Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Sushi στις 18 Ιουνίου ψάξαμε κι ανακαλύψαμε τα wagamama όπου οι σεφ με το πάθος, τη τεχνογνωσία αλλά και τα πιο φρέσκα υλικά στην διάθεσή τους καθιστούν τα εστιατόριά τους ως τον απόλυτο προορισμό για sushi.
Η ιστορία των wagamama άρχισε το 1992 όταν άνοιξε το πρώτο εστιατόριο στο Bloomsbury του Λονδίνου και σήμερα τα συναντάμε, πλέον, σε 24 χώρες με περισσότερα από 180 εστιατόρια. Εμπνευσμένα από τα ιαπωνικά ράμεν μπαρς και τις εξωτικές γεύσεις της ασιατικής κουζίνας, τα wagamama καινοτομoύν προσφέροντας ένα νέο είδος εστιατορικής εμπειρίας με ασιατικές γευστικές επιλογές υψηλής θρεπτικής αξίας και ποιοτικά υλικά.
Το brand βασίζεται, άλλωστε, στην πεποίθηση ότι με το καλό φαγητό θρέφουμε το σώμα κι ευφραίνουμε την ψυχή μας. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι πυρήνας της κουλτούρας του brand φιλοσοφία kaizen, δηλαδή η συνεχής βελτίωση, ισορροπία κι αρμονία. Η φιλοσοφία kaizen είναι εμφανής από την ανανέωση του μενού δύο φορές το χρόνο, ώστε να διασφαλίσουν την ποιότητα με φρέσκα υλικά εποχής και να μας ταξιδέψουν σε ακόμη περισσότερες γεύσεις της ασιατικής γαστρονομίας με νέες προτάσεις για το χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα.
Κλασικά πιάτα που αποτελούν διαχρονικές αξίες στο μενού των wagamama αποτελούν φυσικά τα noodles με διαφορετικά γαρνιρίσματα και παρασκευές, όπως είναι το yaki soba, αλλά και οι ιαπωνικές σούπες ράμεν που μας ζεσταίνουν το χειμώνα. Τα πιάτα με curry απογειώνουν, βέβαια, τις αισθήσεις με τις πικάντικες τους γεύσεις κρύβοντας ως άσσο στο μανίκι το chicken katsu curry, αγαπημένη επιλογή όλων των wagamama fans παγκοσμίως. Μην ξεχάσετε, ωστόσο, να δοκιμάσετε τα donburi: μπωλς με βάση από ρύζι να ξεχειλίζουν από λαχανικά συμπληρώνοντας τη διατροφική τους αξία με πρωτεΐνη από πάπια, κοτόπουλο, σολομό κ.ο.κ. Όσο για τα sushi, είναι το αποκορύφωμα του μενού με πληθώρα επιλογών σε uramaki, nigiri, hosomaki, sashimi και γι’ αυτούς που δε τα…χορταίνουν, μία ποικιλία από πολύχρωμα platters για όλες τις προτιμήσεις.
Αυτό το καλοκαίρι, μάλιστα, τα wagamama έχουν μόλις λανσάρει ένα ολοκαίνουριο μενού συνοδεύοντας τις αγαπημένες μας all time classic επιλογές με ακόμη πιο δημιουργικές προτάσεις και μία νέα κατηγορία που αποπνέει φρεσκάδα κι αέρα…καλοκαιριού! Βασικό χαρακτηριστικό της κατηγορίας; Η αρμονική ισορροπία χρωμάτων και θρεπτικών συστατικών σε μπωλς πλημμυρισμένα από ολόφρεσκα λαχανικά, δροσερά γαρνιρίσματα και την απαραίτητη πρωτεΐνη ώστε να συνεχίσουμε με θετική ενέργεια και ζωντάνια τη μέρα μας. Αντιπροσωπεύοντας απόλυτα τη βασική αρχή των wagamama πως με το φαγητό θρέφουμε σώμα και ψυχή, τα μπωλς αυτά λέγονται kokoro οφείλοντας το όνομά τους στη μεταφορική σημασία της λέξης στα ιαπωνικά: καρδιά, μυαλό, πνεύμα.
Οι νέες προτάσεις δε τελειώνουν, όμως, εδώ. Μπορείτε να τις βρείτε στην κατηγορία donburi με το τηγανητό ρύζι yakimeshi ως πρωταγωνιστή, αλλά και στις πεντανόστιμες επιλογές sushi με highlight τη νέα vegan επιλογή futomaki uramaki εφόσον το brand ανέκαθεν φρόντιζε να προσφέρει όλο και περισσότερες επιλογές στους vegan fans του.
Σας προτείνουμε, λοιπόν, να επισκεφθείτε τα εστιατόρια wagamama σε Κηφισιά και Golden Hall και να απολαύσετε τις εύγεστες εκπλήξεις που κρύβουν στο μενού τους. Αφήστε τους καταρτισμένους σεφ να σας ταξιδέψουν στις γεύσεις της Ασίας κι εμάς… μας ευχαριστείτε αργότερα!
wagamama
Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, τηλ. 2108013100
Golden Hall, Μαρούσι, τηλ. 2106836842
www.wagamama.com.gr | Facebook | Instagram