spot_img

Monsieur Creperie: Δημιουργικές νοστιμιές με αφετηρία την κρέπα

Η Φιλαδέλφεια ανέκαθεν ήταν ένας προορισμός για καλό φαγητό, για καλό καφέ, για ιδιαίτερα γλυκά και νυχτερινή ζωή. 

Φτάνοντας κανείς στην περιοχή δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να αναπνεύσει λίγο από τον αέρα της Μικράς Ασίας. Όσο περνά η ώρα και περιπλανιέσαι στους δρόμους και τα στενάκια που είναι όλα φωτισμένα με πολύχρωμα φώτα και με πλούσιο διάκοσμο, όπως άλλωστε είχαν μάθει να ζουν οι πρόσφυγες, τόσο μπαίνεις στο κλίμα της περιοχής.

Έτσι περπατώντας στους δρόμους βγήκαμε σε έναν κεντρικό δρόμο την Βρυούλων. Το βλέμμα μας σταμάτησε σε ένα παλιό διώροφο, όπου στο ισόγειο υπήρχε ένα ξεχωριστό σε διάκοσμο μαγαζί με μια ζωγραφισμένη αυλίτσα με καθιστικά και το όνομα ξεχωριστό,  Μonsieur.

Μπήκαμε λοιπόν μέσα και αποφασίσαμε να καθίσουμε πολύ γρήγορα. Από τον κατάλογο του καταστήματος, καταλάβαμε ότι ήταν κρεπερί, αλλά τελείως διαφορετική από αυτό που ξέρουμε εμείς όταν λέμε κρεπερί.

Οι γεύσεις του καταλόγου πρωτόγνωρες, τόσο οι γλυκές, όσο και οι αλμυρές, οι σαλάτες, οι βάφλες. Όλα πραγματικά ιδιαίτερα και οι τιμές δελεαστικά προσιτές.

Μια κυρία ευγενέστατη και γλυκύτατη μας πλησιάζει. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για την ιδιοκτήτρια του καταστήματός. Της προσφέραμε καρέκλα θέλοντας να κάτσει κοντά μας για να μάθουμε από πρώτο χέρι ποιος ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός της κρεπερί.

Μας είπε λοιπόν ότι ήταν πολύ τυχερή που συνεργάστηκε με έναν ταλαντούχο και πολυγνώστη στο χώρο του γλυκού και του αλμυρού, τον Pastry Chef, Γιάννη Αθανασόπουλο. Έναν άνθρωπο που έχει γράψει χιλιάδες ώρες επάνω στους πάγκους εργασίας, για να δημιουργήσει σε ό,τι αναλαμβάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος δεν είναι τυχαίο που έχει επιλεγεί και διδάσκει στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ την αρτοποιία και ζαχαροπλαστική στους μαθητές του. Μας ενημέρωσε ότι οι ιδέες του για ένα διαφορετικό μενού, την έπεισαν αμέσως και έτσι δέχτηκε να προχωρήσει σε αυτές τις γραμμές.

Χωρίς να μας ρωτήσουν, το πολύ ευγενικό και ταχύ προσωπικό του καταστήματος, μας έφεραν δύο αλμυρές και δύο γλυκές κρέπες. Το παγωτό που συνόδευε τις γλυκές κρέπες, μοναδικό, αφού παρασκευάζεται με φρέσκο γάλα και χωρίς καμία χρωστική. 

Η μια γλυκιά κρέπα είχε κόκκινο χρώμα. Ήταν η Red Velvet με μία φανταστική κρέμα μέσα, ενώ η άλλη ήταν μια εκπληκτικά διπλωμένη κρέπα με κρέμα Patisserie, χειροποίητη μαρμελάδα και crumble βουτύρου. Κι εδώ η διακόσμηση στο πελώριο πιάτο ήταν μοναδική.

Το τρίτο πιάτο που μας προσέφεραν ήταν μία κρέπα με φιλέτο κοτόπουλο, μανιτάρια, Grana Padano, τυρί edam και μπεσαμέλ. Μέσα στο πιάτο σχηματιζόταν ένα μικρό βουνό. Κυριολεκτικά πιάτο για δύο. Το τέταρτο πιάτο είχε μία κρέπα εστιατορική, η λεγόμενη Bolognese, με τραγανό φύλλο απ’ έξω που μέσα ξεχείλιζε ο φρέσκος κιμάς από μοσχάρι 100%, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα αρώματα από τα μπαχαρικά που αναδύονταν από μέσα . Αυτά ήταν μόνο μια μικρή επαφή σε αυτή την κατηγορία. Στην κρεπερί αυτή συναντά κανείς άλλα 20 ιδιαίτερα πιάτα.

Τέλος η κυρία του μαγαζιού πριν μας καληνυχτίσει μας είπε και το τελευταίο. «Αποφάσισα να το ονομάσω Μonsieur, προς τιμήν του Γιάννη Αθανασόπουλου, γιατί είναι ένας από τους λίγους διαφορετικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στον χώρο της εστίασης. Πάνω απ’ όλα είναι πραγματικά ένας αυθεντικός με όλη τη σημασία της λέξης Κύριος».

Monsieur Creperie
Βρυούλων 3, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102589780
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Vegan μαγαζιά στην Αθήνα: Η χαραυγή μιας πιο υγιεινής και #crueltyfree γαστρονομικής καθημερινότητας

Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot