Η σεμνοτυφία δεν έχει θέση στα θέματα του φαγητού, γιατί το φαγητό είναι πάθος και το πάθος είναι ζωή. Αυτά για να βγάλουμε το «69», από τη μέση, το οποίο ωστόσο δεν αναφέρεται σ’αυτό που ίσως πονηρά σκέφτεσαι, αλλά στον αριθμό 69 της ξακουστής οδού Τρώων, στα Πετράλωνα. Η’ μήπως όχι;
Το Food Spot 69, φέρει «στις πλάτες» του μια ιστορία χρόνων. Μια προσωπική ιστορία του Αντρέα του ιδιοκτήτη του, ο οποίος όπως κάθε βιρτουόζος στον τομέα του ασχολήθηκε με την κρέπα από πολύ νωρίς – με το που τελείωσε το σχολείο το 1996 – για να ανοίξει τα εμβληματικά «Μελί Μελί» σε Γκάζι και Καλλιθέα το 2004. Πόσοι «παλιότεροι» δεν χορτάσαμε τη βραδινή μας λιγούρα στο στασίδι τους…
Με δεδομένο ότι η κρέπα είναι το μόνο τρόφιμο που σε 4 μόλις λεπτά από χυλός γίνεται πιάτο έτοιμο να το φας – με την ποικιλομορφία στις γεύσεις της, τις ιδιαιτερότητές της αλλά και την υψηλή διατροφική της αξία, το Food Spot 69 έρχεται να μας την «επανασυστήσει», με αφετηρία την κορυφαία πρώτη ύλη, αλλά και την τεχνογνωσία και την σχολαστική διαλογή σε αυγά-αλεύρι-γάλα. Το αποτέλεσμα είναι κρέπες που ξεχωρίζουν γευστικά και που είναι απείρως υγιεινές, «με υλικά που θα έδινα χωρίς δεύτερη σκέψη στα παιδιά μου», συμπληρώνει ο Αντρέας.
Πράγματι, το Food Spot 69 «επαναδιαπραγματεύεται» την έννοια του street food, με προτάσεις που ξαφνιάζουν ευχάριστα (και είναι απείρως well-priced). Ολόφρέσκα πλούσια υλικά μετουσιώνονται σε ethnic, light και vegeterian επιλογές στις αλμυρές κρέπες ενώ superfoods, πραλίνες, μπισκότα και σαγηνευτικές σοκολάτες δημιουργούν τα πιο γλυκά διλλήματα στους γλυκατζήδες!
Για να σου δώσουμε ένα παράδειγμα, η «Mexico» φιλοξενεί στο ζυμάρι της gouda, φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, μπέικον, πιπεριά, λιαστή ντομάτα και sweet chili sauce (και είναι μια αποκάλυψη!), η «Athens By Night» φτιάχνεται με gouda, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, ψημένο τραγανό μπέικον, λουκάνικο μοσχαρίσιο, πατάτες τηγανητές, ντομάτα, κρεμμύδι, ketchup και μαγιονέζα ενώ η «Οίκος Ενοχής» καταναλώνεται άνευ ενοχών και περιέχει gouda, λουκάνικο, ομελέτα, πιπεριά, μπέικον, πατάτες τηγανητές, τυροσαλάτα και tabasco.
Το γλυκό «μέτωπο» ενισχύεται με τρυφερές, κολασμένες, απερίγραπτα θεϊκές βάφλες που πλαισιώνονται από φρέσκο, artigianale παγωτό, ενώ στα burgers το «ρόστερ» είναι νικητήριο και περιλαμβάνει γκουρμεδιές που δύσκολα συναντάς ακόμα και στα top μπεργκεράδικα. Πάρε για παράδειγμα το «Ελληνικό» – φτιάχνεται από μοσχαρίσιο κιμά 100% δικής τους παραγωγής και περιλαμβάνει κατίκι Δομοκού, φρέσκα φύλλα σπανάκι, ντομάτα & vinaigrette μελιού!
Στον κατάλογό του θα βρεις επίσης healthy φρουτοσαλάτες, χορταστικά club sandwich, και ό,τι άλλο ζητά η όρεξή σου, αφού μπορείς να κάνεις τις δικές σου παραλλαγές. Από το 2018 λειτουργεί και στην Κράτητος στη Νέα Σμύρνη, ενώ είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8.00 το πρωί με καφέ και πρωινά έως τις 3.00 τα μεσάνυχτα.
Food Spot 69
Κράτητος 65, Νέα Σμύρνη, 2109370596
Τρώων 69, Πετράλωνα, τηλ. 2103476093
Facebook | Instagram