spot_img
More

    Durée du Goût: Η επανάσταση της γαλλικής pâtisserie

    Λιλιπούτειο αλλά εντυπωσιακό, το επισκέπτεσαι και νομίζεις πως έχεις εκτοξευτεί σε κάποιο καντόνι της Γαλλίας. Στο ανοιχτό εργαστήρι πίσω από το Durée du Goût όλα μοιάζουν με ατελιέ της Καλών Τεχνών: νέα παιδιά ζωγραφίζουν, φτιάχνουν γλυπτά από ζάχαρη, ένας γιορτινός πυρετός με μυριάδες αγιοβασιλάκια και έλατα που τρώγονται σαν βουτυράτα, τραγανά μπισκότα.

    Σημαίνει «η διάρκεια της γεύσης γιατί οι ακαταμάχητες εμπειρίες πλέον είναι λίγες και θέλουμε να διαρκούν πολύ»… δηλώνει η Σοφία Σαντζαρίδου, συνιδιοκτήτρια του Durée du Goût με τον Γιάννη Τσίχλη, που μυήθηκαν μαζί στα μυστικά και την αλχημία της σοκολάτας στο Παρίσι. Οι 2 τους ένωσαν άρρηκτα τις ζωές και τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα γευστικό ροβανιέμι βασισμένο στη ντελικάτη γαλλική ζαχαροπλαστική. Στο Durée du Goût εκτυλίσσεται καθημερινά μια μυσταγωγία των 5 αισθήσεων – με το βλέμμα να μαγνητίζεται από τα πιο ραφιναρισμένα γλυκά, τη γεύση να οξύνεται από την πιο σαγηνευτική σοκολάτα της πόλης (την οποία προμηθεύονται αποκλειστικά από Γαλλία και Βέλγιο) και τα αρώματα από το εργαστήριο να σε προσκαλούν σε μοναδικές γευστικές εμπειρίες… με διάρκεια!

    Γαλλικές τεχνικές, υλικά αληθινά και εκλεκτά – όπως φρέσκο βούτυρο, γάλα ημέρας και φρούτα εποχής, απευθείας από εγχώριους παραγωγούς – οι προσηνείς ιδιοκτήτες του το μαγαζί τους το ονειρεύτηκαν να μυρίζει βανίλια και να έχει ωραίες συσκευασίες. Η πόλη το λατρεύει για τη φίνα lemon pie του που αντικαθιστά εύστοχα τη μαρέγκα με ελαφριά μους – σαν σύννεφο – από lime, τα βελούδινα προφιτερόλ με χειροποίητα chou, τις φωτογενείς και λαχταριστές τούρτες και τάρτες με ολόφρεσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα, πολλά εκ των οποών έρχονται απευθείας από την εύφορη γη της Έδεσσας, κι είναι παραγωγής της οικογένειας, όπως καρύδια, μέλι, κάστανα, μήλα και κεράσια.

    Στις βιτρίνες του θα βρεις γλυκά λεπτοδουλεμένα, σαν τα πιο πολύτιμα κοσμήματα ενός upscale καταστήματος που όμως έχει κάτι για όλους: Κωδικοί χωρίς ζάχαρη για τους διαβητικούς κι όσους εν γένει προσέχουν τον γλυκαιμικό τους δείκτη, Mont Blanc με υπέροχο πουρέ κάστανου και φρέσκια σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης σαντιγύ, απολαυστική red velvet, κορμό από πατζάρι στον ατμό με μους από ολόφρεσκα, δροσερα μανταρίνια, βασιλόπιτα από κέϊκ πορτοκαλιού, υγρή και αναζωογονητική, για την οποία καταφθάνει πλήθος κόσμου απ΄όλη την Αθήνα. 

    Στο πελατολόγιό τους ανήκουν όλοι οι gourmands, όλοι όσοι εκτιμούν την επίπονη διαδικασία της δημιουργίας από το μηδέν, χωρίς χρήση κανενός πρόσθετου, συντηρητικού ή μίγματος, άνθρωποι έμπειροι στη γεύση, που έχουν ταξιδέψει, έχουν διερευνήσει κι έχουν γευτεί ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η γαστρονομία και η ζαχαροπλαστική. Κάθε γλυκό τους έχει δουλευτεί με φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια, κάτι που αποτυπώνεται και στα ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης στους αποδέκτες τους. «Θέλουμε να προσφέρουμε ό,τι θα επιθυμούσαμε να απολαύσουμε ως πελάτες. Και να ξέρετε… είμαστε πολύ απαιτητικοί!», καταλήγει η Σοφία. 

    Tip: Στα κεράσματά τους θα ανακαλύψεις εξεζητημένους και ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως καρύδα με λεμόνι, μους πορτοκάλι με γεύση φουντούκι, brownies φυστικιού με καραμέλα, κ.α.

    Durée du Goût 
    Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106081000 
    www.duree.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό

    Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της...

    Τα καλύτερα κεμπάπ στην Αθήνα: Μια ευλογημένη χαρά με γεύσεις και αρώματα Ανατολής

    Το κεμπάπ μάλλον εφευρέθηκε από τους άντρες και προς ιδίαν κατανάλωση. Είναι ένας ύμνος στην κρεατοφαγία, ένα σενάριο με...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot