spot_img

The Crepa Files: Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα (Μέρος Α’)

Είναι λεπτή, «ευέλικτη» και πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στα πυρωμένα μάτια των κρεπερί και είναι γαλλικής καταγωγής. Αλλάζει συχνά προφίλ κι από γλυκιά γίνεται αλμυρή, ανάλογα με τη διάθεσή μας, ενώ τρώγεται ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή επιδόρπιο.

Η αγαπημένη μας κρέπα έχει διαβατήριο γαλλικό. Πιο συγκεκριμένα μας έρχεται από τη Βρετάνη, μια περιοχή βορειοδυτικά της Γαλλίας. Η αρχική παρασκευή της προοριζόταν κυρίως για ψωμί και όχι για γέμιση. Στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, όμως, η φήμη της άρχισε να εξαπλώνεται και καταγράφηκε στη συνείδηση όλων ως ένα από τα πιο φίνα επιδόρπια ή σνακ. Σήμερα, η απλή και τόσο απολαυστική ζύμη δεν κάνει διακρίσεις στα υλικά και γεμίζει με ό,τι βάλει ο νους και η όρεξή σας!

Οι κρέπες βιώνουν μια δεύτερη «Αναγέννηση», γιατί έρχονται να προσθέσουν στις επιλογές μας γρήγορες αλλά ποιοτικές προτάσεις, ιδανικές για κάθε στιγμή της ημέρας. Ποια είναι τα μαγαζιά που σερβίρουν τις καλύτερες κρέπες; Συντονίσου στο double feature αφιέρωμά μας για να μάθεις!

Ζάχαρη & Αλάτι
Δημ. Γούναρη 23, Άνω Γλυφάδα τηλ. 2109690077 

Ακόμα κι αν είσαι από αυτούς που δεν πιστεύουν στα θαύματα, μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε για το αντίθετο και να σου μιλήσουμε για το «Ζάχαρη & Αλάτι». Σε κάθε μάτι από τις κρεπιέρες του γίνονται καθημερινά μικρά θαύματα, με ένα τραγανό φύλλο κρέπας που έχει γίνει σήμα κατετεθέν στα νότια προάστια αλλά και ένα «παλμαρέ» προτάσεων σε υλικά που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Όλα ξεκίνησαν το 2011 από την Κρήτη της φιλοξενίας, των γεύσεων και των απαράμιλλων ντόπιων προϊόντων, όταν ο Νεκτάριος Μαναράκης σκέφτηκε να «πειράξει» λίγο τον χυλό της παραδοσιακής κρέπας (αντικαθιστώντας το βούτυρο με λάδι και μειώνοντας δραματικά τα αυγά) και να αναδείξει το απάκι, τη γραβιέρα, κι άλλα προϊόντα του τόπου του στις συνταγές του. Το εγχείρημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και η σκέψη για το άνοιγμα ενός δεύτερου καταστήματος στην Αθήνα ήρθε ως απόλυτα φυσιολογική απόρροια. Ο Παναγιώτης Παπαχαραλάμπους, παιδικός φίλος του Νεκτάριου, ανέλαβε την γνωριμία μας με το «Ζάχαρη & Αλάτι» στην Αθήνα δημιουργώντας σε συνεργασία με τον επίσης Χανιώτη και κατασκευαστή ξύλινων επίπλων Βασίλη Πλατσάκη, έναν φωτεινό, πολύχρωμο pop χώρο εμπνευσμένο από τους πίνακες της εικαστικού Όπυς Ζούνη, που έχει γίνει η απόλυτη «συντεταγμένη» για όλους τους λάτρεις της (καλής) κρέπας στην Άνω Γλυφάδα. Xαρακτηριστικό του φιλόξενου σκηνικού του είναι τα απ’άκρη σ’άκρη ράφια πίσω από τις κρεπιέρες, στα οποία θα δεις όλα τα σαγηνευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις παρασκευές του. Περισσότερα εδώ

Piazza di Ritrovo
Μαρίνου Γερουλάνου 77, Αργυρούπολη, τηλ. 2109950056

Σημαίνει «σημείο συνάντησης» στα ιταλικά, και μέσα στα 4 χρόνια λειτουργίας του κατάφερε να γίνει ακριβώς αυτό: Το στέκι της καθημερινής απόλαυσης και, με μοναδικές κλασικές προτάσεις, αλλά και πολλές καινοτομίες. Το Piazza di Ritrovo «παίζει μπάλα» σ’οτιδήποτε έχει να κάνει με ζύμη – για την ακρίβεια πίτσα, κρέπα, βάφλα, calzone και πεϊνιρλί – τα οποία και είναι 100% χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά με φροντίδα in house την στιγμή που θα τα παραγγείλεις. Ανανεωμένο – αφού μεταφέρθηκε στον ακριβώς διπλανό χώρο αρκετά μεγαλύτερο από αυτόν στον οποίο πρωτοάνοιξε – και με νέες, φρέσκιες ιδέες σε ότι αφορά τις επιλογές που σου προσφέρει, το Piazza di Ritrovo είναι μια ωδή στη γεύση, κάθε στιγμή της ημέρας. Ξεκινάμε τη μέρα με καλοψημένο καφέ Portioli, που είναι ιδανικός τόσο στη ζεστή όσο και την κρύα εκδοχή του για να συνεχίσουμε με προτάσεις σε brunch, όπως ομελέτες, αλμυρά και γλυκά pancakes και crispy burritos με τυρί, κοτόπουλο ή κιμά. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης χορταστικά club sandwich και αναζογονητικές σαλάτες, ενώ αν είσαι fan του healthy lifestyle, μπορείς να «σετάρεις» τα παραπάνω με φυσικούς, φρεσκοστιμένους χυμούς. Οι πίτσες στο Piazza di Ritrovo έρχονται σε 3 μεγέθη –ατομικό  22 cm , large 30 cm και X-Large 40 cm για τους μερακλήδες – σε διάφορες παραλλαγές, για κάθε γούστο. Η σάλτσα είναι ζουμερή, τα υλικά πληθωρικά και η γεύση ανεπανάληπτη, όπως και το ψήσιμό τους. Ξεχωρίσαμε την Πιράτα, με σάλτσα ντομάτας, κιμά, μοτσαρέλα και flakes παρμεζάνας (μια αποκάλυψη!) αλλά και την ομώνυμη Ritrovo, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, ζαμπόν, πεπερόνι, μανιτάρια champignon, πιπεριές, μπέικον και χωριάτικο λουκάνικο. Περισσότερα εδώ

Κρέπες Κηφισιάς
Αδριανού 4, Κηφισιά, τηλ. 2106231371 

Τρώγεται όλες τις ώρες, όλες τις ημέρες και όλες τις εποχές, ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς στον ουρανίσκο. Και στην Κηφισιά, έχει «ονομασία προέλευσης», Κρέπες Κηφισιάς. Το ιστορικό κιόσκι με τις εξίσου σαγηνευτικές κρέπες τόσο στη γλυκιά όσο και την αλμυρή εκδοχή τους, έχει ιστορία 26 χρόνων, μέσα στα οποία αναδείχτηκε σε μια από τις καλύτερες κρεπερί της Αθήνας. Δικαίως, αφού η ζύμη του ξεχωρίζει με διαφορά (και φτιάχνεται με μυστική συνταγή) ενώ κάθε υλικό είναι ολόφρεσκο και προσεκτικά επιλεγμένο. Έτσι η street φιλοσοφία «φλερτάρει» με το gourmet, με ονειρικούς συνδυασμούς που απογειώνουν! Ανοιχτές καθημερινά από τις 7.00 μέχρι τις 2.00, οι Κρέπες Κηφισιάς θα σε υποδεχτούν από το πρωί με καλοψημένο καφέ, αλλά κι ένα πλήθος πρώτων υλών που μπορείς να μετουσιώσεις σε λαχταριστή κρέπα πάνω στα καυτά μάτια. Ξεχωρίζουν η Meat Lovers με απολαυστικό, λιωμένο τυρί, μπέϊκον, μπιφτέκι, ζαμπόν, ντομάτα, πατατάκια και σως σεφ, η Ιταλική, με τυρί, μανιτάρια, ζαμπόν, μπέϊκον και κρέμα γάλακτος και η Terminator για τους… ξενύχτηδες με φέτα, μπέϊκον, κοτόπουλο, αυγό, ντομάτα, πιπεριά, πατατάκια, ουγγαρέζα (ανάμεσα σε πολλές άλλες!) Αν είσαι fan του γλυκού, οι Κρέπες Κηφισιάς δεν θα σε απογοητεύσουν – τουναντίον θα σε ξετρελάνουν! Υλικά όπως τραγανά Maltesers, Smarties, μαρμελάδες, πραλίνες, μπισκότα και φρούτα «αγκαλιάζονται» από το κορυφαίο-σήμα κατετεθέν φύλλο και γίνονται μικρές και… μεγάλες αμαρτίες! Περισσότερα εδώ

Souzana Café Creperie
Μιχαήλ Κόρακα 39, Αθήνα, τηλ. 2108542030 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Harry Truman ήταν λιχούδης και φημιζόταν για την αγάπη του στα γλυκά. Είχε πει λοιπόν σε κάποια φάση ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την κρέπα, εκτός από περισσότερη κρέπα», μια δήλωση που δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Αν ανήκεις κι εσύ στους fans του ευέλικτου ζυμαριού που γίνεται ένα εξαιρετικό snack τόσο στη γλυκιά όσο και την αλμυρή εκδοχή του, η αναζήτησή σου για την ιδανική κρέπα μπορεί να σταματήσει. Λέγεται Σουζάνα και βρίσκεται στα Κάτω Πατήσια, μια ανάσα από το Μετρό Αγίου Νικολάου. Η Σουζάνα δεν είναι από τα σύγχρονα μαγαζιά που γίνονται μόδα που ξεθωριάζει. Έχει μια ιστορία 30 χρόνων, όταν ξεκίνησε σερβίροντας ένα άλλο είδος ζυμαριού – χρυσαφένιους λουκουμάδες – μετά έκανε στροφή στην κρέπα, και τα τελευταία 8 χρόνια, τα ηνία της ανέλαβε η Μαρία Γκίνη κι ο σύζυγός της Γιώργος Γιάννου, που κυριολεκτικά την απογείωσαν. Η θέση της κομβική – βρίσκεται σε έναν πανέμορφο πεζόδρομο, κοντά σε σχολεία, υπηρεσίες και γυμναστήρια, έτσι όποια ώρα της ημέρας κι αν την επισκεφθείς, σφίζει από ζωή και χαμόγελα ικανοποιημένων επισκεπτών. Η ναυαρχίδα-κρέπα, με αφετηρία μια φανταστική συνταγή καλοψήνεται στις στρογγυλές πλάκες και πλαισιώνεται από τα υλικά της επιλογής σου για το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Πραλίνες, σοκολάτες, μπισκότα και τρούφες ή φρέσκα τυριά, αλλαντικά, λαχανικά κι ό,τι άλλο ζητά η καρδούλα σου! Περισσότερα εδώ

The Mush
Γενναίου Κολοκοτρώνη 4, Κουκάκι, τηλ. 2109213235 

Τι γίνεται όταν 2 έμπειροι chefs αναλαμβάνουν να ακονίσουν την τέχνη τους στο street food, και μάλιστα στη μέκκα των foodies, στο Κουκάκι; Στην περίπτωση του The Mush, τα γευστικά αποτελέσματα είναι απλά καθηλωτικά αλλά και άκρως πρωτότυπα. Ο Μιχάλης Κωστάκης κι ο Αλέξανδρος Ψιάχος συναντήθηκαν σε κουζίνα κι όταν ήρθε η κατάλληλη χρονική στιγμή αποφάσισαν να ενωθούν σε μια δική τους προσπάθεια, με την άνεση και τη σιγουριά δύο ανθρώπων που κατέχουν νέες τεχνικές και φρέσκιες ιδέες. Το νέο τους μαγαζί στις παρυφές της Κολοκοτρώνη ήρθε λοιπόν να προτείνει νέους κανόνες στο street food – ότι το γρήγορο μπορεί να είναι ποιοτικό και το μεγάλο ευέλικτο. Συστήνεται ως creperie αλλά είναι πολλά περισσότερα. Λιτό και σπαρτιάτικο στο ντεκόρ του, περιτριγυρίζεται από γυάλινες επιφάνειες οι οποίες εκμεταλλεύονται το φυσικό φως, συνδέοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες με τον ρυθμό του αγαπημένου μας κέντρου. Το The Mush δεν μοιάζει με τίποτα άλλο – στην open kitchen του «παντρεύει» την ταβέρνα με το ethnic, αποδομεί έννοιες, συστήνει καινοτομίες. Ας πάρουμε για παράδειγμα το burger του: Φτιάχνεται με brioche ψωμί που ψήνεται κατά παραγγελία και συνταγή του μαγαζιού, αντί του κλασικού μπιφτεκιού φιλοξενεί μια «γενναία» τηγανιά με χοιρινά πανσετάκια σε μεξικάνικη π.χ. εκδοχή (γλυκόξινη) ή ελληνική (μπύρα-μουστάρδα), αυθεντικό τσένταρ ή παρμεζάνα, καπνιστές πιπεριές και μανιτάρια – αναζωογονητικά πρωτότυπο και πεντανόστιμο όσο δεν περιγράφεται. Το club sandwich του από την άλλη, ανοίγει νέα frontiers στην κατηγορία, με φιλέτο κοτόπουλο σωταρισμένο σε σάλτσα λευκού κρασιού και μουστάρδα – με μανιτάρια και μπέϊκον – και μια «βροχή» τριμμένης παρμεζάνας. Σερβίρεται με baby πατάτες (φρέσκιες, όχι τύπου φρέσκιες) με λάδι μαϊντανού-σκόρδου (μια αποκάλυψη!) Οι επιλογές σου είναι σχεδόν απεριόριστες: 15 χειροποίητες σάλτσες, παραλλαγές στα υλικά, πλήθος βάσεων σε κρέας (π.χ. μπορείς να επιλέξεις κιμά σωταρισμένο – φαντάσου τον σαν μπολονέζ με σάλτσα μπάρμπεκιου) ή με «μπιφτέκι» από τυρί, σαν σαγανάκι, στο burger. Τα παιδιά έχουν κέφια και ασυγκράτητη, χειμαρρώδη δημιουργικότητα κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Περισσότερα εδώ

Jester Cafe
Πατησίων 378, Αθήνα, τηλ. 2102233111

Η νέα εποχή στο κλασικό μας pop έδεσμα αντικατοπτρίζεται πλέον με μαγαζιά που αναβαθμίζουν την γεύση αλλά και την εμπειρία σου, και το Jester στις παρυφές της Πατησίων σαφώς ανήκει στην παραπάνω κατηγορία. Jesters λεγόντουσαν στη μεσαιωνική Αγγλία οι γελωτοποιοί, οι άνθρωποι που χάριζαν απλόχερα χαμόγελα στην αυλή του βασιλιά, και η επιλογή του ονόματος από τους ιδιοκτήτες του ήταν εύστοχη, αφού το μαγαζί θα σου προσφέρει με τα καλούδια του ένα ανεξίτηλο χαμόγελο ικανοποίησης. Ανοιχτό καθημερινά από τις 7.00, το Jester σερβίρει καλοψημένο καφέ Ipanema και μετουσιώνει με μαεστρία στις εστίες του την σπιτική συνταγή χυλού σε πεντανόστιμες κρέπες. Η «δράση» μοιράζεται μεταξύ του εξωτερικού του χώρου και ενός cozy παταριού αν θες να χαλαρώσεις και να αποσυμπιεστείς από τους έντονους ρυθμούς της περιοχής. Στις προτάσεις του θα βρεις επίσης ολόφρεσκα κρουασάν βουτύρου που μπορείς να «σετάρεις» με τα υλικά της επιλογής σου, πεντανόστιμες μπαγκέτες και brioche, αναζωογονητικές σαλάτες, κουλούρια, cakes, μπάρες δημητριακών, healthy φρουτοσαλάτες αλλά και παγωτά! Το «κεφάλαιο» βάφλα και pancake στο Jester είναι υπόθεση… σοβαρή, με τα Pancakes του Αθλητή με μέλι, καρύδια και κανέλα να είναι μια εξαιρετική επιλογή, όπως και η Βάφλα Twix με πραλίνα σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα γάλακτος, σοκολάτα Twix και μια μπάλα παγωτό βανίλια (μια αποκάλυψη!) Όλα τα παραπάνω, μπορείς να τα απολαύσεις και στον χώρο σου ή στο γραφείο, με delivery που λειτουργεί από τις 8.00-12.00 το βράδυ. The Jester way! Περισσότερα εδώ

Mr. Choco
Αριστοτέλους 178, Αχαρνές, τηλ. 2102447127 

Διαχρονικά, όταν ο ιδιοκτήτης είναι πίσω από τα γκάζια και ετοιμάζει μόνος του όλα τα πιάτα, τότε η κουζίνα «φορά» πάντα τα καλά της ‒ όπως μας έχει διδάξει και η κλασική, γαλλική εστιατορική παράδοση. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Mr. Choco – της ξακουστής κρεπερί του Μενιδίου – αφού στο «τιμόνι» της βρίσκεται ο Λευτέρης Σεραλίδης, ένας chef με γαλόνια στην αμερικανικού τύπου εστίαση, που μάλλον το έβαλε αμέτι μουχαμέτι να αναβαθμίσει την έννοια του street food και να υπερθεματίσει την σημασία των καλών πρώτων υλών και των χειροποίητων παρασκευών. Έτσι, σε μια περιοχή outsider για γευστικές συγκινήσεις, η κρέπα, τα burgers και τα pancakes βιώνουν ιδανικές εκδοχές, και αξίζουν να απαρνηθείς (έστω για λίγο) τη γειτονιά σου για να τα απολαύσεις. Άνοιξε τις πόρτες του τον Μάϊο του 2016 και κάλυψε αμέσως ένα κενό στην τοπική αγορά – αυτό της προσιτής καλοφαγίας, αυτής δηλαδή που τρως καλά και ποιοτικά, αλλά ταυτόχρονα και οικονομικά. Στο Mr. Choco αφετηρία όλων είναι τα καλά υλικά, όπως μόνο ένας chef μπορεί να τα ξεχωρίσει και να τα μετουσιώσει σε καλό φαγητό. Έτσι, πανσετάκια, τυρολουκάνικα, μοσχαρίσια μπιφτέκια και φιλέτα κοτόπουλο με χειροποίητες πανάδες αγκαλιάζονται από τρυφερά ψωμάκια και γίνονται τα πιο τέλεια burgers (που «κοντράρονται» επάξια με κορυφαία μπεργκεράδικα), παρμεζάνες, καραμελωμένα κρεμμύδια και απολαυστικές (χειροποίητες) σως σε συνδυασμό με σαγηνευτικά ψιλοκομμένα αλλαντικά γίνονται γκουρμέ κρέπες ενώ πραλίνες, σοκολάτες, μπισκότα και φρούτα δημιουργούν τα πιο ξεχωριστά pancakes και βάφλες. Ανοιχτό καθημερινά από νωρίς το πρωί (συγκεκριμένα στις 7.00), το Mr. Choco σε καλημερίζει μοναδικά με καλοψημένο καφέ, μια πλειάδα αναζωογονητικών ροφημάτων, healthy snacks όπως γιαούρτι με μπανάνα, μέλι και quaker, ομελέτες και παγωτά που δίνουν τη σκυτάλη σε χορταστικά club sandwich, κρέπες, μπαγκέτες και τορτίγιες. Η χαρά του καλοφαγά! Η ομάδα του και ο Λευτέρης είναι εκεί για να ικανοποιήσουν κάθε γευστική σου απαίτηση. Περισσότερα εδώ

Mamas House
Δεινοχαρους 8, Πετράλωνα, τηλ. 2103412588 

Το Mama’s House μετράει μια ιστορία που ξεπερνάει την εικοσαετία – άνοιξε στην Πειραιώς και βρέθηκε απευθείας στην «Super League», αφού στη φιλοσοφία του ήταν σφυριλατημένη η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στις πρώτες ύλες αλλά και η φιλοξενία, ακριβώς όπως στο σπίτι της μαμάς. Στο «ημίχρονο» – πέρισυ – μεταφέρθηκε στη Δεινοχάρους, στις παρυφές της Πλατείας Μερκούρη και συνεχίζει να κερδίζει τις καρδιές μας στο «ματς» της γεύσης! Ανοιχτό καθημερινά από νωρίς το πρωί (συγκεκριμένα στις 8.00), το Mama’s House έχει στον κατάλογό του όλα αυτά τα καλούδια για να καλωσορίσεις τη νέα μέρα με χαμόγελο ικανοποίησης. Καλοψημένο καφέ, ροφήματα και ομελέτες (η «Ελληνική» με φέτα, ντομάτα, πράσινη πιπεριά, ελιές & ρίγανη απλά «τα σπάει»), πεντανόστιμες μπαγκέτες σε λευκό ή πολύσπορο ψωμί, τρυφερά pancakes και βάφλες-υπερπαραγωγή αλλά και αναζωογονητικές σαλάτες. Η ναυαρχίδα-κρέπα φτιάχνεται με σπιτική συνταγή που παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και γίνεται ο ιδανικός «καμβάς» για να προσθέσεις πάνω της ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Σαφώς, στον μαυροπίνακα πάνω από τις κρεπιέρες που δεν σβήνουν σχεδόν ποτέ, θα βρεις και προτάσεις από τους ιδιοκτήτες, όπως η Nucrema, με φουντούκι και καρύδα ή η «healthy» με γιαούρτι, καρύδια, μέλι, κανέλα και μήλο φρούτο. Στην «κερκίδα»των αλμυρών, ένα «ρόστερ» από 6 τυριά, 8 αλλαντικά-κρεατικά, 10 λαχανικά και 8 αλοιφές-sauce θα σε βάλει στα πιο… γλυκά διλλήματα! Το Mama’s House επιφυλάσσει άλλον έναν άσσο, στο… grill με απογειωτικά burgers, όπως το Mushroom Bacon, με μπιφτέκι μοσχαρίσιο 180gr, cheddar, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, μπέικον, μανιτάρια και french sauce ή το Chicken Burger με φιλέτο κοτόπουλο, cheddar, ντομάτα, μαρούλι και σως μουστάρδας, που συνοδεύονται με πατάτες τηγανιτές και είναι απείρως well-priced. Περισσότερα εδώ

Noir Bistro
Ολύμπου 25, Χαλάνδρι, τηλ. 2106131211

Εμπνευσμένο από τα film noir, με τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, τους δαιμόνιους ντετέκτιβ, τις femme fatale και την αστυνομική δράση, το Noir Bistro Cafe πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2016 στην ήσυχη γειτονιά της Ολύμπου στο Χαλάνδρι. Προσαρμοσμένο στις γευστικές απαιτήσεις του σήμερα, ήρθε να λύσει το μυστήριο της χαμένης ποιότητας, τα ίχνη της οποίας οδηγούν στην κουζίνα του. Έτσι, με ασπρόμαυρη, νοσταλγική διάθεση το Noir σερβίρει καθημερινά μερικά από τα πιο σαγηνευτικά καλούδια της πόλης, με αδιαπραγμάτευτο ακριβώς αυτό: την ποιότητα. Φτιάχτηκε από ανθρώπους που αγαπούν το καλό φαγητό για ανθρώπους που αγαπούν το καλό φαγητό και αγκαλιάστηκε γρήγορα από το κοινό της περιοχής, το οποίο και το επισκέπτεται φανατικά. Δικαίως, αφού εδώ θα βρεις μοναδικές κρέπες σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές, τρυφερές βάφλες που σαγηνεύουν τις αισθήσεις με τη μυρωδιά του ψημένου χυλού και τη γεύση των ολόφρεσκων υλικών, σάντουιτς που παρασκευάζονται με ψιλοκομμένα όλα τα υλικά τους τα οποία περιχύνονται σε λαχταριστό φρυγανισμένο ψωμί, απογειωτικά burgers με homemade κιμά, και club sandwiches που «πειράζονται» τόσο-όσο, για να «αιχμαλωτίσουν» τη καρδιά σου και να σου χαρίσουν χαμόγελα ικανοποίησης! Στον κατάλογό του θα ανακαλύψεις επίσης healthy επιλογές, όπως φυσικούς φρεσκοστιμμένους χυμούς, tortillas με γαλοπούλα, αναζωογονητικές σαλάτες όπως η Χαλούμι, με πράσινη λόλα, ψημένο χαλούμι, κρουτόν και vinaigrette λεμονιού ή η δροσιστική Orange, με πράσινη λόλα, iceberg, καρύδια, κρουτόν, πορτοκάλι, παρμεζάνα και vinaigrette κάππαρης. Η «πρώτη προβολή» ξεκινάει καθημερινά στις 8.00, με καλοψημένο καφέ Jacobs, σοκολάτες και ροφήματα, με το βραβείο γεύσης (τουλάχιστον για εμάς) να παίρνουν τα pancakes με τσένταρ, μπέϊκον, κοτόπουλο και maple, καθώς και τα all time classic pancakes με σοκολάτα – μπιρκότο. ή η Κρέπα Μπουγάτσα, με κρέμα ζαχαροπλαστικής, κανέλα και άχνη, χορταστικά και ιδανικά να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια και καλή διάθεση. Περισσότερα εδώ

Chalet de Crepes
Αγίας Λαύρας 11, Αιγάλεω, τηλ. 2110127513 

Ο πεζόδρομος της οδού Αγίας Λαύρας, στο Αιγάλεω, είναι γνωστός για τα ρακάδικα και τα μεζεδοπωλεία του. Πλησιάζοντας όμως στον αριθμό 11, το σκηνικό μεταβάλλεται και φτάνεις στον ονειρικό κόσμο της κρέπας! Πόσο οικεία και συνάμα γλυκιά η μυρωδιά της ζύμης που απλώνεται στην κρεπιέρα, της σοκολάτας που λιώνει και του μπέικον που σιγοψήνεται! Το Chalet de Crepes είναι ένα χαριτωμένο, μικροσκοπικό μαγαζί, μόλις 40 τετραγωνικών, με τραπεζάκια στον πεζόδρομο, που όμως όσο μικρό είναι σαν χώρος, τόσο γενναιόδωρες σε μέγεθος και γεύση, είναι οι δημιουργίες που σερβίρει! Τα πάντα εδώ σερβίρονται με έναν αριστουργηματικό και πρωτότυπο τρόπο, κάνοντας το Chalet de Crepes να κερδίζει στα σημεία τις προτιμήσεις των Αιγαλεωτών και όχι μόνο. Φινετσάτες, γλυκιές κρέπες και βάφλες, στην κλασσική τους μορφή, που όλοι αγαπήσαμε, αλλά και ευφάνταστες, παιχνιδιάρικες παραλλαγές με δίχρωμη επικάλυψη λευκής σοκολάτας και πραλίνας, χρωματιστά ζυμαράκια σε ότι απόχρωση σκεφτείς, αν επιθυμείς κάτι ξεχωριστό και βέβαια μια μεγάλη ποικιλία από extra toppings, θα ιντριγκάρουν τους γευστικούς σου κάλυκες εκτοξεύοντας την απόλαυση στα ύψη. Για τους λάτρεις των αλμυρών, πέραν των άψογων επιλογών που έχεις στις επίσης χορταστικότατες αλμυρές κρέπες, το Chalet de Crepes διαθέτει από τα μεγαλύτερα club sandwiches που έρχεται προς τέρψη σου, όμορφα σερβιρισμένο σε πρωτότυπη ξύλινη κατασκευή, συνοδευόμενο από τραγανές πατάτες και κέτσαπ. Περισσότερα εδώ

Dixsept Crepes & More
25ης Μαρτίου 17, Χολαργός, τηλ. 2106516108

Οι λάτρεις του – γαλλικής προέλευσης – snack (ο μύθος λέει ότι η κρέπα ανακαλύφθηκε στην βόρεια Γαλλία από μια νοικοκυρά που τυχαία έχυσε χυλό πάνω σε καυτή σόμπα) για τον Χολαργό και τα πέριξ προτιμούν Dixsept (ελληνιστί 17). Η κρεπερί της 25ης Μαρτίου 17, τιμάει τη ναυαρχίδα της με ένα βελούδινο και λείο χυλό (η συνταγή του οποίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό) που ψήνεται με ακρίβεια Ελβετικού ρολογιού πάνω στα κορωμένα μάτια, για να συνδυαστεί με φρέσκα και λαχταριστά υλικά της επιλογής σου. Από την ομώνυμη κρέπα Dix Sept, με τυρί, φέτα, κοτόπουλο, μπέϊκον, μανιτάρια, φρέσκια ντομάτα και κρέμα γάλακτος (ένα πλήρες γεύμα κατηγορηματικά), μέχρι την κολασμένη Special, με τυρί, ζαμπόν, μπέϊκον, αυγά, μανιτάρια, φρέσκια ντομάτα, πράσινη πιπεριά και τυροσαλάτα, έχεις τη δυνατότητα να πειραματιστείς με πάνω από 30 υλικά, για να δημιουργήσεις την ιδανική κρέπα των ονείρων σου! Αν πάλι είσαι πιο… σαντουιτσάς, όοοολα τα προαναφερθέντα υλικά, μπορείς να τα συνδυάσεις σε ένα χορταστικό και γευστικό σάντουιτς. Στην περίπτωση δε που η διάθεση επιτάσσει κάτι πιο… γλυκό, γνωρίζεις πολύ καλά τις αρετές μιας γλυκιάς κρέπας. Ε, στο Dixsept αυτή βιώνει μια ιδανική εκδοχή, με αγαπημένη μας την Choco Creme, με σοκολάτα, κρέμα μπουγάτσας και μπισκότο, αλλά και την πιο… ιταλική Μιλάνο, με σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, μπισκότο και κανέλα. Πέραν των κρεπών, στο Dixsept θα βρεις το πιο σαγηνευτικό hot dog της πόλης, με λουκάνικο, μαρούλι, πατάτες, ketchup, μουστάρδα και σως dix sept, κορυφαία κλαμπ σάντουιτς με ζαμπόν-μπέϊκον ή κοτόπουλο-μπέϊκον, value-for-money burgers, δροσερές σαλάτες και εθιστικές κοτομπουκιές… Περισσότερα εδώ