spot_img

Lateau: Ποιότητα από το παρελθόν και γοητεία από το μέλλον, σ’ ένα ζαχαροπλαστείο ορόσημο στην Πανόρμου

Το Lateau δεν είναι άλλο ένα ζαχαροπλαστείο. Είναι ένα όνομα που φέρει το βάρος μιας γευστικής κληρονομιάς που ξεκινάει το 1986 με το εμβληματικό κατάστημα στην Πανόρμου, αλλά «πηγαίνει» και αρκετά πιο πίσω στον χρόνο, με την προσωπική διαδρομή του Δημήτρη Γαλανάκη, που αφιέρωσε τη ζωή του στην τέχνη του να μας γλυκαίνει κάθε στιγμή και να την κάνει την πιο ευχάριστη. Έχοντας περιέλθει αισίως στην δεύτερη γενιά, το Lateau παραμένει πιστό σε όλα τα στοιχεία του παρελθόντος που το καθιέρωσαν, όπως η απαράμιλλη ποιότητα, οι κορυφαίες πρώτες ύλες και η πελατοκεντρική, προσωπική εξυπηρέτηση, «κλείνοντας» παράλληλα «το μάτι» στη νέα εποχή, με φρέσκιες, καινοτόμες προτάσεις και ένα σύγχρονο e-shop (www.lateau.gr) μέσω του οποίου μπορείς να απολαύσεις τον κατάλογό του στον χώρο σου. Αν το επισκέπτεστε για πρώτη φορά η Τάρτα Σοκολάτας και οι Πραλίνες με κακάο είναι οι σπεσιαλιτέ για τις οποίες δημιουργούνται ουρές πελατών στην Πανόρμου.

Βελούδινη κρεμ μπρουλέ, κρεμώδες και πληθωρικό γαλακτομπούρεκο με τραγανό κανταΐφι, αναζωογονητική lemon pie, αυθεντικό πολίτικο ραβανί, ένα μιλφέϊγ – αποκάλυψη, «εκρηκτική» tiramisu με κρέμα μασκαρπόνε πάνω σε σαβαγιάρ μουσκεμένα με αυθεντικό ιταλικό καφέ, και πλήθος άλλων επιλογών (άνω των 100) συνθέτουν ένα καλειδοσκόπιο απόλαυσης που κερδίζει και τον πιο απαιτητικό γλυκατζή.

Στο Lateau σε κανένα στάδιο της παραγωγής δεν χρησιμοποιούνται τυποποιημένα πρόσθετα και «προκάτ» μίγματα, έτσι ό,τι κι αν επιλέξεις έχει μια τρόπον τινά διασφάλιση ποιότητας, που ολοένα και περισσότερο τείνει να εξαλειφθεί στις μέρες μας.

Το κατάστημα όμως δεν είναι «κολλημένο» στο παρελθόν. Τουναντίον, χρόνο με το χρόνο, με ακονισμένη ματιά και πλήρως εναρμονισμένο στο «τώρα», πειραματίζεται, δοκιμάζει και δημιουργεί πρωτοπόρες προτάσεις, όπως το artigianale παγωτό με κόλλυβα (μια superfood επιλογή που έχει γίνει viral), αλλά και άλλες γεύσεις όπως παγωτό φανουρόπιτα με ολόκληρα κομμάτια από το δημοφιλές κέϊκ, παγωτό ντόνατς, παγωτό ουίσκι, τσιχλόφουσκα, κ.ο.κ.

Λένε πως ο χρόνος είναι εκ φύσεως σοφός γιατί εξυψώνει ό,τι αξίζει και αφήνει πίσω του αυτό που περισσεύει. Το Lateau σαφώς ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αφού είναι αρωγός σε κάθε γλυκιά μας «αναζήτηση» αλλά και σε κάθε γάμο, βάφτιση και εταιρικό event με catering που ξεχωρίζει. Είναι συνοικιακό, κι όμως «αγγίζει» τις ζωές ανθρώπων από τον Πειραιά μέχρι την Κηφισιά και από την Παλλήνη μέχρι το Περιστέρι, ακόμα κι ομογενών. Αν αυτό δεν είναι επιτυχία και καταξίωση, τότε δεν ξέρουμε τι είναι! Δίπλα του θα βρεις το Lateau Cafe Bistro με έτοιμο ζεστό φαγητό, καταπληκτικά εύγευστα σάντουιτς, φρέσκες σαλάτες με αγνά υλικά και φρεσκοψημένο καφέ.

Lateau Patisserie
Πανόρμου 101, Αθήνα, τηλ. 2106922841
www.lateau.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...

Specialty Coffee: Handpicked spots in Athens

Τελευταία η νέα τάση στον καφέ είναι αυτός του specialty. Με αυτό τον χαρακτηρισμό αναφερόμαστε στην υψηλότατη ποιότητα του...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot