. Η ιστορία του είναι άκρως ενδιαφέρουσα και αποτελείται από milestones που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες των εποχών, το έχουν στέψει νικητή στις καρδιές των επισκεπτών του. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης του, κύριος Zhou πρωτοήρθε σε επαφή με τη μαγειρική στα 7 του, ετοιμάζοντας ένα γεύμα για τους γονείς του. Μεγαλώνοντας, και ταξιδεύοντας επαγγελματικά σε κάθε γωνιά της Κίνας στα τέλη των 90’s ανακάλυψε και μυήθηκε στον γαστρονομικό πλούτο της χώρας του, ακονίζοντας παράλληλα και ο ίδιος την τεχνική του σαν ερασιτέχνης μάγειρας. Σε κάθε κοινωνική περίσταση, πάντα αναλάμβανε τα ηνία της κουζίνας «για να μπορώ να προσφέρω χαμόγελα και να δοκιμάζω ο ίδιος συνταγές που μου άρεσαν». Και φτάνουμε στο σήμερα – και συγκεκριμένα στον Ιούλιο του 2020 – όπου άνοιξε το 2ο Kung Fu σε μια υπέροχη τοποθεσία στο Μαρούσι αλλά και κατά τη διάρκεια μιας άλλης κακής συγκυρίας, την επιδημία του κορωνοϊού. «Όσο οι γεύσεις ξεχωρίζουν και οι τιμές είναι καλές, ένα εστιατόριο δεν έχει να φοβάται τίποτα», συμπληρώνει ο κύριος Zhou. Και πράγματι, πως να αντισταθείς στις προτάσεις του μενού του, όταν ξέρεις ότι τα noodles εδώ είναι ολόφρεσκα και φτιάχνονται καθημερινά από την ομάδα του, όταν το ρύζι ατμίζεται σε ένα ειδικό ξύλινο βαρέλι από την γενέτειρα του ιδιοκτήτη, προσδίδοντάς του εξαιρετική γεύση και άρωμα, και οι συνταγές είναι από τη γιαγιά του; Όταν βλέπεις στην open kitchen τα φρέσκα υλικά, τη φροντίδα, την παράδοση που αναβιώνει; Διάβασε περισσότερα εδώ
Η διάρκεια στον χρόνο είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για οποιονδήποτε, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 47 ολόκληρα χρόνια που το Porto Rico βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του κόσμου. Μισός αιώνας που αποδεικνύει ότι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ, η ΓΕΥΣΗ και η ΠΟΣΟΤΗΤΑ θα θριαμβεύουν πάντα. Οι πίτσες στο Porto Rico είναι αφράτες, με χειροποίητη φρέσκια ζύμη, με φρέσκια κόκκινη σάλτσα, τα λαχανικά και τα αλλαντικά είναι ολόφρεσκα και επώνυμα. Από την Σπέσιαλ Πόρτο Ρίκο και την Χωριάτικη, έως την πικάντικη Βεζούβιος, το Porto Rico έχει κάτι για όλους. Το ίδιο ισχύει και για τα χειροποιήτα πεντανόστιμα καλτσόνε και τα πεϊνιρλί που πραγματικά εδώ βιώνουν ιδανικές εκδοχές, δημιουργώντας τα όπως επιθυμείτε. Τα ζυμαρικά εδώ είναι κεφάλαιο από μόνα τους: Σου προσφέρεται η επιλογή να τα επιλέξεις φουρνιστά σε πήλινο, παραδοσιακά φτιαγμένα, με μεράκι και αγάπη. Είτε είσαι λάτρης της Μπολωνέζ με φρέσκο σπιτικό κιμά, της Αραμπιάτα, της Porto Rico, της Chicken ή της Καρμπονάρα, με πέννες ή ριγκατόνι ή μακαρόνι, το Porto Rico σ’έχει καλυμένο.Και πάμε στο ψητό (κυριολεκτικά), το Porto Rico έχει άλλον έναν «άσο» απόλαυσης. Στα υπέροχα σπιτικά Βurger με φρεσκότατο κιμά, τα ψητά τις ώρας (ολόφρεσκα κρεατικά) όπως ζουμερό μπιφτέκι σχάρας, φιλέτο κοτόπουλο, μοσχαρίσια γάλακτος συνοδεύονται με φρέσκες τηγανητές πατάτες, ρύζι και σως σε μοναδικά «παντρέματα». Διάβασε περισσότερα εδώ
Ο Διογένης είχε πει πως «φίλος είναι μια ψυχή που κατοικεί σε 2 σώματα». Κάπως σαν το Dizer – την απόλυτη «συντεταγμένη» για τους λάτρεις του brunch και του καλού καφέ – που πέραν από την Πεύκη, η οποία και το καθιέρωσε, «κατοικεί» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και στον πανέμορφο πεζόδρομο της Δήμητρας στο Μαρούσι. Η φιλοσοφία του Dizer είναι απλή, χωρίς να είναι απλοϊκή: εδώ θα βρεις μοναδικές στιγμές ανάπαυλας από την καθημερινότητά σου, αλλά και ένα «παλμαρέ» από πεντανόστιμες προτάσεις (που φτιάχνονται επιτόπου), κάθε στιγμή της ημέρας. Ανοιχτό από νωρίς (συγκεκριμένα στις 8.00), το Dizer φροντίζει για τον πρώτο (ή τον δεύτερο!) καφέ σου, με specialty ποικιλίες single origin από εξωτικούς προορισμούς όπως Βραζιλία, Κολομβία, Κένυα, Αιθιοπία, Παπούα Νέα Γουινέα, ο καθένας με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την απαράμιλλη ποιότητα της Area 51 Coffee Roasters. Κάθε προτίμησή σου, εδώ θα ικανοποιηθεί, με παντός είδους εκδοχές σε καφέ, όπως flat white, cold brew αλλά και lactose free γάλατα και γάλατα για τους vegan φίλους όπως αμυγδάλου και σόγιας. Σαφώς, ο κατάλογος πλαισιώνεται με πολλές ιντριγκαδόρικες προτάσεις σε τσάι με γεύσεις όπως μαστίχα, πορτοκάλι και τζίντζερ, παραδοσιακό mate από την Νότια Αμερική ή απαλό κινέζικο young hyson. Οι on-the-go επισκέπτες του το προτιμούν σταθερά και καθημερινά για τις πεντανόστιμες μπαγκέτες του – σε εμπνευσμένους συνδυασμούς – που αγκαλιάζουν τα πιο premium και απολαυστικά υλικά. Λατρέψαμε την ολικής αλέσεως με κρέμα τυριού, αγγούρι και καπνιστό σολομό, την ομώνυμη Dizer με τυρί, χοιρινή ωμοπλάτη, μπέικον, μαγιονέζα, σχοινόπρασο και τομάτα, αλλά και την Italian Deli, με προσούτο, μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού, τομάτα & ρόκα. Μέριμνα έχει δοθεί και για τους vegans και vegeterians της πόλης, με αντίστοιχες, πολύ νόστιμες προτάσεις, ενώ μνείας αξίζουν και οι premium σφολιάτες. Διάβασε περισσότερα εδώ
Οι θεωρητικοί της κοινωνιολογίας των πόλεων λένε ότι οι χώροι δεν είναι απλά η στατική ύλη που πατάμε, ότι διηγούνται ιστορίες, φέρουν νοήματα, μας διαμορφώνουν και τους διαμορφώνουμε. Το Mint δημιουργήθηκε από 2 αδέρφια – τον Δημήτρη και τη Σοφία – που αν και πολιτικοί μηχανικοί, ήξεραν πολύ καλά ότι τα κτίρια ζωντανεύουν από τους ανθρώπους μέσα τους, κι αυτή τη «ζωντάνια» θέλησαν να προσδώσουν στον πεζόδρομο της Μητροπόλεως, μ’ένα café που είναι ακριβώς αυτό: ζεστό, ανθρώπινο και φιλόξενο. Μικρό και cozy, το Mint βρίσκεται στην εμπορική καρδιά του Αμαρουσίου και σερβίρει καθημερινά υψηλής ποιότητας καφέ 100% Arabica, που ενισχύεται γευστικά από τον πολύ καλό εξοπλισμό, τις γνώσεις των baristi, την φροντίδα, την καθαριότητα και την τεχνική. Έτσι, ο καφές που θα πιεις εδώ είναι μοναδικός – τόσο στην κρύα όσο και την ζεστή εκδοχή του – και μπορείς να τον προμηθευτείς τόσο σαν take-away για τη βόλτα σου όσο και να τον απολαύσεις στο μεγάλο του μοναστηριακό ή τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο. Η ναυαρχίδα-καφές, πλαισιώνεται από ψαγμένα τσάγια, αποξηραμένα άνθη, λαχταριστές σοκολάτες, φυσικούς χυμούς αλλά και μια εξαιρετική σπιτική λεμονάδα με μέντα. Είναι η ιδανική «συντεταγμένη» για να πιεις ωραίο καφέ και να αράξεις, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να ανοίξεις το λάπτοπ σου και να δουλέψεις ή να γευτείς ένα γλυκό (όπως carrot cake και μηλόπιτα) ή αλμυρό (όπως μπαγκέτα με παστράμι και γραβιέρα Νάξου) σ’ ένα περιβάλλον που αποπνέει γαλήνη και όχι νευρικότητα. Διάβασε περισσότερα εδώ
To Busty’s Burger είναι μια καντίνα – απλή, αφτιασίδωτη και ανεπιτήδευτη. Άνοιξε μέσα στο λιοπύρι του περσινού Αυγούστου, βρίσκεται στις παρυφές των οδών Πεντέλης και Δάφνης στο Μαρούσι και σερβίρει μερικά από τα πιο κολασμένα burger της πόλης. Το κατακόκκινο εξωτερικό της το έχει επιμεληθεί ο Μαρουσιώτης street artist @kolage_ και είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 18.00-1.00 (sorry ξενύχτηδες!) Στην Busty’s θα βρεις 10 πεντανόστιμα, ζουμερά και απείρως well-priced burgers, που έχουν σαν αφετηρία ένα patty 200 γρ. καθαρού μοσχαρίσιου κιμά, που αγκαλιάζεται από 2 ψωμάκια brioche και πλαισιώνεται από του κόσμου τα καλούδια. Από το πικάντικο Alyssa’s, με καραμελωμένα κρεμμύδια, ρόκα, καπνιστό τυρί, μπέϊκον, jalapenos και σως αβοκάντο, μέχρι το “υπερπαραγωγή” Mary’s, με iceberg, ντομάτα, τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέϊκον, τηγανιτό αυγό και την signature Busty’s mayo σως ή το Pamela’s για τους λάτρεις του παναρισμένου κοτόπουλου, με iceberg, τσένταρ, και coleslaw, αυτό το food truck έχει κάτι για όλους. Στο μαντέμι, το μπιφτέκι τοποθετείται ωμό και προτείνεται σε medium-well ψήσιμο (συνεπώς στο μεσοδιάστημα κάνε κι ένα τσιγαράκι τώρα που απαγορεύτηκε στους εσωτερικούς χώρους). Αν είσαι local ή αν ο δρόμος σε φέρνει από κει, μπορείς επίσης να παραγγείλεις κάτι τηλεφωνικά και να το παραλάβεις για take away. Για την απόλυτη street εμπειρία, πιες και μια μπύρα Bud και συνόδευσε τη μπεργκεράρα σου με πατάτες. Fun fact: Κάθε burger έχει γυναικείο όνομα και είναι tribute σε κάποια φίλη του πολυταξιδεμένου ιδιοκτήτη, Νίκου Γεντίμη (ο οποίος από τα συμφραζόμενα εικάζουμε έχει κάψει πολλές καρδιές αλλά burger ποτε!) Διάβασε περισσότερα εδώ
Εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα οικείο και χαλαρωτικό, πολυτελές αλλά προσιτό, το You’ve Got Nails By Raf της της Ραφαέλας Ψαρρού–Μαυράκη και του international top model Γιώργου Καραβά επαναπροσδιορίζει την ιδέα του σύγχρονου nail salon, με αστείρευτη δημιουργικότητα και υπηρεσίες που ξεχωρίζουν. Οι ιδιοκτήτες “σμίλεψαν” τις εικόνες και τις παραστάσεις από τα ταξίδια τους, σ’ένα σκηνικό με ξεκάθαρες νεοϋορκέζικες επιρροές, στο οποίο θα βιώσεις στιγμές χαλάρωσης κι αποσυμπίεσης από την καθημερινότητα με το pampering που σου αξίζει. Από τα γαργαλιστικά αρώματα του χώρου που θα σε βάλουν κατευθείαν στο κλίμα, τη jazz μουσική που δημιουργεί το ιδανικό «χαλί» στην περιποίησή σου, μέχρι τα iPads που παρέχονται για να σερφάρεις ξέγνοιαστα στο διαδίκτυο όσο απολαμβάνεις τις υπηρεσίες του στα private desks (κάθε πελάτισα ή πελάτης έχει δικό του αποκλειστικό χώρο), η εμπειρία You’ve got Nails ξεχειλίζει φροντίδα και μέριμνα για τις ανάγκες σου. Με motto το “Dream of it and we nail it” (που φιγουράρει περίοπτα σε neon sign), το γοητευτικό nail bar στον busy πεζόδρομο του Αμαρουσίου υπόσχεται σαν άλλο genie να πραγματοποιήσει τις – αισθητικής φύσεως – επιθυμίες σου, ανάλογα με την περίσταση και το γούστο σου. Με αφετηρία τις κορυφαίες πρώτες ύλες, με καταξιωμένα brands όπως Opi, Essie, κ.α., φανατική προσοχή στην καθαριότητα (όλα τα εργαλεία της περιποίησής σου ανοίγονται μπροστά σου – το μαγαζί μάλιστα διαθέτει ιατρικό κλίβανο) και βαθειά τεχνογνωσία από μεριάς του team, είναι διασφαλισμένο ένα level ποιότητας που σπάνια συναντάται στην ελληνική “nail” αρένα. Διάβασε περισσότερα εδώ
Το μαύρισμα χαρίζει γοητεία, προσφέρει λάμψη, καλύπτει ατέλειες, κρύβει κιλά, χαρίζει αίσθηση αυτοπεποίθησης και ευεξία! «Μετά το τεχνητό μαύρισμα αισθάνομαι πως μπορώ να κατακτήσω τον κόσμο», είχε πει η εμβληματική Kim Kardashian – μια δήλωση που δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Με την ακτινοβολία του ήλιου να γίνεται τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο επιβλαβής και με το περιβάλλον να έχει επιβαρυνθεί πλέον με καυσαέρια, ρύπανση και όζον, η προετοιμασία σου πριν την έκθεσή σου σε αυτόν με την ενεργοποίηση της μελανίνης σου να έχει περάσει από το στάδιο της τάσης σε αυτό της ανάγκης. Στο Sunset Solarium η ανάγκη αυτή γίνεται όμως μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας και φροντίδας, σ’έναν αδιαπραγμάτευτα καθαρό χώρο, που σε αποσυμπιέζει, σε χαλαρώνει και σου εκτοξεύει την διάθεση στα ύψη! Όποιος κι αν είναι ο στόχος ή η αιτία που θα το επισκεφθείς, το καταρτισμένο του team θα σου λύσει κάθε απορία και θα σε συμβουλεύσει για να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα, πλήρως εναρμονισμένο με την προσωπικότητα και τη μοναδικότητά σου. Εδώ θα βρεις 3 tanning beds κορυφαίας τεχνολογίας, για την τέλεια σοκολατένια απόχρωση, με υγιή, ασφαλή και ευχάριστο τρόπο, κι όλα αυτά σε τιμές μιας επίσκεψης στο κομμωτήριο! Διάβασε περισσότερα εδώ