Δύο δυνατές παρουσίες στο βωμό του γλυκού, η Σοφία Σαντζαρίδου και ο σύζυγος-συνοδοιπόρος και haute pâtissier Γιάννης Τσίχλης, είναι γνωστοί κυρίως για τις υπέροχες δημιουργίες τους που θα βρεις στο ξακουστό Durée du Goût στο Χαλάνδρι. Εκεί που κάθε γλυκιά αλχημεία εκτίθεται στην απόλυτη διαφάνεια σαν πολύτιμο κόσμημα στις προθήκες του κι εκεί που η πρώτη κουταλιά επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι η ντελικάτη γαλλική ζαχαροπλαστική είναι υπόθεση γαστρονομικής «ευφυίας».
Αυτή η «ευφυία», ήρθε λοιπόν κάποια στιγμή που έπρεπε να μεταπηδήσει και στο φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, με την απλούστατη αφορμή της απαίτησης του κόσμου. Πως προέκυψε αυτή; Από το εξαιρετικό catering του ζαχαροπλαστείου, που όχι μόνο ήταν άρτιο ποιοτικά, αλλά και πεντανόστιμο. Η φήμη κυκλοφόρησε σαν έκτακτο δελτίο από στόμα σε στόμα, οι μαμάδες άρχισαν να ζητάνε κάποιες μερίδες για να αποφύγουν το «βαρύ φορτίο» της κουζίνας, κι έτσι γεννήθηκε το Mam to Mam – μεσοτοιχία με το Durée du Goût – δημιουργώντας ένα άτυπο food court στην Ηρακλείτου, στο οποίο μπορείς να βρεις το τέλειο γλυκό αλλά και το τέλειο μαγειρευτό. Γιατί οι ωραίοι άνθρωποι, φτιάχνουν ωραία μαγαζιά.
Σε μια εποχή που η ποιότητα και η θρεπτική αξία γίνονται βορά στην ευκολία του τρίπτυχου pizza-pasta-burger, το Mam to Mam γίνεται ο μονόδρομος που όλοι ψάχνουμε για μαμαδίσιο, προσεγμένο, σπιτικό φαγητό, με ισορροπημένη χρήση αλατιού και με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά. Τα ηνία της κουζίνας έχει ο chef Αλέξανδρος Γαϊταντζής, ο οποίος προσωπικά επιλέγει καθημερινά από την λαϊκή αγορά, με έμφαση στα βιολογικά, φρέσκα μυρωδικά, ενώ προμηθεύεται λαχανικά από μικρούς παραγωγούς.
Το μενού εναλλάσσεται καθημερινά με περιορισμένα φαγητά, για τον απλούστατο λόγο ότι και μια μαμά στην κουζίνα της θα μπορούσε να ετοιμάσει και να μαγειρέψει συγκεκριμένο αριθμό πιάτων. Αυτή είναι η μπουτίκ φιλοσοφία του Mam to Mam, που διασφαλίζει τόσο την φρεσκάδα (τίποτα δεν «πάει» για την επόμενη μέρα) όσο και την φροντίδα στο κάθε πιάτο ξεχωριστά.
Τι μπορεί να βρεις στην «ημερήσια διάταξη» αναλόγως εποχής; Παραδοσιακό μουσακά – να γλείφεις τα δάχτυλά σου – σουπιές με σπανάκι, τραγανό panko κοτόπουλο με ζεστή πατατοσαλάτα, λαχταριστούς λαχανοντολμάδες, ντολμαδάκια με βιολογικά αμπελόφυλλα αλλά και τηγανιά κοτόπουλου με basmati, σούπα καρότο-τζίντζερ ή ομελέτα φούρνου με λαχανικά (μια αποκάλυψη!). Μαμαδίσια κουζίνα πειραγμένη τόσο-όσο. Γνώριμη αλλά και συναρπαστική.
Το κατάστημα δέχεται ειδικές παραγγελίες για κάθε περίσταση και κάθε γούστο – catering, παιδικά πάρτυ, κ.ο.κ., ενώ όλες τις προτάσεις του μενού του μπορείς να τις γευτείς και με delivery καθημερινά (είτε τηλεφωνικά ή αλλιώς μέσω των γνωστών delivery apps) από τις 12:30 ως τις 18:30.
Mam to Mam
Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106010013
www.mamtomam.gr | Facebook | Instagram