spot_img

La Casa Azul: Ένα γαστρονομικό ταξίδι στο Μεξικό με αφετηρία το Περιστέρι

Μια φορά και ένα καιρό, σε ένα σπίτι βαμμένο με έντονο βαθύ μπλε κοντά στη πόλη του Μεξικού, ζούσε ένα μικρό κορίτσι που το έλεγαν Φρίντα. Έμελλε να γίνει μία από τις πιο διάσημες ζωγράφους του εικοστού αιώνα, και το La Casa Azul στις παρυφές της Θηβών στο Περιστέρι είναι ένα tribute τόσο στην ίδια, όσο και την κουζίνα της λατινικής Αμερικής, που κρύβει άλλωστε τόσες γευστικές εκπλήξεις και συγκινήσεις.

Το La Casa Azul ξεκίνησε την πλεύση του το 2018 και έγινε instant hit στα αθηναϊκά δρώμενα, αφού δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό χασιέντας, με φινετσάτες τεχνοτροπίες, ένα εμβληματικό floral γκράφιτι, αναπαυτικές καρέκλες, ένα επιβλητικό συντριβάνι – όλα αυτά τα στοιχεία που σε απομακρύνουν από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και σου προκαλούν την επιθυμία να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις νέες, πρωτόγνωρες γεύσεις στα πιάτα και τα ποτά του. 

Από τον Ιούνιο, τα ηνία της κουζίνας έχει ο χαρισματικός chef Χρήστος Μανουσόπουλος, ο οποίος  με αφετηρία τα πολύ καλά ποιοτικά υλικά (κάποια εκ των οποίων έρχονται κατευθείαν από τη χώρα των Κονκισταδόρς και των ρωμαλαίων Αζτέκων) προτείνει πιάτα που ενθαρρύνουν τη «μέση», όπως το τρυφερό και μαγευτικά μαριναρισμένο κοτόπουλο νανάκι Pollo a la brasa, με salsa a la brasas ή το αναζωογονητικό cheviche (μια αποκάλυψη!) αλλά και quesadillas, enchiladas και chimichangas σε διάφορες εκδοχές. Όλα τα tacos φτιάχνονται in-house – από το ζύμωμα μέχρι την πρέσσα – ενώ στα coming soon είναι τα σαγηνευτικά fajitas με κοτόπουλο, που θα έρχονται παραδοσιακά σε πυρωμένο μαντέμι με υλικά για να φτιάξεις τη δική σου ιδανική πίτα!

Κι επειδή μεξικάνικο χωρίς cocktails είναι ουρανός χωρίς ήλιο, στο La Casa Azul η cocktail list δια χειρός του head bartender Γιάννη Πλατανίτη έρχεται να πλαισιώσει ιδανικά τις προτάσεις του μενού – αλλά στέκεται και αυτούσια – με επιλογές που καθηλώνουν. Ο φετινός κατάλογος των signatures, εμπνέεται από θεότητες των Mayas και των Inkas, και περιλαμβάνει το ιδιαίτερο Indi, με Pisco, φρέσκο χυμό ανανά και κάστανο, το Tonatiuh, με παλαιωμένο rum Angostura 5, liqueur μπανάνας, άρωμα καβουρδισμένου καφέ και τραγανό σιρόπι από ξηρούς καρπούς, αλλά και άλλες καινοτόμες προσμίξεις. 

Τα Σαββατοκύριακα στο La Casa Azul το λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο εκτοξεύεται από νωρίς, με επιλογές σε brunch που «πατάνε» στην mexican φιλοσοφία. 

La Casa Azul
Θηβών 143, Περιστέρι, τηλ. 2105716143
www.lacasaazul.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

Περιστέρι: Μια πόλη που αξίζει να ζεις… και να βγαίνεις. Ό,τι πιο hot θα το βρεις εδώ

Ο πολυπληθέστερος δήμος της Αθήνας είναι κι ο πιο ζωντανός και δραστήριος. Το Περιστέρι ήταν ένας από τους κύριους...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot