Η στιγμή που απολαμβάνεις το παγωτό σου είναι από τις πιο πολύτιμες στη γευστική σου πραγματικότητα. Το ίδιο σημαντική είναι όμως και η ποιότητα του εν λόγω παγωτού. Στο Fatto a Mano θα βρεις φυσικό παγωτό που φροντίζει τον ουρανίσκο σου, ενώ προσφέρει ένα αίσθημα εύπεπτης ικανοποίησης που διαρκεί για ώρες. Τι άλλο θα μπορούσες να περιμένεις όταν πίσω από τις συνταγές βρίσκεται η πολύχρονη εμπειρία του ακούραστου και δημιουργικά «ανήσυχου» Γιάννη Νύκταρη; Αποκλειστικά φρέσκο γάλα, αγνές πρώτες ύλες, αληθινά, ολόφρεσκα φρούτα και πλήρης απουσία γλυκαντικών, συντηρητικών και κακών λιπαρών είναι η βάση πάνω στην οποία δημιουργούνται καθημερινά οι προτάσεις του Fatto a Mano.
Σεβόμενος την εποχικότητα των πρώτων υλών του, εμπνέεται και εναλλάσσει την παραγωγή του, με μπανάνες, θυμαρίσιο μέλι κι ανθότυρο να καταφθάνουν από την Κρήτη, φυστίκια από την Αίγινα, κ.ο.κ. κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού του Fatto a mano ακμαίο και ακονισμένο. Έτσι, αναλόγως της εποχής, εδώ μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό παγωτό ανθότυρο-μέλι, φυστίκι με πραγματικό φυστίκι, ρόδι, μανταρίνι ή κάστανο, αλλά και πιο «αιθέριες» γεύσεις, όπως λουκούμι τριαντάφυλλο ή βανίλια Μαγαδασκάρης, που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά της. Πρόσφατα μάλιστα πιστοποιήθηκε ως Valrhona Expert – ένα status που ελάχιστοι στην Ελλάδα κατέχουν – οπότε εδώ πέραν από τους ειδικούς στο παγωτό, μιλάμε για τους βιρτουόζους στην σοκολάτα!
Τα Fatto a Mano τα γνωρίσαμε στο Περιστέρι, που γίνανε instant hit με το που ανοίξανε. Πλέον τα βρίσκουμε και σε νέα διεύθυνση στο Παλαιό Φάληρο με ανανεωμένο και ολοκληρωμένο concept που πλαισιώνει τους «παγωμένους θησαυρούς» με προτάσεις ζαχαροπλαστικής, από σιροπιαστά και banoffee μέχρι panna cotta με Valrhona, μάνγκο ή passion fruit, tiramisu, flan parisien, black mamba, κ.α. Στα must οι τούρτες από παγωτό, ιδανικές για να στεφθεί κάθε γενέθλιο πάρτυ ή γιορτή ως απόλυτη γευστική επιτυχία.
Στο ρόστερ του μονίμως προσθέτει γεύσεις που συζητιούνται και γίνονται ανάρπαστες, όπως σορμπέ σοκολάτας από τον Άγιο Δομίνικο, Cassata Siciliana με ρικότα, κρασί Μαρσάλα, θυμαρίσιο μέλι και ψιλοκομμένα φρουτάκια, απολαυστικό αβοκάντο(!) με μια μικρή δόση βανίλιας για γλυκάδα, Μαστίχα λεμόνι με κομμάτια κίτρου, Ρακόμελο, αλατισμένη καραμέλα και πολλά ακόμη! Όλα τα παραπάνω, μπορείς να τα συνδυάσεις με κολασμένα χειροποίητα χωνάκια κι ακόμα πιο κολασμένες φρεσκοψημμένες και αφράτες βάφλες για… απόλυτες αμαρτίες. Επίσης, σερβίρει specialty καφέ Kudu, ενώ σύντομα θα προσφέρει και frozen cocktails με βάση τα σορμπέ του!
Η παραγωγή συνεχίζει να γίνεται στο Περιστέρι στην απόλυτη διαφάνεια πίσω από τα τζάμια του εργαστηρίου του, η οποία μάλιστα πολλές φορές έχει αποτελέσει στο παρελθόν και θεματική για εκδρομές διαφόρων σχολείων που καταφθάνουν για να μυηθούν στα μυστικά του artigianale παγωτού.
Fatto a Mano
Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ. 2105777407
Συν. Ζησιμόπουλου 86, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109431995
www.fattoamano.com.gr | Facebook | Instagram