spot_img

Ζουμπουρλού: Η ανεξίτηλη γοητεία της Ανατολίας

Η Πόλη στη συλλογική συνείδηση παραμένει διαχρονικά ένας «φάρος» γεύσεων, μια βαριά γαστρονομική και ζαχαροπλαστική κληρονομιά που συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει, να μας σαγηνεύει και να μας χαρίζει χαμόγελα ικανοποίησης. Ποιος θα ήταν ικανότερος λοιπόν από τον Όμιλο Καστελόριζο – με εμπειρία 35 ετών στην εστίαση – στο να μας συστήσει στην αρχοντική οικοδέσποινα από την Κωνσταντινούπολη – τη Ζουμπουρλού – που ανοίγει καθημερινά τις φιλόξενες πόρτες της για να μας τρατάρει παραδοσιακά, πολίτικα, χειροποίητα και δημιουργικά γλυκά, λαχταριστές πίτες και γνήσιο ελληνικό καφέ, όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από τα χέρια μιας γνήσιας, πληθωρικής Πολίτισσας, που έχει και το όνομα και τη χάρη;

Η φιλόξενη Ζουμπουρλού μας συστήνεται σαν «Κομφεταρία», όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία, αλλά και ως «Πιτασερί», σ’ ένα λογοπαίγνιο που κλείνει το μάτι στις μοναδικές χειροποίητες πίτες που ψήνονται με μεράκι κάθε μέρα στο μαγαζί.

Ο πλούσιος κατάλογός της φιλοξενεί γλυκά που υπογράφει ο Executive Pastry Chef Τάσος Ζησόπουλος, αντλώντας έμπνευση από τις συνταγές που κληρονόμησε από τον ζαχαροπλάστη πατέρα του, με ακαταμάχητες προτάσεις σε παραδοσιακά και πολίτικα γλυκά που τιμούν τις ρίζες τους και αναδεικνύουν ιδανικά τα κορυφαία υλικά.

Εδώ θα βρεις πλούσιο, βελούδινο γαλακτομπούρεκο με κρέμα από βουβαλίσιο γάλα, σιροπιαστό μπακλαβά όπως τον σκέφτηκε ο θεός των απολαύσεων όταν τον έδωσε στους ανθρώπους, εξαιρετικό εκμέκ με τραγανό κανταΐφι, αλλά και το παραδεισένιο και δυσεύρετο βυζαντινό, ένα παραδοσιακό γλυκό με βάση από ραβανί και κρέμα πορτοκαλιού και κανέλας. Από το πολίτικο «παλμαρέ» της γευστικής νιρβάνας, δε λείπει το ολόφρεσκο κιουνεφέ με παγωτό, ενώ καθημερινά το μαγαζί μοσχομυρίζει από τα αρώματα της μόλις ψημένης πορτοκαλόπιτας και καρυδόπιτας.

Ο κατάλογος πλαισιώνεται με μοντέρνα twists που κρύβουν μια έκπληξη για όλους, όπως η Σούπα Ζουμπουρλού, την οποία ο σεφ φαντάστηκε σαν μία σφαίρα σοκολάτας με γέμιση κρέμας, που σπάει και απλώνεται μέσα σε μία απαλή σούπα από φράουλες και βατόμουρα. Το αγαπημένο σε όλους προφιτερόλ επανεφευρίσκεται με μία νέα, μοναδική εκδοχή που βυθίζει – a la minute, μπροστά στα μάτια σου – τα χειροποίητα και τραγανά σουδάκια μέσα σε λαχταριστή, ρευστή σοκολάτα γάλακτος, bitter ή Βueno. Η πάστα σεράνο γίνεται με την πρώτη μπουκιά μια σχέση λατρείας, ενώ το εξωτικό mango passion είναι το φρουτένιο γευστικό ερέθισμα που πάντα πιθανώς αναζητούσες υποσυνείδητα!

Αν έχεις αδυναμία στις τραγανές αλμυρές πίτες, η Ζουμπουρλού ανοίγει καθημερινά φύλλο και ψήνει τις περίφημες χειροποίητες πίτες ημέρας, όπως κοτόπιτες, σπανακόπιτες και ντοματόπιτες. Ξεχωρίζει η παραδοσιακήπολίτικη πίτα gözleme που ψήνεται επί τόπου στο ειδικό θολωτό σκεύος σάτσι και προσφέρεται σε γλυκιά ή αλμυρή version.

Ο ελληνικός καφές ψήνεται στη χόβολη και απλώνει τα αρώματά του, ενώ εκτός από τις κλασικές επιλογές σε ροφήματα σοκολάτας ο κατάλογος διαθέτει και την ιδιαίτερη γεύση τζίντζερ κανέλα αλλά και φίνα, αρωματικά τσάγια.

Κι όλα αυτά, σε έναν μοναδικό χώρο, που συνδυάζει τη φιλοξενία της Ανατολής με σύγχρονο σχεδιασμό και άνετους καναπέδες, ένα πλούσιο χαλί που καλύπτει τους τοίχους και το ταβάνι κατά τα πρότυπα της ανατολίτικης διακόσμησης, εντυπωσιακά φωτιστικά που θυμίζουν μοντέρνους πολυέλαιους και πολλές διάσπαρτες στον χώρο κομψές πινελιές είναι μερικά από τα στοιχεία που κλέβουν τις εντυπώσεις.

Θα την βρεις ανοιχτή καθημερινά ενώ όλα τα καλούδια της μπορείς να τα απολαύσεις στο χώρο σου, μέσω των δημοφιλών delivery apps.

Tip: πολύ σύντομα θα προστεθεί brunch στον κατάλογο!

Ζουμπουρλού
Αισχύλου 4, Αθήνα, τηλ. 2103314854
www.zoubourlou.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα καταστήματα οπτικών της Αθήνας σου προτείνουν τον (νέο) μοδάτο σκελετό σου

Αυτή η εποχή μοιάζει ιδανική για εξορμήσεις στην αγορά προκειμένου να βρεις το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου που θα...

7 από τα καλύτερα εστιατόρια στις Κυκλάδες: Βάζοντας πλώρη για καλοκαιρινές απολαύσεις

Οι «συστατικές επιστολές» στην γαστρονομία είναι δίκοπο μαχαίρι - πολλές φορές πολώνουν, είναι υποκειμενικές και σίγουρα εξαιρούν και αδικούν...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot