spot_img

Φούρνος Πιέτρης: Η υπεραξία της παράδοσης στην αρτοποιΐα

Φαντάσου έναν κόσμο με αρώματα από φρεσκοψημένο παραδοσιακό ζυμωτό ψωμί, με τη νοστιμιά από χειροποίητες σφολιάτες και λαχταριστά σάντουιτς, με την διαχρονικότητα και τις μνήμες μιας τραγανής, βουτυρένιας σπανακόπιτας, με γλυκά που σαγηνεύουν το βλέμμα και τις αισθήσεις. Δεν είναι φαντασία. Είναι μια πραγματικότητα που μπορείς να απολαύσεις στον Φούρνο Πιέτρη, στις παρυφές της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη, όπου βρίσκεται και το παρασκευαστήριο, αλλά και σε άλλα επιλεγμένα σημεία στην πόλη.

Με μια ιστορία που ξεπερνά τα 40 χρόνια στον χώρο της αρτοποιΐας, με αδιαπραγμάτευτη χρήση αγνών υλικών και παραδοσιακών συνταγών, αλλά πάνω απ’όλα μ’ένα πλήθος φανατικών επισκεπτών που το έχουν «συνοδοιπόρο» σε κάθε τους καθημερινή γευστική ανάγκη, ο Φούρνος Πιέτρης έχει κατακτήσει δικαιωματικά τη θέση του στο πάνθεον των φούρνων. 

Το προτιμούμε για το 2κιλο χωριάτικο καρβέλι του – σε εκδοχές λευκού αλλά και ολικής – το απολαυστικό dinkel, το ψωμί του αθλητή, το Σαντορινιό μαντηλάκι αλλά και άλλες επιλογές που θα πλαισιώσουν μοναδικά το γεύμα σου, τα τρυφερά κουλούρια του, τα πεντανόστιμα κριτσίνια και τις χειροποίητες πίτες. Το αγαπάμε γιατί κάθε πρωί, με τον φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, μας προτείνει μια πλειάδα σε σάντουιτς, όπως το πολύσπορο με σολομό, η μπαγκέτα ολικής με γαλοπούλα, gouda, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι και μαγιονέζα ή οι healthy μπάρες δημητριακών και τα κολασμένα soft cookies. 

Τα κρουασάν του – ελαφριά σαν σύννεφο – με σοκολάτα, κεράσι ή σοκολάτα-μπανάνα κερδίζουν τις εντυπώσεις με την πρώτη μπουκιά, ενώ κάθε γλυκό του, από την καρυδόπιτα και το ραβανί, μέχρι την κορυφαία σοκολατόπιτα και την πεντανόστιμη πάστα φλώρα με μήλο και καραμέλα είναι must για κάθε λάτρη των γλυκών «πειρασμών». Για το γαλακτομπούρεκο του, γίνονται δε ουρές!

Η πίτσα με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν, gouda και πιπεριά – ολόφρεσκή και τρυφερή – θριαμβεύει μέσα στην απλότητά της και θα σε χορτάσει κάθε στιγμή της ημέρας, όπως και η λουκανικόπιτα με την σάλτσα (που παραμένει επτασφράγιστο μυστικό). Οι τυρόπιτες με φέτα Π.Ο.Π. ή με ανθότυρο – θαρρείς και οι ιδιοκτήτες οργώσανε όλη την Ελλάδα για να βρουν τις κατάλληλες, υψηλών προδιαγραφών πρώτες ύλες – είναι μια ωδή στην (καλή) αρτοποιΐα. Και μετά είναι η ανεπανάληπτη κοτόπιτα, η πατατόπιτα, η ζαμπονοτυρόπιτα, που θα σε βάλουν στα πιο γλυκά, γευστικά διλλήματα.

Όποια κι αν είναι η εποχή – Χριστούγεννα, Πάσχα, Καθαρή Δευτέρα, ο Φούρνος Πιέτρης είναι δίπλα σου με προτάσεις που θα ευχαριστήσουν εσένα, την οικογένειά σου αλλά και τους επισκέπτες σου. Πολίτικο τσουρέκι, γεμισμένο με πραλίνα (μια αποκάλυψη!), ξεχωριστά muffins, κορμοί, βασιλόπιτες, πεντανόστιμες λαγάνες, συνθέτουν ένα καλειδοσκόπιο νοστιμιάς και απόλαυσης. 

Λένε πως ο χρόνος είναι εκ φύσεως σοφός γιατί εξυψώνει ό,τι αξίζει και αφήνει πίσω του αυτό που περισσεύει. Ο Φούρνος Πιέτρης, ξακουστός για την αδιάλειπτη πορεία ποιότητάς του, σαφώς ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αφού χρόνο με το χρόνο, δεκαετία με τη δεκαετία, εξελίσσεται, αναβαθμίζεται και προσφέρει όλα αυτά που αναζητά κάποιος σ’έναν σύγχρονο, ενημερωμένο και κορυφαίο φούρνο. Πέραν της Ηλιούπολης, θα τον βρεις και στου Ζωγράφου, στους Αμπελόκηπους, στο Γουδί και στο Παγκράτι, ενώ όλα τα καλούδια του μπορείς να τα έχεις στο σπίτι ή το γραφείο, μέσω efood. 

Φούρνος Πιέτρης
Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 106, Ηλιούπολη, τηλ. 2109955690
www.fournospietris.gr | Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

Αντίπαρος: Φυσικό τοπίο και γαστρονομία που συναρπάζει

Μικρή… «στο μάτι», πλούσια σε φυσική ομορφιά και χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο χρώμα, η Αντίπαρος εκπέμπει μια μαγευτική αύρα που μοιραία...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot