spot_img

Couel: Αυθεντικότητα και ποιότητα από το 1974

Όταν μια επιχείρηση έχει αντέξει στον χρόνο για περισσότερα από 40 χρόνια συμβαίνουν 2 μαγικά πράγματα: έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο ένα «άτυπο μέλος» της οικογένειας μας και για τον καθένα μας ξεχωριστά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάποια μεγάλη χαρά. Για το Couel, και οι 2 παραπάνω συνθήκες ισχύουν, αφού από το 1974 είναι συνοδοιπόρος σε κάθε γλυκιά μας εξερεύνηση! 

Η ιστορία του ξεκινά όταν η οικογένεια Δημητρίου – με καταγωγή από το Αϊδίνη της Μικράς Ασίας – εγκαθίσταται το 1922 στην Αθήνα. Ο Κωνσταντίνος Δημητρίου αποφασίζει να ασχοληθεί με το εμπόριο και την παραγωγή φύλλου κρούστας και κανταϊφιού. Αργότερα ο υιός του, Αλέξανδρος Δημητρίου ασχολείται από μικρή ηλικία με την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Με μεράκι για δουλειά και κορυφαίες πρώτες ύλες καταφέρνει να καταξιωθεί ως σωστός επαγγελματίας και σήμερα είναι ιδιοκτήτης των δυο ζαχαροπλαστείων Couel.

Η γωνιά της Ασκληπιού 109 και Τσιμισκή – όπου λειτουργεί απρόσκοπτα το κεντρικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής τα τελευταία 46 χρόνια – είναι ένας γλυκός παράδεισος που φιλοξενεί μερικά από τα πιο άρτια ποιοτικά και αδιαπραγμάτευτα φρέσκα και γευστικά γλυκά της πόλης. 

Παλιάς κοπής ζαχαροπλαστείο, που όμως βρίσκεται πάντα σε πλήρη σύμπνοια με τις εξελίξεις, το Couel είναι η χαρά του λάτρη των γλυκών. Να μιλήσουμε για τις πεντανόστιμες μπουκίτσες γαλακτομπούρεκο με κρέμα απαλή σαν σύννεφο; Για το προφιτερόλ, έναν θησαυρό από σοκολάτα με καλογεμισμένα τρυφερά σουδάκια; Ή για την τούρτα μπισκότο που αποτελείται από ολόκληρα κομμάτια μπισκότου, κρέμα μπισκότου και σοκολάτα και εδώ βιώνει μια ιδανική εκδοχή; Το Couel έχει κάτι για όλους. Κι όλα είναι παρασκευασμένα από την αρχή, χωρίς καμία «συμμετοχή» έτοιμων μειγμάτων, συντηρητικών και χημικών πρόσθετων. 

Τα all time classics, όπως η νουγκατίνα, τα σαβαρέν και το ποντικάκι, συμβιώνουν αρμονικά με την lemon pie, το cheesecake και το προφιτερόλ στις σαγηνευτικές του βιτρίνες που εγγυημένα μαγνητίζουν το βλέμμα και αναστατώνουν ευχάριστα τη γεύση. Όπως κάθε χρόνο, στις γιορτές, το Couel δημιουργεί την παραδοσιακή μικρασιάτικη βασιλόπιτα με μαχλέπι και μαστίχα (μια αποκάλυψη!), τους απερίγραπτα λαχταριστούς κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος και φρεσκοκαβουρδισμένα αμύγδαλα και ασφαλώς τα εξαιρετικά, μελωμένα του μελομακάρονα που θα γίνουν αντικείμενο θαυμασμού σε κάθε σου κέρασμα!

Μνείας αξίζει το γεγονός ότι στο «παλμαρέ» των προτάσεών του, θα βρεις και γλυκά με stevia, όπως προφιτερόλ, βουτήματα και τυλιχτά αλλά και ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα, vegan μελομακάρονα με σιρόπι σφένδαμου. Οικογενειακό, πελατοκεντρικό και «εμπιστεύσιμο», το Couel είναι μονόδρομος για κάθε υπογλυκαιμία, κέρασμα ή κοινωνική σου ανάγκη. Θα το βρεις και στην Ιπποκράτους 30. 

Zαχαροπλαστεία Couel
Ασκληπιού 109 και Τσιμισκή, Αθήνα, τηλ. 2103606220
Ιπποκράτους 30, Αθήνα, τηλ. 2103606220
www.couel.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

Στιλάτη κρεατοφαγία στην Αθήνα: Premium προορισμοί και προτάσεις για DIY καταστάσεις

Η Tσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, περίοδος που οι άνθρωποι προετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot