spot_img

Huaca Nikkei Resto Bar: Το πιο ιδιαίτερο sushi της Αθήνας, απίστευτα cocktails και καινοτόμες ιδέες σε περιμένουν στο Μετς

Το Huaca έκανε το ντεμπούτο του στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας πριν περίπου δυο χρόνια, σε μια από τις ομορφότερες και καλλιτεχνικές θα έλεγες, περιοχές του κέντρου, το Μετς, απογειώνοντας αριστοτεχνικά την cocina Nikkei. Αυτός ο συγκερασμός της περουβιανής γαστριμαργικής παράδοσης, με τις αυστηρές ιαπωνικές τεχνικές, που αποτελεί παγκοσμίως μια από τις πιο δημοφιλείς γαστρονομικές τάσεις, δοσμένος με τον ιδανικότερο τρόπο, τόσο από άποψη τεχνικών και γεύσης όσο και από το πολύ προσεγμένο food styling, δεν άργησε να μαγνητίσει αρχικά το ενδιαφέρον των Αθηναίων foodies.

Με το πέρασμα του χρόνου, το Huaca έχει πλέον κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, καθώς κάθε επίσκεψη στον χώρο, μετατρέπει μια απλή έξοδο για φαγητό σε μικρή ιεροτελεστία. Η πολύ ντελικάτη διακόσμηση με τα ethnic στοιχεία που απορρέουν τόσο από το μυστικιστικό κλίμα της Λατινικής Αμερικής, όσο και από τη ζεν φιλοσοφία της Ιαπωνίας, σε οδηγούν με έναν θαυμαστό τρόπο, να κατεβάσεις μέσα σου τους τόνους και να απολαύσεις ένα γεύμα διαφορετικό, που το χαρακτηρίζει η αρμονία στους συνδυασμούς των γεύσεων, των αρωμάτων και των τεχνικών, δυο πολύ ξεχωριστών γευστικών παραδόσεων, που αν και χωρίζονται από έναν ολόκληρο Ειρηνικό Ωκεανό, μπλέκονται με τον πιο ευφάνταστο και ισορροπημένο τρόπο, σε κάθε πιάτο που θα διαλέξεις.

Έτσι ξεκινώντας από τα παραδοσιακά περουβιανά πιάτα των Άνδεων, περνάμε στον μεγάλο πρωταγωνιστή, το ceviche (μικρά κομμάτια από φιλέτο ψαριού, μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών), την ιδανικότερη εκδοχή του, από λαβράκι (με τοματίνια, κρεμμύδι, lime, escarole, αγγούρι, aji Amarillo πιπεριά και αβοκάντο) ή μαγιάτικο (με τοματίνια, κρεμμύδι, πιπεριά jalapeno, shiso, κόλιανδρο, καψαλισμένο καλαμπόκι & γάλα τίγρη) που πραγματικά σε συναρπάζουν σε κάθε μπουκιά.

Και έπειτα φτάνουμε στο ανυπέρβλητο sushi. Πολύ διαφορετικό και ξεχωριστό Nigiri, όπου το φρέσκο ψάρι απλώνεται δελεαστικά πάνω στο φορμαρισμένο ρύζι και συνδυάζεται υπέροχα με ιδιαίτερα υλικά. Οι επιλογές σε ψάρι είναι τέσσερις, λαβράκι, τόνος, σολομός και μαγιάτικο, ενώ new entry στον κατάλογο είναι το πολύ ενδιαφέρον nigiri wagyu beef, με shiitake μανιτάρια, sansho, kabayaki και σουσάμι.

Και έπειτα είναι τα rolls… αυτές οι στρογγυλές μπουκίτσες που σε συγκλονίζουν κάθε φόρα που τις γεύεσαι. Ρολάκι με γαρίδα τεμπούρα, αβοκάντο, αγγούρι, tobico πορτοκάλι και πικάντικη σως ή πικάντικο ρολάκι με ταρτάρ τόνου, αβοκάντο, φρέσκο κρεμμυδάκι, σχοινόπρασο και Amarillo σως, όποιον συνδυασμό από τα 7 είδη που υπάρχουν στον κατάλογο και να επιλέξεις, είναι σίγουρο ότι θα ευχαριστηθείς με όλες σου τις αισθήσεις.

Στα cocktails του Huaca έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, με μια κάρτα με signature cocktails και περιλαμβάνει reinvented Old Fashioned και Margaritas, αλλά και άλλες καινοτόμες επιλογές συνδυάζονται αρμονικά με το φαγητό σου, δίνοντας τη δική τους νότα στη γευστική παλέτα που δημιουργείται με τις επιλογές σου.

Πέραν από το εκπληκτικό multi-culti menu και τα γευστικότατα cocktails, αυτό που σε τραβάει στο Huaca, είναι όλα αυτά που δημιουργεί συνεχώς το ανήσυχο πνεύμα των ιδιοκτητών, της Ειρήνης Μπέκα και του Παναγιώτη Λογοθέτη. Πάντα βρίσκουν τους πιο ευφάνταστους τρόπους να σου κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο και να σε κερδίζουν γλυκά. Πέραν της ανανεωμένης wine list, τα αγαπημένα μας cocktails, Negroni και Old Fashioned, καθώς και νέοι, δροσιστικά ευφάνταστοι συνδυασμοί, πλέον θα εμφιαλώνονται, για να μπορείς να τα απολαμβάνεις παντού και πάντα, ενώ στο ήδη υπάρχον site, έρχεται σύντομα να προστεθεί το πιο cool e-shop, με cocktail kits και άλλα υπέροχα πραγματάκια με την υπογραφή του Huaca.

Το Huaca στο Μετς δεν είναι ένα απλό εστιατόριο για να φας υπέροχο sushi. Είναι μια ολιστική γαστριμαργική διαδικασία που σε μεταφέρει από το Fuji, ως τις Άνδεις, με κοινό παρονομαστή την έμφαση σε κάθε μικρή λεπτομέρεια. Δεν έχεις παρά να βιώσεις την εμπειρία.

Huaca Nikkei Resto Bar 
Τιμολέοντος 1, Μετς, Αθήνα, τηλ. 2114138347 
www.huaca.gr
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας (2020 edition)

Είναι γεγονός: Οι καλύτερες καλοκαιρινές νύχτες (και μέρες) είναι αυτές που περνιούνται με ένα παγωτό στο χέρι. Από τα...

Νέα Φιλαδέλφεια: Ο απόλυτος αθηναϊκός προορισμός για έξοδο

Είναι μια γειτονιά διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Χτισμένη τη δεκαετία του 20’ από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων, στα 100...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot