spot_img
More

    Chickeñeros: Street food στο Χαλάνδρι με δυνατές υπογραφές

    Άνοιξε πρόσφατα με σύντομο, μοντέρνο και έξυπνο μενού και θα γίνει η φαντασίωση κάθε καθαρόαιμου λάτρη του κοτόπουλου.

    Κι όμως, τελικά υπάρχει ελπίδα στην αθηναϊκή γαστρονομική αρένα, ακόμα και στο street food. Κι αυτό το συνυπογράφουν projects όπως το Chickeñeros, το οποίο εμπνεύστηκαν 3 χαρισματικοί chefs και το οποίο ήδη προσφέρει μοναδικές γευστικές συγκινήσεις που απογειώνονται μέσα από παρασκευές που «φλερτάρουν» με το fine dining.  

    Το όλο concept στηρίζεται προφανώς στο κοτόπουλο, που καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου. Όχι όποιο κι όποιο κοτόπουλο όμως. Το κοτόπουλο στην ιδανική του εκδοχή – που ξεκοκαλίζεται, μαρινάρεται με εκλεπτυσμένες τεχνικές, ψήνεται με τέτοιο τρόπο για να’ναι ζουμερό και πεντανόστιμο και γαρνίρεται με χειροποίητες sauce που το αναδεικνύουν. Μια φρέσκια οπτική σ’ένα τρόφιμο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διατροφή μας που όμως – απ’ότι φαίνεται – είχε ακόμα περιθώρια επανεφεύρεσης.  

    Ποιοί είναι οι άνθρωποι που βάλθηκαν να μας επανασυστήσουν στο κοτόπουλο; Ο Γιάννης Γκούτσιος – τεχνολόγος τροφίμων – μετά από μια corporate καριέρα σε πολυεθνικές αποφάσισε να βάλει την ποδιά του chef και να εντρυφήσει στο fine dining. Εργάστηκε σε κουζίνες-βωμούς όπως το θρυλικό Funky Gourmet, μαγείρεψε για celebrities και όταν το’φερε το πλήρωμα του χρόνου «ξανασυναντήθηκε» με τον πρώην συμφοιτητή του Χρήστο Τσακίρη, ο οποίος με τη σειρά του είχε κι εκείνος θητεύσει σε εμβληματικά εστιατόρια όπως το CTC και το La Maison στην Σαντορίνη. Μαζί δημιούργησαν την Estia Gastronomic Solutions που αναλαμβάνει ένα 360 consulting σε εστιατόρια – από την κατασκευή του χώρου, μέχρι το μενού και την επικοινωνία.

    Στο «κάδρο» κάποια στιγμή μπήκε και ο χαρισματικός Alex Samoilis, με γερές προυπηρεσίες σε εμβληματικά αστεράτα εστιατόρια οπως το παγκοσμίου φήμης The Fat Duck που έχει αποσπάσει 3 αστερια Michelin, το Gordon Ramsay Restaurant επίσης με 3 αστερια Michelin, την Spondi Athens με 2 αστερια Michelin. Ο Alex είναι επιπλέον ιδιοκτήτης της εταιρίας Private Chefs που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή με καταξιωμένους chef και somellier και δέχεται κρατήσεις από υψηλόβαθμους και celebrities ενώ έχει μαγειρέψει για ηχηρά ονόματα όπως Prince of Saudi Arabia, Princess of Morocco, Grant and Elena Cardone. Οι τρεις τους, συζητώντας και φιλοσοφώντας, ζύμωσαν την ιδέα για το project.  

    Τι καλό θα βρεις στο Chickeñeros; Το Παραδοσιακό, που μαρινάρεται με θυμάρι για τους πατροπαράδοτους, το Brazil, με lime, γάλα καρύδας, κόλιανδρο και πιπεριά birds eye, το Jamaican Jerk, με πικάντικη Jamaican jerk σως (μια αποκάλυψη!) Όλα συνοδεύονται από τηγανητές πατάτες, πιτάκι και τις αντίστοιχες προτεινόμενες σως, ενώ παρέχονται σε μερίδες μισού ή ολόκληρου κοτόπουλου. Τα portions στις μαρινάδες, τις τεχνικές, τις θερμοκρασίες ψησίματος είναι όλα συγκεκριμένα με ακρίβεια γραμμαρίου και βαθμού κελσίου, για να διασφαλίζεται πάντα, ότι θα φας (και θα απολαύσεις) το τέλειο κοτόπουλο.  

    Στα «must» του καταλόγου ανήκει επίσης το κοτόπουλο κοντοσούβλι, που μαρινάρεται με καπνιστή πάπρικα και φρέσκα ελληνικά αρωματικά βότανα, τρυφερό κι αφράτο σαν σύννεφο και πραγματικά καθηλωτικά πεντανόστιμο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν επιλογές σε ορεκτικά όπως το Latino Rice – τηγανητό ρύζι basmati με καπνιστό μπέικον, jalapenos, φασόλια κόκκινα, γλυκό καλαμπόκι, αρακά, γάλα καρύδας, κόλιανδρο και lime – πατάτες σε διάφορες εκδοχές, αλλά και δροσερές, αναζωογονητικές σαλάτες. Πέραν του Chickeñeros, λειτουργεί στον ίδιο χώρο ένα άλλο brand, το Beastie Burgers και είναι στα σκαριά κι άλλες ιδέες.

    Ένα γαστρονομικό ταξίδι στις κουζίνες του κόσμου με κοινό παρονομαστή τον – πρωταγωνιστή –  κοτόπουλο, την έμπνευση, την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των πρώτων υλών, τις εκλεπτυσμένες και εξελιγμένες τεχνικές. Μια μυσταγωγία στο κοτόπουλο, μια παράδοση μαθημάτων για το τι μπορούν να σκαρφιστούν 3 έμπειρα, ακονισμένα μυαλά. Αυτό είναι το Chickeñeros – ένα από τα πιο νόστιμα street food στα βόρεια. Όλα τα καλούδια του μπορείς να τα παραγγείλεις μέσω efood και Wolt. 

    Chickeñeros
    Ριζαρείου 9, Χαλάνδρι, τηλ. 2106849101
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα φας το καλύτερο ψάρι στην Αθήνα

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Χολαργός: Τα πιο hot στέκια για φαγητό, ποτό και διασκέδαση

    Ο Χολαργός είναι στρατηγικά τοποθετημένος μεταξύ βορείων προαστίων και κέντρου, και χρησιμοποιούμε τον όρο «στρατηγικά» με διπλή σημασία, αφού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot