Η μπύρα είναι σφυριλατημένη στο ελληνικό DNA. Είναι συνηφασμένη με την χαρά, την παρέα και την απόλαυση και θα το διαπιστώσεις αν ανατρέξεις στα χρόνια που πρωτοεμφανίστηκε η Καταλωνική Estrella, αλλά και στο σήμερα με ελληνικές μικροζυθοποιίες που καινοτομούν πραγματικά και ανατρέπουν τα δεδομένα. Το ίδιο ισχύει και με τις μπυραρίες. Η Αθήνα ευχαριστιέται να πίνει την ψαγμένη μπύρα της στα πάσα και τα τραπέζια τους, κοινωνικοποιείται συζητώντας γι’αυτή, ενώ απολαμβάνει παράλληλα μοναδικά μεζεδάκια που βγαίνουν από τις κουζίνες τους.
Στο Beerla Bar στην Αργυρούπολη, όλες οι παραπάνω συνθήκες είναι σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2014, που πρωτοάνοιξε τις πόρτες της με ιδιοκτήτη τον Αλέξη Αργυρό, ενώ από το 2021 προστέθηκε και ο Αντώνης Κανέλλος.
Ροκ, με industrial περιβάλλον και ξύλινες επιφάνειες που σε συνδέουν ταυτόχρονα με τον ρυθμό της γειτονιάς, το Beerla έχει γίνει συνώνυμο με τις αξέχαστες βραδιές, τα ξέφρενα πάρτι, τις πληθωρικές ποικιλίες που τους χορταίνουν όλους, κι ασφαλώς τα τέλεια ποτά. Στο βάθος, διαχρονικά φιγουράρει μια original ταχυδρομική μηχανή Ariel, που χρησιμοποιούσε ο Κυρ-Τάσος για να κάνει διανομές από το πρώτο μανάβικο της περιοχής, τα χρόνια από το 1922 μέχρι το 1967. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι custom κατασκευές, από την απ’άκρη-σ’άκρη μπάρα που φιγουράρουν οι 4 «βρύσες» μέχρι τους τοίχους με τα posters και τις οθόνες που σε βραδιές αγώνων γίνονται το focus των θαμώνων.
Εδώ θα βρεις ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ζυθική σκηνή – από Septem και Duvel, μέχρι Flaros, Jasmine και Noctua με άπειρες επιλογές σε Weisse, Lager-Pils, μαύρες, κόκκινες, Ale και δεν συμμαζεύεται. Ο σερβιτόρος είναι ο άνθρωπός σου και σωτήρας των αναποφάσιστων. Πες του τα γούστα σου κι εκείνος θα σου φέρει την καλύτερη. Θα πας για μπύρα αλλά θα ανακαλύψεις πολλά ακόμη. Για παράδειγμα, ο head bartender Γιώργος Γεωργόπουλος μονίμως δημιουργεί κάποια signatures όπως το ομώνυμο Beerla, ενώ στα shakers του μιξάρει με ακαταμάχητη μαεστρία τα classics. Δίπλα σου θα βρεις πολλές παρέες, αφού το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο.
Και μετά είναι η κουζίνα του, για την οποία φημίζεται εξίσου, με απείρως well-priced καλούδια. Μπριζολάκια μοσχαρίσια λαιμού, μπιφτέκια κοτόπουλου ή μοσχαριού, διαολεμένα πεντανόστιμα hot dogs, μπουκίτσες τσίλι, club sandwich και πίτσες, είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις του, όλες εξαιρετικές, «σετάρουν» υπέροχα με τα ποτά του. Στο μενού υπάρχουν δε πολλές χορτοφαγικές επιλογές και σαλάτες, ενώ η κολασμένη σοκολατόπιτα κι η καρυδόπιτά του, είναι από μόνες τους (άλλος ένας) λόγος να το επισκεφθείς.
Με motto το «No more bad days», που αποτελεί και υπότιτλο στο όνομά του, το Beerla είναι ακριβώς αυτή η «συντεταγμένη» που όλοι χρειαζόμαστε για να ξορκίσουμε τη μονοτονία της καθημερινότητας και τη ρουτίνα της σύγχρονης, busy ζωής. Ειδικά αυτό τον καιρό, που όλα όσα συμβαίνουν, δοκιμάζουν αντοχές και ανοχές, δημιουργώντας μας ακόμα περισσότερο την ανάγκη να βρεθούμε στα τραπέζια του. Κι όλα αυτά, συνοδεία καλής μπύρας και καλής παρέας. Χρειάζεται τίποτα περισσότερο;
Beerla Bar
25ης Μαρτίου 21, Αργυρούπολη, τηλ. 2109928767
www.beerlabar.gr | Facebook | Instagram