Άνοιξε μόλις πέρυσι τον Ιούλιο από 2 ανθρώπους του ελληνικού κάμπου, τον Σάκη από τα Τρίκαλα και τη σύζυγό του Χριστίνα από την Πελοπόννησο, οι οποίοι γνωρίζουν τα τερτίπια του κρέατος καλά και το σερβίρουν στην ιδανική και πιο νόστιμη εκδοχή του (χωρίς να παραλείπουν όμως να τιμούν εξίσου τα καλούδια της θάλασσας).
Η δράση στην Άγκυρα εκτυλίσσεται σε έναν πανέμορφο, κατάφυτο κήπο, με τα χρώματα του φούξια, του κίτρινου, του λουλακί από τις μουριές και τις βερυκοκιές που απλώνονται τριγύρω. Τα ντόπια κρέατα εδώ έχουν την τιμητική τους, ψημένα πάντα με μαεστρία και μεράκι, στη σούβλα, στη ψησταριά, στο τσουκάλι. Λαχταριστό κοτόπουλο φρικασέ, με την ένταση του αυγολέμονου και την νοστιμιά των χορταρικών, τρυφερό κοντοσούβλι, αρνί, χειροποίητα ντοματένια σουτζουκάκια, χοιρινό με τέσσερα τυριά, παστίτσιο λαχανικών και άλλες προτάσεις συνθέτουν ένα μωσαϊκό γεύσεων που θα μαγέψουν και τον πιο απαιτητικό.
Στα must το ομώνυμο κοτόπουλο Άγκυρα, που φτιάχνεται στο τηγάνι με κρέμα γάλακτος και σβήνεται με κονιάκ, ενώ υπέροχες είναι κι οι παντρεμένες σαρδέλες που μαρινάρονται με αλατοπίπερο, ρίγανη και πάπρικα και σερβίρονται με ψητή ντομάτα και κρεμμύδι. Το ολόφρεσκο φιλέτο τόνου δεν απουσιάζει από το μενού, και είναι παραδεισένιο και αφράτο σαν σύννεφο.
Κάθετί στην Άγκυρα φτιάχνεται εκ του μηδενός στην κουζίνα του με προϊόντα που έχουν ξετρυπωθεί απ’ολη την Ελλάδα – από τα Τρίκαλα μέχρι τα Γιάννενα κι από την Πάτρα μέχρι την Πάρο. Είναι ιδανικό για όσους επιζητούν ένα ήσυχο, ανεπιτήδευτο δείπνο και οι άνθρωποί του είναι οι πιο άξιοι οικοδεσπότες.
Για τον πιο γλυκό επίλογο, θα βρεις μπακλαβά, πορτοκαλόπιτα, εκμέκ, παραδοσιακά γλυκά. Ανοίγει καθημερινά στη 1. Αγκυροβόλησε στην Άγκυρα και γνώρισε από κοντά τι θα πει καλό κρέας!
Εστιατόριο Άγκυρα
Δρυός, Πάρος, τηλ. 2284043306
Social links: Facebook