Ακόμα κι αν είσαι από αυτούς που δεν πιστεύουν στα θαύματα, μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε για το αντίθετο και να σου μιλήσουμε για το «Ζάχαρη & Αλάτι». Σε κάθε μάτι από τις κρεπιέρες του γίνονται καθημερινά μικρά θαύματα, με ένα τραγανό φύλλο κρέπας που έχει γίνει σήμα κατετεθέν στα νότια προάστια αλλά και ένα «παλμαρέ» προτάσεων σε υλικά που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.
Όλα ξεκίνησαν το 2011 από την Κρήτη της φιλοξενίας, των γεύσεων και των απαράμιλλων ντόπιων προϊόντων, όταν ο Νεκτάριος Μαναράκης σκέφτηκε να «πειράξει» λίγο τον χυλό της παραδοσιακής κρέπας (αντικαθιστώντας το βούτυρο με λάδι και μειώνοντας δραματικά τα αυγά) και να αναδείξει το απάκι, τη γραβιέρα, κι άλλα προϊόντα του τόπου του στις συνταγές του. Το εγχείρημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και η σκέψη για το άνοιγμα ενός δεύτερου καταστήματος στην Αθήνα ήρθε ως απόλυτα φυσιολογική απόρροια.
Ο Παναγιώτης Παπαχαραλάμπους, παιδικός φίλος του Νεκτάριου, ανέλαβε την γνωριμία μας με το «Ζάχαρη & Αλάτι» στην Αθήνα δημιουργώντας σε συνεργασία με τον επίσης Χανιώτη και κατασκευαστή ξύλινων επίπλων Βασίλη Πλατσάκη, έναν φωτεινό, πολύχρωμο pop χώρο εμπνευσμένο από τους πίνακες της εικαστικού Όπυς Ζούνη, που έχει γίνει η απόλυτη «συντεταγμένη» για όλους τους λάτρεις της (καλής) κρέπας στην Άνω Γλυφάδα. Xαρακτηριστικό του φιλόξενου σκηνικού του είναι τα απ’άκρη σ’άκρη ράφια πίσω από τις κρεπιέρες, στα οποία θα δεις όλα τα σαγηνευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις παρασκευές του.
Με αφετηρία τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες και την προαναφερθείσα (τέλεια) βάση για την κρέπα, στο «Ζάχαρη & Αλάτι» θα βρεις προτάσεις διαφορετικές από τα καθιερωμένα, όπως την «γκουρμεδιάρικη» Pesto κι Έγινε, με μοτσαρέλα, κοτόπουλο στήθος ψητό, λιαστή ντομάτα, ρόκα και pesto βασιλικού, την Κρητική με γραβιέρα Χανίων, απάκι, ελιές, ρόκα, ντομάτα και χειροποίητη σως μουστάρδας ή την χορταστική Μετσοβόνε με καπνιστό τυρί, χωριάτικο λουκάνικο, ντομάτα, ομελέτα, πατατάκια & τυροκαυτερή – όλες κυριολεκτικά η μία καλύτερη από την άλλη.
Οι λάτρεις των γλυκών απολαύσεων θα ξετρελαθούν με την Προφιτερόλ, με σοκολάτα υγείας, σουδάκια γεμιστά με κρέμα, αμύγδαλο και σαντιγύ, την Bueno-Φυστικοβούτυρο, την ανεπανάληπτη Μηλοκρέπα με βανίλια, μήλο, σταφίδες, καρύδι και κανέλα, αλλά και την Bounty με σοκολάτα υγείας, πραλίνα καρύδας, αμύγδαλο και πουράκια Caprice.
Σαφώς, αν είσαι μερακλής, μπορείς να προχωρήσεις σε οποιονδήποτε συνδυασμό ή προσθήκη επιθυμείς για μια κρέπα sur mesure στις δικές σου προτιμήσεις και προδιαγραφές, αφού σου προσφέρονται 13 είδη τυριών και 15 αλλαντικά για πολλούς γευστικούς πειραματισμούς!
Το «Ζάχαρη & Αλάτι» είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, κάνει delivery καθημερινά 8.00-3.00 για τους ξενύχτηδες και σερβίρει specialty καφέ TAF, φρέσκα Donuts και χειροποίητες μπάρες χωρίς ζάχαρη. Αν αυτό δεν είναι θαύμα δεν ξέρουμε τι είναι!
Ζάχαρη & Αλάτι
Δημ. Γούναρη 23, Άνω Γλυφάδα τηλ. 2109690077
Facebook | Instagram