spot_img

Bond Restaurant Bar: Η ιδέα ενός eco friendly χώρου από ανακυκλωμένα containers γέννησε ένα συναρπαστικά μοναδικό στο είδος του all day spot στον Άλιμο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, αυτός που ξέραμε, αλλά και αυτός που τώρα μαθαίνουμε, κρατάει τον άνθρωπο μακρυά από τη φύση και τα δώρα που εκείνη απλόχερα χαρίζει. Το πράσινο, τα λουλούδια, τα δέντρα και η επαφή μας με αυτά, είναι σφυριλατημένα στο DNA μας, κι όμως ολοένα φθίνουν, κυρίως στις μεγαλουπόλεις. 

Πάνω σε αυτή την αρχή οικοδομήθηκε ολόκληρο το εγχείρημα του Bond, με σκοπό να ισχυροποιήσει τον δεσμό μας με τη φύση – όχι μόνο ενισχύοντας τις διατροφικές μας συνήθειες με healthy επιλογές, αλλά και συστήνοντάς μας ένα νέο αρχιτεκτονικό trend που έχει αγαπηθεί στο εξωτερικό – το upcycling – την δημιουργική επαναχρησιμοποίηση δηλαδή των υλικών και το όσο γίνεται μικρότερο ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. 

Ένα τεράστιο καταπράσινο οικόπεδο που επί χρόνια δεν είχε αξιοποιηθεί, γλίτωσε έτσι τη «λαίλαπα» της πολυκατοικίας και μετουσιώθηκε σε ένα στέκι στο οποίο χαίρεσαι να υπάρχεις. Το Bond Restaurant Bar αποπνέει μια boho chic αύρα, μιξαρισμένη με ένα industrial ζεν και κοσμικές νότες, ενώ παράλληλα σερβίρει λεπτοδουλεμένες, αναζωογονητικές προτάσεις που έχουν κάτι για τον καθένα ξεχωριστά: είναι δηλαδή η τέλεια στιγμή της ημέρας σου οποιαδήποτε ώρα κι αν το επισκεφθείς. 

Είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί, όπου και η γειτονιά αναστατώνεται ευχάριστα με τα αρώματα από τις χειροποίητες πίτες, τα cinnamon rolls, τα κουλούρια, τα πεϊνιρλί που ψήνονται στον φούρνο του και σε καλούν να τα απολαύσεις για take away. Με τα παραπάνω, μπορείς να «σετάρεις» έναν καλοψημένο καφέ ή τσάϊ, αλλά και σούπερ υγιεινούς detox χυμούς και χορταστικά smoothies, που θα σε τονώσουν με τον πιο γευστικό τρόπο!

Η μέρα συνεχίζεται με υπέροχες προτάσεις σε brunch, με αυγά σε διάφορες εκδοχές (τα Eggs Benedict του είναι μια αποκάλυψη!), αφράτα pancakes, πεντανόστιμα burgers και ζυμαρικά, ενώ όπως είναι φυσικό, εδώ θα βρεις και δροσερές, φρεσκοκομμένες σαλάτες και bowls, όπως η ομώνυμη Bond, με χοιρομέρι, λιαστή ντομάτα, καραμελωμένες γλυκοπατάτες, κατσικίσιο τυρί tempura με γλυκάνισο, βρασμένα σύκα και παλαιωμένο ξύδι. 

Φέτος, το Bond ενισχύει το εστιατορικό σκέλος τόσο της γαστρονομικής του πρότασης – που είναι αξιόλογη, έχει άψογη εκτέλεση και είναι πολύ δελεαστικά τιμολογημένη – όσο και της χωροταξικής του, με ένα υπερυψωμένο patio που λειτουργεί με κρατήσεις και διαχωρίζει τους επισκέπτες που έρχονται για να δειπνήσουν. Ο κατάλογος στα κυρίως περιλαμβάνει προτάσεις σε κρέας που αναδεικνύουν τη γεύση, όπως για παράδειγμα στο κοτόπουλο tandoori, που συνοδεύεται από cous cous, σάλτσα γιαουρτιού με κόλιανδρο και κρεμμύδι τουρσί ή το φιλέτο κοτόπουλο σχάρας, με κινόα λευκή, κρέμα avocado, chili και μυρωδικά.

Οι Τετάρτες του, πέραν από τις γεύσεις της στεριάς, «ξεκλειδώνουν» και τις γεύσεις της θάλασσας, μέσα από την κομψότητα και την ομορφιά της ιαπωνικής παράδοσης, με προτάσεις σε sushi που θα λατρέψεις. Ο chef κόβει με μαεστρία τα ψάρια του, ετοιμάζει τις συνοδευτικές sauce, σερβίρει αλάνθαστα κομμένα sashimi και φτιάχνει μικρά, πολύ καλά nigiri με γευστικά ισορροπημένο ρύζι και μικρές πινελιές τεχνικής και φροντίδας που εξυψώνουν το τελικό προϊόν.

Στο eco friendly τέμπο που ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις, έρχεται να προστεθεί μια επαναστατικά ικανή μπάρα που ανακατεύει στα shakers της δροσερά cocktails, από classics, όπως Mai Tai, Bloody Mary και Zombie, μέχρι signatures, όπως το Magic Garden, με Vodka 42 below, passion fruit, violette syrup και lime ή το αξέχαστο Surge Castro, με μείγμα από Bacardi rums, falernum, passion fruit, pineapple, lime και aromatic bitters. Η κάρτα του περιλαμβάνει και πολλά κρασιά από εγχώριους και ξένους αμπελώνες, που μπορείς να πιείς και by the glass.

Bond Restaurant Bar 
Μεγάλης Του Γένους Σχολής 2, Άλιμος, τηλ. 2109902035 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Χολαργός: Τα πιο hot στέκια για φαγητό, ποτό και διασκέδαση

Ο Χολαργός είναι στρατηγικά τοποθετημένος μεταξύ βορείων προαστίων και κέντρου, και χρησιμοποιούμε τον όρο «στρατηγικά» με διπλή σημασία, αφού...

Αφιέρωμα: Προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία -...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot