Ο «τυφώνας» Smash’n Bun ήρθε στην Αθήνα για να μετατρέψει το street food στην απόλυτη γαστρονομική πρόταση, σαρώνοντας παράλληλα κάθε ιδέα που μπορεί να είχες για το τι σημαίνει «φαγητό στον δρόμο». Σχεδόν αστραπιαία αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο viral μαγαζιά της Αθήνας – δικαίως – αφού τόσο οι «υπογραφές» από πίσω του όσο και οι προτάσεις του είναι δυνατές και ανατρεπτικές. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η ιστορία έχει αποδείξει πολλάκις ότι οι τάσεις στο φαγητό ξεπηδούν από την καρδιά της πόλης. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι το Smash’n Bun ξεκίνησε την πλεύση του τον Μάρτιο στην Πατριάρχου Ιωακείμ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το Κολωνάκι διαχρονικά γεννά και θα γεννά ό,τι καλύτερο έχει να προτείνει το νέο κύμα επιχειρηματιών. Ο Γιώργος Μελισσάρης και ο Γιάννης Μωράκης ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Τόμας Γκρούμπατς και ανέθεσαν στον χαρισματικό – και πολυβραβευμένο στον χώρο του fine dining – chef Μιχάλη Νουρλόγλου το ολόφρεσκο project.
Η φιλοσοφία του Smash’n Bun βασίζεται στον τρόπο παρασκευής του απολαυστικού μπιφτεκιού του: Εκλεκτός, 100% ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς 40 ημερών dry-aged ωρίμασης, ζυμώνεται μόνο με αλάτι σε μπάλα και στη συνέχεια πιέζεται δυνατά με ειδικές (custom made στην προκειμένη) πρέσες πάνω στην καυτή επιφάνεια ψησίματος, μέχρι να αποκτήσει πάχος μόλις μισό εκατοστό. Αυτή η διαδικασία μειώνει τον χρόνο μαγειρέματος, ενώ παράλληλα – καθώς οι γωνίες ξεροψήνονται παγιδεύοντας τους ζωμούς και κάθε νόστιμη λιπαρή ουσία του κρέατος στο εσωτερικό – η γεύση εκτοξεύεται σε άλλο επίπεδο. Για την ιστορία, η τεχνική πρωτοεμφανίστηκε στο Kentucky πριν τουλάχιστον μισό αιώνα κι έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο γαστρονομικό φαινόμενο.
Στο Smash’n Bun ξέρεις πως θα φας παραπάνω από καλά πριν ακόμα δοκιμάσεις, καθότι, όταν στην κουζίνα εμπλέκεται ένας σεφ με εμβληματικές περγαμηνές, τότε η κουζίνα «φορά» πάντα τα καλά της όπως μας έχει διδάξει και η κλασική, γαλλική εστιατορική παράδοση. Το μαγαζί προτείνει νέους κανόνες στο street food – ότι το «γρήγορο» μπορεί να είναι ποιοτικό και το ποιοτικό οικονομικό. Όλες οι παρασκευές είναι χειροποίητες, ενώ οι πρώτες ύλες στην πλειονότητά τους βιολογικές. Στην ίδια φιλοσοφία κινούνται και τα buns που αγκαλιάζουν τα μπιφτέκια – από βιολογικό αλεύρι – που ζυμώνονται καθημερινά in-house αλλά και οι ναξιώτικες πατάτες που το συνοδεύουν, οι οποίες τηγανίζονται σε ηλιέλαιο με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος. Στο Smash’n Bun η ποιότητα, η φρεσκάδα, η επιλογή της καλύτερης πρώτης ύλης και η γευστική ένταση είναι αδιαπραγμάτευτες.
Ξεκινώντας από το Teddy`s Classic Burger – που θριαμβεύει γευστικά μέσα στην απλότητά του και περιλαμβάνει potato bun με μπιφτέκι ξηρής ωρίμανσης, iceberg, ντομάτα, bio cheddar, πίκλες και ketchup (που είναι κι αυτή προϊόν ζύμωσης μιας ολόκληρης εβδομάδας!), μέχρι το υπερπαραγωγή Kokos Burger με τηγανητό βιολογικό αυγό, μαρμελάδα κρεμμύδι & brown butter béarnaise, το Smash’n Bun έχει κάτι για όλους. Εξίσου πληθωρικά είναι τα grilled-cheese sandwiches: το μυστικό τους είναι ο τρόπος που δημιουργείται η χρυσαφένια κρούστα τους και το κορυφαίο cheddar, ενώ τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στο Korean fried chicken του Smash’n Bun. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται βιολογικό ελληνικό κοτόπουλο, το οποίο διπλοπανάρεται και ψήνεται σε ειδική φριτέζα τηρώντας ευλαβικά συγκεκριμένους χρόνους προκειμένου κάθε λαχταριστή μπουκιά να είναι τραγανή απ’ έξω και ζουμερή από μέσα.
Στο «παλμαρέ» του θα βρεις αναζωογονητικές σαλάτες, ψαγμένες μπύρες της Strange Brew – που εκπροσωπεί επάξια το εγχώριο craft κίνημα – αλλά και τα πιο «αμαρτωλά» επιδόρπια, όπως το Cheesecake Apple Crumble με αλατισμένη καραμέλα, το Dark Chocolate Molten Cake, με vanilla flame και ψητά marshmallows ή το French Toast με παγωτό βανίλια, αλατισμένη καραμέλα και pecan (γι’ αυτό «κράτα χώρο»!) Όλα τα καλούδια του μπορείς να τα απολαύσεις και στον χώρο σου αφού συνεργάζεται με όλα τα δημοφιλή delivery apps.
Smash’n Bun
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, τηλ. 2107249802
Facebook | Instagram