spot_img

Ourse: Η μαγική πρώτη ύλη λιώνει στο ειδικό καζάνι της αστείρευτης δημιουργικότητας και της εκλεπτυσμένης τεχνικής

Όπως μας έχει διδάξει η παράδοση στη γαλλική ζαχαροπλαστική, το μυστικό της απόλαυσης κρύβεται ανάμεσα σε 2 πυλώνες – την εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών και την φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια και την τεχνική από μεριάς των pastry chefs. Αυτό, ο χαρισματικός Σπύρος Πεδιαδιτάκης – πολυβραβευμένος και γνωστός από την θητεία του στην Σπονδή και δημιουργός των γλυκών του Ourse – το ξέρει καλά. Και το έχει κατακτήσει. 

Το Ourse ξεκίνησε την «πλεύση» του πρόσφατα στην οδό Μυστρά στη Γλυφάδα για να μας μυήσει με τον πιο γλυκό και κομψό τρόπο στην haute εκδοχή της σύγχρονης γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Η ομάδα αποτελείται από τον Στέφανο Τσουκαλά, ιδιοκτήτη – με πορεία στο εμβληματικό Aleria δίπλα στον Γκίκα Ξενάκη – ο οποίος συνασπίστηκε σε αυτό το εγχείρημα με τη Βίκυ Νταλαγιάννη, στήνοντας μία από τις πιο ενθαρρυντικές για την αθηναϊκή ζαχαροπλαστική σκηνή προτάσεις. 

Από την είσοδό σου στο Ourse θα παρατηρήσεις έναν δημιουργικό «διάλογο» του παραδοσιακού με το μοντέρνο. Οι μίνιμαλ γραμμές όλο φινέτσα και η χρήση των ιδανικών υλικών ακριβώς εκεί που χρειάζονται, μαγνητίζουν το βλέμμα και σε κατευθύνουν απευθείας στις γυάλινες προθήκες, εκεί που φιγουράρουν και οι «πρωταγωνιστές» του μαγαζιού, τα ολόφρεσκα, λεπτοδουλεμένα γλυκά του. 

Εδώ θα βρεις τάρτες, με πολλαπλά ψησίματα και πολλές διαφορετικές υφές που κάνουν ενδιαφέρουσα κάθε μπουκιά, το Saint Honoré – που αποτελεί τον ακρογονιαίο λίθο της τεχνικής ενός pastry chef και συνδυάζει μοναδικά σφολιάτα, τραγανά σου και λαχταριστή κρέμα πατισερί – την ελληνική εκδοχή του Paris-Brest, το Paris-Aegina, με πραλίνα φυστικιού Αιγίνης, σοκολάτα και καραμελωμένο βούτυρο, όπως τα έχεις δει στα καλύτερα μαγαζιά της Ευρώπης, διακοσμημένα σαν πολύτιμα μπιζού, σε συνταγές που επανεφευρίσκονται με ελληνική άποψη και φαντασία.

«Ναυαρχίδα» του Ourse δεν είναι άλλη από τη Flan Parisién, μια γαλλική τάρτα κρέμας με πλούσια γεύση που θα σε σαγηνεύσει. Η χρήση πραγματικής βανίλιας Μαδαγασκάρης και μια ελαφρώς αλμυρή ζύμη χαρίζουν ισορροπία στη γεύση και ένα γλυκό που θα σε κάνει να πας και να ξαναπάς. 

Στο Ourse η διαχείριση της πρώτης ύλης διαμορφώνεται βάσει των αναγκών κάθε συνταγής κι όχι το ανάποδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εγγυημένη φρεσκάδα στα γλυκά του επί καθημερινής βάσης, ενώ είναι δεδομένο ότι τα πάντα φτιάχνονται από το 0, σε σύμπνοια πάντα με την εποχικότητα η οποία και καθορίζει τις προτάσεις τους. 

Τις υπάρχουσες τάρτες, όπως η τάρτα φυστικιού Αιγίνης – που ενσωματώνει τραγανό, ρευστό και μαλακό σε ονειρεμένη εκτελέση – πλαισιώνουν η τάρτα σύκου με κανέλλα (μια αποκάλυψη!) και η τάρτα πεκάν, ενώ στα coming soon είναι και η τάρτα μήλου. 

Οι βιτρίνες του «φιλοξενούν» επίσης παραδεισένια macarons σε 12 γεύσεις, με «ελληνικό» χαρακτήρα, αφού αγκαλιάζουν – ανά εκδοχή – μαστίχα, ελληνικό καφέ, λεμονοθύμαρο, κ.α. Αφράτα σαν σύννεφα και αριστουργηματικά.

Την περίοδο των εορτών, στο Ourse θα ανακαλύψεις μοναδικές μπάρες με κόκκινα φρούτα και χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά, λιλιπούτειες μπουκίτσες σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, καινοτόμα ξεροτήγανα (σαν εναλλακτική πρόταση στις δίπλες) φτιαγμένες χωρίς αυγό, με ρακή, 3 επιλογές σε κορμούς, με κάστανο, σοκολάτα ή raspberry και λευκή σοκολάτα αλλά και την παραδοσιακή Galette des Rois (γνωστή και σαν βασιλόπιτα) με καραμελωνένη σφολιάτα και φυστίκι Αιγίνης. 

Ourse Athens
Μυστρά 39, Γλυφάδα, τηλ. 2121067019
www.ourse.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι 15 λόγοι που η δυτική πλευρά της Αθήνας θα κρατάει πάντα τα σκήπτρα της τέλειας εξόδου!

Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι έχουν τον δικό τους κώδικα στη διασκέδαση. Εδώ ο κόσμος δεν...

#FALL_IN_THE_CITY: Μια δυναμική επιστροφή στην urban έξοδο 

Αποχαιρετώντας για τα καλά το καλοκαίρι, η πραγματικότητα μας προσγειώνει πλέον στην καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που δε χρειάζεται να...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot