spot_img

Troufa Local Deli : Απόλυτα ντελικάτες γεύσεις και γευστικοί θησαυροί, στο Παλαιό Φάληρο

Όταν η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη, τότε πράγματα σπουδαία γίνονται. Και όταν στην αγάπη προσθέσεις τη γνώση και το  μεράκι, τότε κάθε τι αποκτά σώμα και ουσία.

Αυτά είναι και τα πρωταρχικά υλικά από τα οποία είναι καμωμένο το Troufa Local Deli στο Παλαιό Φάληρο. Ακολουθώντας την καρδιά και την αγάπη και με πολύτιμο εφόδιο την πολυετή εμπειρία του στον χώρο των εκλεκτών τροφίμων, ο ιδιοκτήτης Μπάμπης Σαγάνης, ξεκίνησε για μια πορεία ζωής σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, από τη Σύρο στην Αθήνα, όπου έκανε ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα.

Το Troufa Local Deli λειτουργεί, μόλις από τον Νοέμβριο του 2019, αλλά έχει ήδη αποκτήσει σταθερούς φίλους και αυτό γιατί πρόκειται για έναν χώρο φρέσκο και καλαίσθητο, δημιουργημένο με ατόφιο μεράκι  και πολύ γούστο. Μινιμαλιστική διάθεση στη διακόσμηση αλλά που  σε κάθε του γωνία απλώνεται όλος ο θαυμαστός κόσμος των τυριών και των αλλαντικών, καθώς και καλά ψαγμένοι γευστικοί θησαυροί από όλο τον κόσμο. Ο Μπάμπης πρόθυμα θα μοιραστεί μαζί σου μυστικά γευσιγνωσίας, σε ένα διαδραστικό παιχνίδι γαστριμαργίας, καθώς πάντα θα σου δώσει να δοκιμάσεις κάτι ξεχωριστό και θα σε μυήσει σε πρωτόγνωρες  για τον ουρανίσκο αισθήσεις, μακριά από ότι ήξερες ως τώρα.

Φαντάσου την  αποκάλυψη  απόλαυσης που χαρίζουν στα μάτια σου, 120 διαφορετικά είδη τυριών και πάνω από 100 είδη αλλαντικών,  προσεκτικά διαλεγμένα για την γεύση και την ποιότητά τους, από μικρές παραγωγικές μονάδες. Φαντάσου τα αρώματα να τυλίγουν την όσφρηση σου και τους γευστικούς συνδυασμούς που γίνονται στο μυαλό μπροστά στη θέα όλων αυτών των καλουδιών! Είναι τόσο μαγικό όταν το φαγητό μπορεί να σε ταξιδέψει  ή να σου διηγηθεί μια ιστορία. Μια από αυτές τις ωραίες ιστορίες βρίσκεται πίσω από το Blue 61. Blue cheese με cranberries και κόκκινο γλυκό κρασί, δημιουργήθηκε πρώτη φορά το 2011. Ο τυροκόμος, θέλοντας να τιμήσει τα 50 χρόνια γάμου με τη σύζυγό του, έφτιαξε ένα τυρί που να μοιάζει με όμορφη τούρτα επετείου.  

Πεκορίνο εξάμηνης ωρίμανσης με πολύ χαρακτηριστικό άρωμα τρούφας, γλυκεία γραβιέρα από κατσικίσιο γάλα Αρκαδίας, γαλλική, Comté τριανταεξάμηνης ωρίμανσης από απαστερίωτο γάλα, Gouda με ενεργό άνθρακα, και τόσα άλλα ιδιαίτερα τυριά, χαρτογραφούν νέους ορίζοντες στη γευστική σου παλέτα.

Τα αλλαντικά είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, καθώς ο σωστός τρόπος επεξεργασίας και η χρήση ποιοτικών πρώτων υλών είναι αυτό που καθορίζει, πέραν της γεύσης και την διατροφική τους αξία. Στο Troufa local deli θα βρεις ότι πιο ποιοτικό και ξεχωριστό, όπως το Bresaola carpaccio, από την αρχέγονη φυλή βοοειδών  piedmontese. Φινετσάτη και ισορροπημένη γεύση και το σημαντικότερο, χαμηλά λιπαρά, ιδανικό για όσους προσέχουν την διατροφή τους, χωρίς εκπτώσεις στην απόλαυση. Από το Saint Danielle, μας έρχεται το  prosciutto εικοσιτετράμηνης ωρίμανσης, ενώ για όσους λατρεύουν τον παστουρμά, υπάρχει μια αξιόλογη πραγματικά ποικιλία, από καμήλα και ερυθρό τόνο, ως πρόβατο και κόντρα φιλέτο.

Ένα καλό plateau τυριών και αλλαντικών, είθισται να συνοδεύεται από  chutney, μαρμελάδα και κριτσίνια που συμπληρώνουν και αναδεικνύουν  τις γεύσεις και τα αρώματα. Και σε αυτή την κατηγορία οι επιλογές  στο Troufa local deli,είναι μια και μια. Chutney με αποξηραμένη ντομάτα και καγιέν ή με mango, lime ginger, μαρμελάδες με φρούτα και σαμπάνια, πορτό ή ουίσκυ,  αλλά και νοστιμότατα κριτσίνια από την Ιταλία, δίνουν τη δική τους ιδιαίτερη νότα, ενώ ένα κρασί από τη μικρή αλλά πολύ ξεχωριστή κάβα έρχεται να συμπληρώσει αρμονικά  το πάζλ της γεύσης.

Ο τρόπος που τρεφόμαστε καθορίζει τον τρόπο που  αισθανόμαστε. Ακόμα και όταν πρόκειται για ένα αθώο τσιμπολόγημα, όσο πιο ποιοτική η τροφή, τόσο πιο μεγάλη είναι η απόλαυση. Στο Troufa Local Deli, όχι μόνο θα βρεις ότι πιο ποιοτικό για το καθημερινό σου τραπέζι, αλλά και πολύτιμες συμβουλές για το πώς να κάνεις τους πιο ευρηματικούς συνδυασμούς. Με πολλή αγάπη θα σε υποδεχτούν και θα σε ξεναγήσουν σε γευστικούς προορισμούς που θα σε συναρπάσουν. Μπορείς να ενημερώνεσαι για τα προϊόντα από το site, όμως μια επίσκεψη στο φυσικό κατάστημα θα αποτελέσει μια εγγυημένα ανεπανάληπτη εμπειρία!

Troufa Local Deli
Αχιλλέως 54, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109885445
www.troufalocaldeli.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot