Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα σωθικά σου με θαλπωρή και αναπόληση. Είναι αυτό που μεταλαμπαδεύεται από τη γιαγιά στη μαμά κι από τη μαμά σε σένα, που στα φοιτητικά σου χρόνια αρχίζεις δειλά δειλά να το εκτιμάς λίγο παραπάνω γιατί στο τέλος-τέλος πόσα σουβλάκια μπορεί να φάει ένας άνθρωπος σε μια εβδομάδα; Το μαγειρευτό είναι μια γευστική αγκαλιά, είναι η μπαχαρένια σαλτσούλα στο μοσχαράκι, είναι η αφράτη μπεσαμέλ στο παστίτσιο, είναι η παπάρα στο λάδι του καλοτηγανισμένου συκωτιού.
Στην προηγούμενη καραντίνα μένοντας σπίτι και με άπλετο χρόνο στα χέρια μας, οι πιο πολλοί από εμάς προσπαθήσαμε να καταπιαστούμε με την κουζίνα. Στη δεύτερη καραντίνα, το πήραμε μάλλον απόφαση ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα όσο νομίζαμε, κι έτσι επιστρέψαμε μετανιωμένοι στη μοσχομυριστή ασφάλεια των μαγειρείων και των εστιατορίων που μαγειρεύουν παραδοσιακά. Κάποια μικρά, κάποια μεγάλα, κάποια ιστορικά και κάποια ολοκαίνουργια, όλα σερβίρουν το ιδανικό μαγειρευτό, αυτό που ακονίζει τη γεύση, σε χορταίνει και προπαντώς… σου λύνει τα χέρια με τον πιο αβίαστο και εύκολο τρόπο αφού καταφθάνει με delivery στην πόρτα σου!