spot_img

Αγγελίδης Φούρνος – Ζαχαροπλαστείο: Η πιο γευστική «στάση» της ημέρας σου

Υπάρχει μια μαγεία σ’έναν καλό φούρνο. Είναι τα αρώματα του φρεσκοψημένου ψωμιού, ο ήχος από τις εσπρεσιέρες που μετουσιώνει έναν τόσο δα κόκκο σε απολαυστικό καφέ, είναι τα γλυκά που φιγουράρουν στις βιτρίνες σαν τα πιο πολύτιμα κοσμήματα. Και μετά είναι τα σαγηνευτικά σαντουιτσάκια, οι πεντανόστιμες σφολιάτες, οι γευστικές πίτες. Όλα τα παραπάνω – και πολλά ακόμα – θα τα βρεις στον Φούρνο Αγγελίδη, ο οποίος πρωτοάνοιξε το 2004 και βρίσκεται σε μια μόνιμη σύμβαση με την απόλαυση και την ποιότητα, στην Αγία Παρασκευή.

Από την επίσκεψή σου θα διαπιστώσεις ότι η αισθητική και το γούστο δεν περιορίζονται μόνο στα προϊόντα, αλλά και στον χώρο. Σύγχρονο περιβάλλον, με φρέσκια οπτική, σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, μέχρι να σε ξανακερδίσει… με την πρώτη μπουκιά! Στις προθήκες του θα βρεις αφράτο Αγιορίτικο ψωμί, από παραδοσιακή συνταγή, ζυμωμένο με προζύμι, σε δύο παραλλαγές – ολικής και χωριάτικο (που μπορεί να κοπεί και σε φέτες για τοστ) – αλλά και ένα πλήθος άλλων ιδιαίτερων προτάσεων σε καρβέλια και φραντζόλες, όπως βυζαντινό με σιμιγδάλι, πολύσπορο, ολικής, καλαμποκιού, κ.α. που θα πλαισιώσουν μοναδικά το γεύμα ή το δείπνο σου. 

Οι λάτρεις των κριτσινιών εδώ θα βρούνε τον παράδεισό τους, με μια μεγάλη ποικιλία που ιντριγκάρει. Πολλές και οι επιλογές σε κουλούρια και κέϊκ, με το καθένα να είναι κυριολεκτικά καλύτερο από το άλλο! Τα σάντουιτς στον Αγγελίδη δημιουργούνται βασισμένα σε μια μεγάλη ποικιλία από φρεσκοψημμένα ψωμάκια θα σε χορτάσουν και θα σου χαρίσουν χαμόγελα ευχαρίστησης όλη μέρα σαν ιδανικά snacks – ενδεικτικά ξεχωρίζουν το μανούρι-γαλοπούλα-ντομάτα-μαρούλι, το γκουρμέ με λιαστή-πέστο-προσούτο-ρόκα-μοτσαρέλα, τα σάντουιτς με σολομό και τόνο.

Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, μπορείς να γευτείς φανταστικό καφέ Hausbrandt (καθώς δίνουν πολύ έμφαση στo gourmet χαρμάνι) απολαμβάνοντάς τον πολύ όμορφα διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο και το άψογο service.

Τα γλυκά είναι κεφάλαιο από μόνα τους, κι ένας ακόμη πολύ σημαντικός λόγος να τον επισκεφθείς. Φτιάχνονται – όπως κι όλα τα άλλα – στο εργαστήριο του καταστήματος καθημερινά, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, με ολόφρεσκα υλικά και χωρίς την προσθήκη κανενός ενισχυτικού γεύσης ή συντηρητικού. Το προφιτερόλ, με την πλούσια κρέμα και τη ρευστή σως σοκολάτας, είναι μια αποκάλυψη, όπως είναι και η παραδοσιακή γαλατόπιτα Βόλου, που είναι γίνεται δικαίως ανάρπαστη! Εννοείται, πως καμία κοινωνική γιορτή δεν στέφεται ως απόλυτη επιτυχία χωρίς μία από τις τούρτες του – που ξεχωρίζουν τόσο για τη λεπτοδουλειά όσο και την απαράμιλλη γεύση, και ενθουσιάζουν πάντα τους συνδετημόνες. 

Αν πάλι αναζητάς ένα ελαφρύ γεύμα για το lunch break σου, υπάρχουν υπέροχες φρέσκιες σαλάτες όπως η ιταλική, η chef και η αφάνταστα value-for-money Caesar’s σε μοντέρνα εκτέλεση αλλά και ελαφριές μακαρονοσαλάτες. 

TIP: Μην περάσεις το κατώφλι της εξόδου αν δεν προμηθευτείς μερικά από τα cookies του (θα βρεις κανέλας, βανίλιας, αμυγδάλου γάλακτος, κ.α.) και θα μας θυμηθείς! 

Αγγελίδης Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο
Αγίας Τριάδος 18, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2106007227
Social Links: Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι πιο hot διευθύνσεις για έξοδο στου Ψυρρή

Πρώτη αναφορά στο όνομα της συνοικίας έγινε από τον Γάλλο γιατρό Ζακόμπ Σπον, σε ένα βιβλίο του με τίτλο:...

Τα 16 καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που πρέπει να γνωρίζεις 

Ο μεζές είναι απόγονος του Διονύσου, είναι το highlight της εξόδου, είναι το προνόμιο του Έλληνα, αφού πουθενά αλλού...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot