Τα πανέμορφα νησιά μας! Πόσες και πόσες γαλάζιες αναμνήσεις κι αν μας έχουν χαρίσει τα δροσερά και πλακόστρωτα καλντερίμια τους, τα σμαραγδένια τους νερά και τα απομονωμένα τους ξωκλήσια με θέα όλο το μπλε του χάρτη! Κουκίδες σε ένα μεγάλο χάρτη αναμνήσεων, με κοινό παρονομαστή τις ντόπιες γευστικές πινελιές, που απλά έρχονται να εξυψώσουν τις μοναδικές αυτές στιγμές σαν γαστρονομικός θησαυρός. Αυτόν τον γαστρονομικό θησαυρό – της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας – τον φέρνουν αβίαστα και ποιοτικά τα «Νησιώτικα» στο πιάτο σου.
Όλα ξεκίνησαν το μακρινό 1970, όταν ο Γιάννης Μαρίνου άρχισε να διηγείται στη Θεσσαλονίκη την ιστορία του δικού του τόπου, της Κύπρου. Η νοστιμιά της αυθεντικής κυπριακής σεφταλιάς του, διαδόθηκε από στόμα σε στόμα σαν έκτακτο δελτίο, και το ψητοπωλείο του έγινε σημείο συνάντησης και απόλαυσης, τόσο για το κοινό της πόλης, όσο και γειτονικών όπως η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά. Την δεκαετία του 80’ – κατόπιν απαίτησης των πελατών του που δεν χορταίνανε τα καλούδια του – ανοίγει εργαστήριο με κρεατοσκευάσματα και παράγει από την ξακουστή του σεφταλιά μέχρι… σουτζουκάκια! Η δεκαετία του 2000 – με τον κλάδο του κρέατος να έχει κορεστεί – του δίνει το έναυσμα αλλά και τη δημιουργική διάθεση να «επαφεφευρεθεί».
Με τη μνήμη της πιο νόστιμης κασεροκροκέτας από επίσκεψή του σε ένα οικογενειακό ταβερνάκι και με την αρωγή του γιού του Αντώνη, αποφασίζεται η ανάπτυξη ενός «κορμού» συνταγών απ’όλη την Ελλάδα με γνώμονα την αυθεντικότητα, την κορυφαία πρώτη ύλη και την ευκολία στο μαγείρεμα: κι έτσι γεννήθηκαν τα «Νησιώτικα»! Οι Κυκλάδες, οι Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και όλο το Αιγαίο σμίγουν κάτω από μια ετικέτα και προσγειώνονται το τραπέζι μας, γεμίζοντάς το με γνώριμες και παραδοσιακές γεύσεις.
Η έμπνευση και η ευρηματικότητα της οικογένειας Μαρίνου μετουσιώνεται σ’ένα παλμαρέ προτάσεων με λαχανικά από την ελληνική γη, όπως παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες στο χέρι – που σημειωτέον δεν έχουν εξωτερικό πανάρισμα για να διατηρούν ατόφια τη γεύση του Κυριακάτικου τραπεζιού ή του καλού εστιατορίου – ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου από παραδοσιακή συνταγή, Τσακώνικη μελιτζανοκροκέτα με κρεμμυδάκι και πιπεριά Φλωρίνης (μια αποκάλυψη!) και άλλες γευστικές εκπλήξεις που θα πλαισιώσουν μοναδικά το τραπέζι σου.
Στους κωδικούς τους θα ανακαλύψεις επίσης ψαρομεζέ με νωπά μύδια εποχής, μαϊντανό και τσίπουρο, σε έναν συνδυασμό απόλαυσης όπως την προόριζαν οι θεοί της γεύσης για τον άνθρωπο, τυροκροκέτες σε διάφορες πεντανόστιμες εκδοχές, χορταστικό ουζομεζέ με λουκάνικα, αλλά και την φημισμένη σεφταλιά που τους καθιέρωσε.
Πρόσφατα, η Tasteful Marinos, αφουγκραζόμενη πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες διατροφής των καταναλωτών, προέβη στη δημιουργία ενός νέου brand – του «Τόπος» – που απευθύνεται σε όσους επιλέγουν μια προσεγμένη προσέγγιση σε ό,τι τρώνε αλλά και στο vegan και vegetarian κοινό που συνεχώς πολλαπλασιάζεται και ψάχνει νέες γευστικές εκπλήξεις. Με αφετηρία την πιστοποιημένη βιολογική σόγια αλλά και ολόφρεσκα λαχανικά, παντρεύουν την υγιεινή μεσογειακή διατροφή – που είναι υψηλής θρεπτικής αξίας – με την χορτοφαγική κουζίνα με προϊόντα που ενθουσιάζουν!
Η εταιρία έχει αποσπάσει διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς, έχει δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες supermarkets και delicatessen, ενώ εξάγει τα προϊόντα τις στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, ακόμα και τη Νέα Ζηλανδία! Την επόμενη φορά που θα πεθυμήσεις μεζεδάκι στο σπίτι, μην το πολυσκεφτείς – ψάξου για τα «Νησιώτικα» αλλά και τα «Τόπος», και θα μας θυμηθείς!
Tasteful Marinos
Γέφυρα, 57011, Θεσσαλονίκη, τηλ. (+30) 2310715744
www.tanisiotika.gr | FB Ta Nisiotika
www.toposvegan.gr | FB Topos Vegan