spot_img

Smokey Joe’s: Καπνιστές low & slow προτάσεις που κάνουν χαμό

Άνοιξε τον περσινό Σεπτέμβρη. Μάλλον για να μην το πάρουμε είδηση μέσα στην αναμπουμπούλα της νέας σχολικής χρονιάς και στον απόηχο των διακοπών και κάνουμε ουρές μες το λιοπύρι. Αλλά το σχέδιο δεν έπιασε. Την ύπαρξη του Smokey Joe’s την πρόδωσε η αχνιστή μυρωδιά ζουμερού μπιφτεκιού που έκανε τους περαστικούς στη Ανδρέα Παπανδρέου να απορούν, και εμάς να βεντουζάρουμε στη βιτρίνα σαν αστερίες.

Ένα μαγαζί που εξειδικεύεται στο μπάρμπεκιου είναι πάντα καλοδεχούμενο. Αλλά ένα μαγαζί με καπνιστό κρέας και τέλειες μαρινάδες (αλά Νέα Ορλεάνη) από μια οικογένεια που έχει αναγάγει το slow cooking σε επιστήμη δεν είναι απλά καλοδεχούμενο. Είναι η τέλεια καταστροφή. Όλα ξεκίνησαν από την ομώνυμη ψηστιέρα της Weber, που έγινε και αφορμή για πειραματισμούς, δημιουργικά ψησίματα και μια βαθειά εξοικείωση με τα τερτίπια του καλού, σωστά ψημένου κρέατος. Αυτό παλιά, γιατί στο Smokey Joe’s πλέον φιγουράρει μια Μonolith που σαφώς δεν καίει τα κρέατα, αλλά σίγουρα «καίει» καρδιές! 

Ένα καπνιστήριο μοιάζει με μεγάλο μεταλλικό αυγό. Εδώ μπαίνει το κρέας. Έξω από το καπνιστήριο ανάβει η φωτιά. Έτσι, το κρέας ψήνεται αργά, για ώρες από τον καπνό, κάτι που του χαρίζει μια υπέροχα καπνιστή γεύση και υφή που λιώνει στο στόμα. Στο Smokey Joe’s ένα από τα μυστικά της τέλειας γεύσης είναι τα ξύλα Hickory, που προσδίδουν στο τελικό προϊόν το ιδανικό κάπνισμα. 

Εδώ θα δοκιμάσεις pulled pork (φρέσκο χοιρινό κρέας αργοψημένο για 12 ώρες στο καπνιστήριο) μέσα σε αφράτο ψωμάκι brioche, με διπλό cheddar, coleslaw και hickory bourbon glaze, που συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές country με μυρωδικά, ένα τρομερό brisket burger με μοσχαρίσιο Black Angus και ξεψαχνισμένο χοιρινό καπνισμένα για 10 ώρες, με cheddar, μπέικον, πίκλα, relish σως και σαλάτα (το απόλυτο best seller) αλλά και το αυθεντικό Smokey Joe`s Pork Belly, σιγομαγειρεμένο για 18 ώρες με πουρέ πατάτας, τριμμένη παρμεζάνα & gravy sauce (μια αποκάλυψη!) Κάθε ώρα καπνίσματος, έξτρα πόντοι στην απόλαυση. 

Αγαπημένη διαχρονικά επιλογή, είναι επίσης το Oklahoma. Premium και καθαρόαιμα αμερικάνικο σε όλα του, περιλαμβάνει χειροποίητο brioche με διπλό μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus Αμερικής, καραμελωμένα κρεμμύδια, τετραπλό cheddar, χειροποίητη μαγιονέζα και (ασφαλώς) χειροποίητη relish sauce, σε ένα σύνολο που απογειώνει τη γεύση και σε κάθε δαγκωνιά σε διαπερνούν σκιρτίματα ευτυχίας.

Το κατάστημα, σε απόλυτη σύμπνοια με την αμερικανική παράδοση, σερβίρει brunch προτάσεις που ξεχωρίζουν και δεν θα βρεις πουθενά αλλού στην Αθήνα, όπως η ομελέτα Western Smokey Joe`s, μαγειρεμένη σε μαντεμένιο τηγάνι με 3 αυγά, σιγοκαπνιστό black Angus smoked brisket, pulled pork και mix τυριών που συνοδεύεται από σως ντοματίνια πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με προζύμι (αν δεν είναι αυτό μεράκι τότε δεν ξέρουμε τι είναι), ή το εξίσου πεντανόστιμο και εμπνευσμένο Club Sandwich με pulled pork, coleslaw, jalapenos, cheddar και BBQ σως.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε παρασκευή – από τις μαρινάδες μέχρι τις sauce κι από τα ψωμιά μέχρι τα μπιφτέκια (κι οτιδήποτε ενδιάμεσο) – είναι χειροποίητη, κάτι που σαφώς προσδίδει μια απερίγραπτη και homemade νοστιμάδα. Όλα τα παραπάνω καλούδια, μπορείς να τα συνοδεύσεις με άψογα Smoothies για ολοκληρωτικές, καθηλωτικές ακολασίες, αλλά και μια επιλογή σε αξιόλογες ετικέτες από γνωστές ζυθοποιΐες. Είτε υποκύψεις στα burgers του είτε στις low & slow προτάσεις του το σίγουρο είναι ένα – θα πας και θα ξαναπάς (ή θα ξαναπαραγγείλεις, κάτι που μαρτυρούν οι άπειρες θετικές κριτικές του στο efood). 

Smokey Joe’s
Ανδρέα Παπανδρέου 2Α, Μελίσσια, τηλ. 2108101889
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Β’)

Συζητώντας για αγαπημένες γεύσεις, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να έρθει στην κουβέντα το κρέας και δη το σουβλάκι....

The Beer Guide: 10+2 προορισμοί για ψαγμένη μπύρα στην Αθήνα (+ ένας σύντομος οδηγός για να «παίζεις» τη μπύρα στα δάχτυλα)

Αυτή η ιστορία που λέγεται μπύρα μου θυμίζει το τραγούδι του Χαριτοδιπλωμένου που λέει «Ψηλές, κοντές, ξανθιές, μελαχρινές, αδύνατες,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot