spot_img

Πρίγκιπας: Το σουβλάκι, στην πιο royal, farm-to-table εκδοχή του!

«Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα», είχε γράψει ο εμβληματικός Νίκος Καζαντζάκης, και μάλλον σε αυτό το mindset κινήθηκε κι ο ιδιοκτήτης του Πρίγκιπα – Κωστής Χριστάκης – όταν ήρθε η ώρα να φτιάξει τον δικό του «παράδεισο» – αυτόν που το street food είναι μεν γρήγορο αλλά είναι και ποιοτικό, είναι οικονομικό αλλά είναι και θρεπτικό, και πάνω απ’όλα είναι πεντανόστιμο. Με «πινέλα» τα πιο εκλεκτά κρέατα από εύφορα βοσκοτόπια και μικρές φάρμες της Βορείου Ελλάδος και χρώματα όπως το βαθύ πορτοκαλί του Αϊβάρ (μιας «απογειωμένης» αλοιφής γνωστής κι ως χαβιάρι των Βαλκανίων) ή το καψοκόκκινο του μπούκοβου, ο Πρίγκιπας μας επανασυστήνει στο σουβλάκι και μας το προσφέρει σε μια ιδανικά «πειραγμένη» και αδιαπραγμάτευτα αναβαθμισμένη εκδοχή

Η καταγωγή του Κωστή από τη Φλώρινα του έδωσε αυτόματα το αβαντάζ: «Τα κρέατά μας είναι μόνο από μικρές φάρμες – ο μαύρος χοίρος, το βουβάλι από την Κερκίνη, η προβατίνα από την Ελασσόνα και τα κεμπάπια από ένα κρεοπωλείο στη Φλώρινα, του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει τη συνταγή από τον προπάππου του, και τα φτιάχνει για πάνω από 50 χρόνια». Οι Πρέσπες έχουν βαλκανικές επιρροές στην κουζίνα. Οι τοπικές συνταγές είναι ένας θησαυρός κι όλα δηλώνουν σε κάθε μπουκιά την εκλεκτή προέλευσή τους. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με μια επιλογή ψαριών (όπως πέστροφα και χέλι, τα οποία καπνίζονται και ψήνονται παραδοσιακά σε κάρβουνο), δημιουργούν ένα σχεδόν εστιατορικό menu που θριαμβεύει γευστικά και μπορείς να απολαύσεις με σωστό delivery – που δεν αλλοιώνει το προϊόν – στον χώρο σου ή «στο χέρι».

Μιλώντας για delivery – και δεδομένης της υγειονομικής συγκυρίας που βιώνουμε όλοι – αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρίγκιπας ήταν πρωτοπόρος από το 1ο lockdown σε αυτό το «μέτωπο», τηρώντας ευλαβικά τους κανόνες υγιεινής με συνεχή καθαρισμό των επιφανειών παρασκευής, θάλαμο υψηλής θερμοκρασίας αλλά και με υποδειγματικό μανατζάρισμα στις απαιτήσεις των ρυθμών της διανομής.

Επιστρέφοντας στα κεμπάπια – που αποτελούν σήμα κατατεθέν του Πρίγκιπα – φτιάχνονται από μίγμα μοσχαρίσιου, χοιρινού και πρόβειου κιμά και απογειώνονται με την εξωτερική προσθήκη μπούκοβου. Είναι ζουμερά και καλοψημένα στο κάρβουνο, και λιώνουν σαν ποίηση στο στόμα. Κι έπειτα είναι και αυτά τα μπιφτέκια που σου μένουν χαραγμένα στις γευστικές απολαύσεις. Mε 100% βουβαλίσιο κιμά ή σε μίξη μοσχαρίσιου με χοιρινό κιμά και αφρατεμένα σε βουβαλίσιο γάλα, αποτελούν μια αποκάλυψή, ιδίως μέσα σε burger. Το Balkan Chilly Burger (με τυρί cheddar, bacon, αϊβάρ, μπούκοβο, μουστάρδα, κέτσαπ, μαρούλι, κρεμμύδι) – όπου η Αμερική συναντά τα Βαλκάνια, με μια γενναία μερίδα από φρέσκιες τηγανιτές πατάτες – αμέσως θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα σε προκαλέσει σε μια tet a’ tet συνέυρεση, ιδίως αν είσαι λάτρης του πικάντικου!

Μετρώντας ήδη 2 καταστήματα – στην καρδιά της Αθήνας, στα Εξάρχεια, και νοτιότερα, στον Άλιμο – ο Πρίγκιπας ξεκινάει μια δράση για όποιον επιχειρηματία στην εστίαση βλέπει τους τζίρους του να μειώνονται με τα lockdowns, που με μηδαμινά κόστη και με ελάχιστες παρεμβάσεις στην υποδομή του, μπορεί να γίνει σημείο διανομής του Πρίγκιπα και να εξυπηρετήσει την προσκείμενη αγορά του. Γιατί το πρωτότυπο και το ποιοτικό βρίσκει πάντα τρόπους να μεγενθύνεται και να μεγαλώνει, ιδανικά με δημιουργικές συνεργασίες που έχουν ως «πυξίδα» την αλληλοβοήθεια. 

Πρίγκιπας Streetfood
Χαρ. Τρικούπη 23, Αθήνα, τηλ. 2114050070
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 560, Άλιμος, τηλ. 2111824242 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Brunch: Η συνήθεια που έγινε λατρεία στην Αθήνα

Όταν μιλάμε για brunch, υπάρχουν δύο κατηγορίες φανατικών οπαδών: εκείνοι που το απολαμβάνουν κι εκείνοι που το παρασκευάζουν. Το...

Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot