spot_img
More

    Δημητρούλα: Το «παλιό» φαγητό που τιμά τον πελάτη, θα παραμένει πάντα ολοκαίνουριο

    Μπορεί οι γύρω πολυκατοικίες να έχουν σκοτώσει τη μνήμη μιας παλιάς εξοχής, όμως η Δημητρούλα στο Χαλάνδρι επιμένει στην έννοια του παλιού καφενέ, που δεν ονειρεύεται να γίνει νεοταβέρνα.

    Όλα ξεκίνησαν με την διαύγεια και την ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει κάθε ορόσημο στη ζωή μας. Ήταν τέλη του 2012, όταν το ένα μαγαζί μετά το άλλο έβαζαν λουκέτο στο βάρος μιας κρίσης που δεν μας έπληξε μόνο οικονομικά αλλά και γευστικά. Καθισμένοι για φαγητό, μια πρώην σύμβουλος επιχειρήσεων η Δήμητρα Παπασπύρου μοιράστηκε το όνειρό της με έναν παιδικό φίλο ηχολήπτη τον Γιώργο Αργύρη που μετέπειτα  μεταμορφώθηκε σε χαρισματικό μάγειρα  και την ακολούθησε για τη δημιουργία της «Δημητρούλας».

    Το όνειρο αυτό ήταν ένας καφενές παλιάς κοπής με καλούς και λιγοστούς μεζέδες, καλή ρακί, τσίπουρο και γλυκόπιοτο κρασί, για να μοιραζόμαστε τα βάσανά μας, τις ανησυχίες μας, μα και τις χαρές μας. Ο χώρος βάφτηκε στο κόκκινο του πάθους με λεπτομέρειες από το πράσινο της αρμονίας, η κουζίνα στήθηκε ανοιχτή, στην απόλυτη διαφάνεια, με ένταση, σαν κουζίνα σπιτιού σε Κυριακάτικο τραπέζι και η μουσική να σε ταξιδεύει σε άλλους χρόνους κι εποχές που οι παρέες γίνονταν μία …

    Εδώ καταφθάνει η πιο αφτιασίδωτη, πολύτιμη πρώτη ύλη από κάθε γωνιά της χώρας, με το ονοματεπώνυμο του παραγωγού της, αγνή, βαθύτατα ελληνική, σαν καλοκαίρι. Το μενού αλλάζει συνεχώς, ανάλογα με την εποχικότητα αλλά και τα κέφια του Γιώργου. Και μπορεί η υγειονομική συγκυρία να μη μας επιτρέπει να την επισκεφθούμε για κατανυκτικό τσιμπούσι από αυτά που μας έχει συνηθίσει, η Δημητρούλα συνεχίζει όμως να «φουρνοπολεμά», για όλους εμάς που λαχταράμε μαγειρευτό φαγητό υψηλών προδιαγραφών σε χαμηλές τιμές.

    Οι άνθρωποί της από την εγκάρδια υποδοχή τους σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Πράγματι, η έννοια του σερβιτόρου μέχρι πρότινος φάνταζε ξένη εδώ, ένιωθες πως μόνος σου μπορείς να ανοίξεις το ψυγείο, να ρωτήσεις την Δήμητρα πού βάζει τα μαχαίρια και τα πιάτα, να κόψεις λίγο αρνάκι φρικασέ από την κατσαρόλα, να δοκιμάσεις λίγα σουτζουκάκια σμυρναίικα με αυτό το απολαυστικά βουτυράτο ρύζι, ν’αρπάξεις άλλο ένα ουζάκι από το ράφι.

    Στη Δημητρούλα πάντα θα βρεις παραδοσιακούς αλλά και ιδιαίτερους μεζέδες, από αρνάκι με βερίκοκα και μανιτάρια σουφλέ μέχρι σαρδέλα στο φούρνο με ούζο, μουστάρδα και δενδρολίβανο ή χταποδάκι, απολαυστικές και χορταστικές σαλάτες, μοναδικά ορεκτικά όπως λαδοτύρι και μπουγιουρντί. Όλα φτιαγμένα με μεράκι, σωστά τιμολογημένα για να μην εξαιρούν κανέναν, και αφάνταστα πεντανόστιμα. Όλα τα καλούδια της μπορείς να τα παραγγείλεις από το www.dimitroula.gr, από τα δημοφιλή delivery apps αλλά και τηλεφωνικά στο 2155650621.

    Παραδοσιακό Καφενείο «Η Δημητρούλα»
    Αγίου Γεωργίου 43α, Χαλάνδρι, τηλ. 2155650621
    www.dimitroula.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα Πετράλωνα, με τη δική τους ξεχωριστή κοσμογονία, γαστρονομία και διασκέδαση

    Σήμερα, αν ψάχνεις για ένα αστικό τμήμα της πόλης, που όχι μόνο διατηρεί αλλά αναζωοπυρώνει την ατμόσφαιρα της παλιάς...

    The Crepa Files: Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα (Μέρος Α’)

    Είναι λεπτή, «ευέλικτη» και πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στα πυρωμένα μάτια των κρεπερί και είναι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot