spot_img

La Strada The Art Of Pizza: Ο δρόμος της πίτσας οδηγεί στα Γλυκά Νερά

Τα Γλυκά Νερά τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και περισσότερο ένας έγκυρος λόγος να απαρνηθείς (έστω για λίγο) την οικειότητα της γειτονιάς σου για να εξερευνήσεις τις προτάσεις τους. Στο μέτωπο της ιταλικής κουζίνας και δη της πίτσας, το La Strada στις παρυφές της Λεωφόρου Λαυρίου είναι μονόδρομος («la strada» εντελώς συμπτωματικά σημαίνει δρόμος στα ιταλικά). 

Άνοιξε τον Απρίλη του 2018 και φιλοξενεί έναν επιβλητικό ξυλόφουρνο, ο οποίος – πέραν του διακοσμητικού στοιχείου – φουρνίζει καθημερινά τις χειροποίητες ζύμες με τα ολόφρεσκα υλικά και τις λαχταριστές σάλτσες, μετουσιώνοντάς τα στις πιο απολαυστικές πίτσες της περιοχής (κι όχι μόνο!) 

Industrial με ρουστίκ στοιχεία, το περιβάλλον του σου βγάζει κατευθείαν μια οικειότητα, μια αβίαστη φιλοξενία, σαν τις outsider τρατορίες που συναντάς στα ταξίδια σου στη γείτονα και ξέρεις με το που κάτσεις – πριν ακόμα παραγγείλεις – ότι θα φας καλά και οικονομικά. 

Ο κατάλογός του αποτιεί φόρο τιμής στην χώρα των Καισάρων και των μύθων, κάνοντας όμως τους μύθους πραγματικότητα που μπορείς να απολαύσεις στο πιάτο σου. Παίρνει όμως και την ποιητική-γαστρονομική «ελευθερία» να εισάγει νέες προτάσεις, όπως η Πολίτικη πίτσα, με παστουρμά, σουτζούκι και καυτερή πιπεριά. ή η Scapi, με γαρίδες, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό και ούζο (μια αποκάλυψη!) Η ζύμη του ναπολιτάνικη, 24ωρης ωρίμανσης, έχει αφράτο πλούσιο περίβλημα, που λεπταίνει προς το κέντρο και δημιουργεί τον τέλειο «καμβά» για κάθε παραλλαγή υλικών.

Μιλώντας για υλικά, κάθετι που χρησιμοποιείται στο La Strada υπόκειται σε διεξοδική έρευνα, είναι άρτιο ποιοτικά, φρέσκο, ιταλικής πρόελευσης και ασφαλώς κορυφαίο γευστικά, χωρίς συντηρητικά και με όλα τα bisque, τις σάλτσες και τους ζωμούς να είναι χειροποίητα. Όλα δε τα αλλαντικά, τυριά και λαχανικά κόβονται την ίδια μέρα ώστε να διατηρείται αναλλοίωτο το άρωμα και τα θρεπτικά συστατικά τους. 

Το μενού πλαισιώνεται από λαχταριστά, al-dente ζυμαρικά, ένα ραβιόλι-ποίηση με gorgonzola, αχλάδι και λάδι τρούφας, χορταστικά πεϊνιρλί και αναζωογονητικές σαλάτες ένω κάθε ΠΣΚ εισάγονται «guest» προτάσεις όπως κρεατικά σε premium κοπές ή π.χ. ένα φιλέτο σολωμού, αναλόγως τι καλό βρεθεί στην αγορά ή τι έμπνευση έχει ο chef. Το γευστικό στίγμα δίνουν ενδεικτικά η ταλιάτα μόσχου, το ριζότο γεμιστά με gorgonzola, το μοσχαρίσιο φιλέτο και τα ιδανικά ψημένα μάγουλα. 

Για τον πιο γλυκό επίλογο, μην παραλείψεις να γευτείς το τηγανιτό παγωτό σε φύλλο κρούστας που τηγανίζεται σε φρέσκο βούτυρο και περιχύνεται με χειροποίητη σάλτσα καραμέλας ή τη φρέσκια panacotta με σάλτσα φράουλας. 

La Strada The Art Of Pizza
Λεωφ. Λαυρίου 158, Γλυκά Νερά, τηλ. 6986320007
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Brunch στην Αθήνα: Η αγαπημένη συνήθεια της πόλης και 12 σημεία που το αποθεώνουν

Όταν η Αθήνα γνώρισε το brunch, είναι σα να εστάλησαν σεισμικές δονήσεις προς πάσα κατεύθυνση, αναφωνήματα απόλαυσης κι ευχαρίστησης...

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot