Το Κολωνάκι μοιάζει μ’ ένα τεράστιο ψηφιδωτό. Σε λίγα μόλις τετραγωνικά μπορεί να βρει κανείς πολλούς και άκρως ενδιαφέροντες χώρους για καφέ, ποτό και φαγητό, όλοι με τη δική τους πολύ ιδιαίτερη αισθητική και φιλοσοφία. Οι πεζόδρομοι του είναι οι απόλυτες περατζάδες, οι στοές του κρύβουν μαγαζιά-θησαυρούς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ανάμεσά τους ξεχωρίζει και το The Wrap, ένα concept απλό χωρίς να είναι απλοϊκό και ποιοτικό χωρίς να είναι ακριβό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
O Βαγγέλης Μπουχέλος, ένας chef με πολυετή υπηρεσία στον έναστρο εστιατορικό ουρανό της πόλης, ιντριγκαρίστηκε με την ιδέα να προτείνει νέους κανόνες στο street food – ότι το γρήγορο μπορεί να είναι ποιοτικό και το μικρό ευέλικτο. Άλλωστε, όπως θα σου εκμυστηρευτεί κι ο ίδιος μιλώντας μαζί του, όλοι οι μάγειρες έχουν αδυναμία στο φαγητό στο χέρι, αφού οι απαιτήσεις της δουλειάς τους, τους βγάζουν off, όταν είναι «off-duty». Έτσι, όλη του η γνώση, όλη η εμπειρία, όλο του το μεράκι, μετουσιώθηκε στο The Wrap, ένα μαγαζί που είναι σε απόλυτη σύμπνοια τόσο με την εποχή του, όσο και το περιβάλλον του, την «καρδιά» της πόλης.
Στον υψηλής αισθητικής χώρο του, που εκμεταλλεύεται και το τελευταίο τετραγωνικό, και παντρεύει μπρούτζινες λεπτομέρειες με το διαχρονικό μαύρο, χαμηλόφωτες απλίκες και κομψά seating areas – η βιτρίνα, με πάνω από 40 σαγηνευτικές επιλογές, μπαίνει σε πρώτο πλάνο – σ’ένα σκηνικό που επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Βαγγέλης Μπόνιος.
Οι τορτίγιες στο The Wrap τυλίγουν υπέροχους συνδυασμούς που δημιουργούν ένα πλήρες γεύμα, με υλικά όπως κρέατα black angus, πικάντικους κεφτέδες, αργοψημένο bbq χοιρινό, ταλιάτα κοτόπουλου, αλλά και ψάρι πανέ με horseradish, ιδανικά συνδυασμένα με βιολογική κινόα, γκουακαμόλε, παρμεζάνα, μανιτάρια portobello – μια ατελείωτη βεντάλια συνδυασμών με μόνο όριο την φαντασία! Όλα τα υλικά είναι φρεσκότατα, με φανατική προσοχή στην ποιότητα τους, και πάντα με σεβασμό στην εποχικότητα.
Αν είσαι vegan, vegetarian ή απλά θες να απολαύσεις κάτι πιο ελαφρύ, στις προτάσεις του θα βρεις salad wraps με plant based υλικά.
Στα παραπάνω, πρόσθεσε και τα cocktails του μαέστρου της μπάρας Γιάννη Σαμαρά, όπως το Ornamajo, με Aperol, τεκίλα, μάνγκο και αγαύη ή μια iconic Micheladas με λευκή τεκίλα, mezcal, φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι και Ipa beer, κι εδώ μιλάμε για την επιτομή της value-for-money απόλαυσης και της απόλυτης επανεφεύρεσης του street food.
Θα το βρεις ανοιχτό καθημερινά 10 με 7, ενώ το ΣΚ «ξεκουράζεται». Specialty καφέ Kudu και όλα τα καλούδια του μπορείς να τα παραγγείλεις τηλεφωνικά και μέσω e-food και Wolt.
The Wrap
Ζαλοκώστα 8, Αθήνα, τηλ. 2103646750
www.thewrap-athens.com
Facebook | Instagram