Μια φορά και ένα καιρό, σε ένα σπίτι βαμμένο με έντονο βαθύ μπλε κοντά στη πόλη του Μεξικού, ζούσε ένα μικρό κορίτσι που το έλεγαν Φρίντα. Έμελλε να γίνει μία από τις πιο διάσημες ζωγράφους του εικοστού αιώνα, και το La Casa Azul στις παρυφές της Θηβών στο Περιστέρι είναι ένα tribute τόσο στην ίδια, όσο και την κουζίνα της λατινικής Αμερικής, που κρύβει άλλωστε τόσες γευστικές εκπλήξεις και συγκινήσεις.
Το La Casa Azul ξεκίνησε την πλεύση του το 2018 και έγινε instant hit στα αθηναϊκά δρώμενα, αφού δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό χασιέντας, με φινετσάτες τεχνοτροπίες, ένα εμβληματικό floral γκράφιτι, αναπαυτικές καρέκλες, ένα επιβλητικό συντριβάνι – όλα αυτά τα στοιχεία που σε απομακρύνουν από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και σου προκαλούν την επιθυμία να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις νέες, πρωτόγνωρες γεύσεις στα πιάτα και τα ποτά του.
Από τον Ιούνιο, τα ηνία της κουζίνας έχει ο χαρισματικός chef Χρήστος Μανουσόπουλος, ο οποίος με αφετηρία τα πολύ καλά ποιοτικά υλικά (κάποια εκ των οποίων έρχονται κατευθείαν από τη χώρα των Κονκισταδόρς και των ρωμαλαίων Αζτέκων) προτείνει πιάτα που ενθαρρύνουν τη «μέση», όπως το τρυφερό και μαγευτικά μαριναρισμένο κοτόπουλο νανάκι Pollo a la brasa, με salsa a la brasas ή το αναζωογονητικό cheviche (μια αποκάλυψη!) αλλά και quesadillas, enchiladas και chimichangas σε διάφορες εκδοχές. Όλα τα tacos φτιάχνονται in-house – από το ζύμωμα μέχρι την πρέσσα – ενώ στα coming soon είναι τα σαγηνευτικά fajitas με κοτόπουλο, που θα έρχονται παραδοσιακά σε πυρωμένο μαντέμι με υλικά για να φτιάξεις τη δική σου ιδανική πίτα!
Κι επειδή μεξικάνικο χωρίς cocktails είναι ουρανός χωρίς ήλιο, στο La Casa Azul η cocktail list δια χειρός του head bartender Γιάννη Πλατανίτη έρχεται να πλαισιώσει ιδανικά τις προτάσεις του μενού – αλλά στέκεται και αυτούσια – με επιλογές που καθηλώνουν. Ο φετινός κατάλογος των signatures, εμπνέεται από θεότητες των Mayas και των Inkas, και περιλαμβάνει το ιδιαίτερο Indi, με Pisco, φρέσκο χυμό ανανά και κάστανο, το Tonatiuh, με παλαιωμένο rum Angostura 5, liqueur μπανάνας, άρωμα καβουρδισμένου καφέ και τραγανό σιρόπι από ξηρούς καρπούς, αλλά και άλλες καινοτόμες προσμίξεις.
Τα Σαββατοκύριακα στο La Casa Azul το λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο εκτοξεύεται από νωρίς, με επιλογές σε brunch που «πατάνε» στην mexican φιλοσοφία.
La Casa Azul
Θηβών 143, Περιστέρι, τηλ. 2105716143
www.lacasaazul.gr | Facebook | Instagram