Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία – η γραβιέρα, η τρούφα, το μέλι και το λάδι κερδίζουν τους ουρανίσκους του πλανήτη, και στη σκιά του παλιού αγρότη γεννιέται μια καινούρια γενιά παραγωγών που παίζει στα δάχτυλα το μάρκετινγκ, κυκλοφορεί με λάπτοπ στα χωράφια και συνεννοείται σε άπταιστα αγγλικά, δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα με φαντασία. Η νέα τοπική παραγωγή μεταφράζεται σε εθνική περηφάνια, πολιτισμό, υγεία και νοστιμιά, αλλά και αισιοδοξία για το οικονομικό μέλλον μας. Η Ελλάδα είναι χώρα γκουρμέ και επιτέλους μπορούμε να είμαστε περήφανοι που μεγαλώσαμε με φέτα και τραχανά.
Μικροζυθοποιοί σκαρφίζονται τις πιο ενδιαφέρουσες συνταγές και μας μυούν στα μυστικά της μπύρας, ο Φούρνος Ντουρουντούς μεταλλαμπαδεύει τις γεύσεις και την παράδοση της απαράμιλλης κρητικής διατροφής, η Goji Spirit φέρνει τον μεγαλύτερο θησαυρό της φύσης – το Goji Berri – από την Κορινθία στο τραπέζι σου. Είναι λειτούργημα το να προσφέρεις θρέψη κι οι εταιρείες αυτές το γνωρίζουν καλά. Διάβασε ποια είναι τα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν εδώ.