spot_img

Six Seasons Kitchen: Simply Seasonal, Everyday

Τρώγοντας τις εποχές

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αρχές που εφαρμόζει στη διατροφή μας η παγκόσμια εστιατορική σκηνή τα τελευταία χρόνια είναι η εποχικότητα: η επιλογή δηλαδή φρούτων και λαχανικών που παράγονται τη συγκεκριμένη εποχή και κατ’ επέκταση τόπο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, όχι μόνο οικονομικοί, για τους οποίους είναι σημαντικό να συμβαδίζει η διατροφή μας με του κύκλους της φύσης: το φαγητό είναι η πιο στενή σύνδεση που έχουμε με τη γη, καθώς μεταμορφωνόμαστε και γινόμαστε αυτό που τρώμε. 

Μέσα από το εποχικό φαγητό ακολουθούμε τους νόμους της φύσης, δίνοντας στο σώμα μας αυτό που βιολογικά έχει ανάγκη για να εγκλιματιστεί στις αλλαγές των εποχών: τα φρούτα και τα λαχανικά του χειμώνα είναι φυσικά πιο θερμά και προορίζονται για να μας δώσουν πάρα πολλά θρεπτικά στοιχεία. Αντίθετα, το καλοκαίρι το σώμα μας χρειάζεται λιγότερη τροφή και περισσότερη ενυδάτωση και δροσιά, οπότε αντίστοιχες τροφές είναι σε αφθονία. Σε αυτό το concept κινείται και το Six Seasons Kitchen, που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι για να μας μυήσει στα μυστικά και τα οφέλη της εποχικής και εντόπιας διατροφής.

Το όλο εγχείρημα είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο κοριτσιών – της σεφ Μαριάννας Μπόικου και της τεχνολόγου τροφίμων Κικής Αγρίτη. Όραμά τους, να προσφέρουν στον επισκέπτη νόστιμο, καλής ποιότητας φαγητό που εναλλάσσεται – τόσο για να συμπλέει με τις εποχές όσο και για να κρατάει το ενδιαφέρον σου ακμαίο και ακονισμένο. 

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα, που αυτές οι αλλαγές είναι ευδιάκριτες και η φύση παρέχει απλόχερα σχεδόν τα πάντα. Για τον λόγο αυτό – και με την μοναδική αξιοποίηση αυτών των πρώτων υλών – το Six Seasons Kitchen ήδη έχει δείξει ουσιαστικά και… πεντανόστιμα δείγματα γραφής! Γιατί όμως 6 εποχές κι όχι 4; Για τον απλούστατο λόγο ότι στην Ελλάδα, αν παρατηρήσουμε λίγο πιο στενά τη φύση γύρω μας, θα δούμε ότι τον Ιούνιο και τον Αύγουστο υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στα υλικά της γης, το ίδιο και στον καιρό. Αν σταματήσουμε να ορίζουμε λοιπόν τις εποχές με βάση το ημερολόγιο μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε τις 6 εποχές.

Έτσι, στο Six Seasons Kitchen, βιολογικά και ντόπια προϊόντα έρχονται να ταιριάξουν σε διεθνείς συνταγές δημιουργώντας comfort προτάσεις που κινούνται σε μονοπάτια Breakfast – με σπιτική granola πάνω σε γιαούρτι με φρούτα εποχής – Brunch, με ομελέτες φούρνου με υλικά που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή ή το Smashed Avocado Toast, με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, αβοκάντο, scrambled βιολογικά αυγά, red chili flakes και φύτρες κόλιανδρου (μια αποκάλυψη!).

Στον κατάλογο θα ανακαλύψεις επίσης χορταστικά σάντουιτς/wraps, αναζωογονητικές plant based σούπες όπως η Carrot Ginger Soup, αλλά και πεντανόστιμα bowls σαν τη φθινοπωρινή βερσιόν του Beluga Lentil Bowl, με βιολογικές φακές Beluga, quinoa, καρότο, κόλιανδρο, αβοκάντο, ψητή γλυκοπατάτα και μπρόκολο και Sherry Vinaigrette. Γεύσεις που σε γεμίζουν θαλπωρή και σε τονώνουν με τον πιο φυσικό και απολαυστικό τρόπο!

Ανοιχτό από το πρωί, το Six Seasons Kitchen σερβίρει καλοψημένο καφέ KUDU, υπέροχα ροφήματα αλλά και άκρως ενδιαφέροντα γλυκά, όπως η Honey Almond Tart, μια τάρτα με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και καραμέλα μελιού ή τα Chocolate Tahini Brownies, χαμηλά σε γλουτένη και γευστικότατα. Όλα τα παραπάνω, πέραν του λιλιπούτειου industrial καταστήματος στην Παράσχου στο Χαλάνδρι μπορείς να τα ευχαριστηθείς και στον χώρο σου, μέσω των γνωστών delivery apps.

Six Seasons Kitchen
Παράσχου 8, Χαλάνδρι, τηλ. 2114180585
sixseasons.kitchen | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Περιστέρι: Μια πόλη που αξίζει να ζεις… και να βγαίνεις. Ό,τι πιο hot θα το βρεις εδώ

Ο πολυπληθέστερος δήμος της Αθήνας είναι κι ο πιο ζωντανός και δραστήριος. Το Περιστέρι ήταν ένας από τους κύριους...

The Crepa Files: Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα (Μέρος Α’)

Είναι λεπτή, «ευέλικτη» και πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στα πυρωμένα μάτια των κρεπερί και είναι...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot