Το Marmitta αυτονομείται από το κλισέ «φαγητό πλάι στο κύμα», αρμενίζοντας στην ενδοχώρα της Νάουσας, σε ένα αισιόδοξο κατάφυτο σκηνικό που αξίζει να πιαστείς από τα κατάρτια του. Ο χαρισματικός chef και ιδιοκτήτης του Ηλίας Αυγερίου κάθε χρόνο εμπνέεται από την τοπική πρώτη ύλη, την παράδοση και το φυσικό τοπίο και δημιουργεί λεπτοδουλεμένα comfort πιάτα που αναδεικνύουν κάθε πρώτη ύλη.
Αυτό ενισχύεται κι από τον χώρο του, έναν υπέροχο κήπο-σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι και τις χαρές του, με πέργκολες, αναρριχητικά φυτά, φαντασία, αγάπη και μεράκι. Γιατί αν κάτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, αυτό είναι το δείπνο κάτω από τον έναστρο Κυκλαδίτικο ουρανό.
Το μενού του ενθαρρύνει τη «μέση» για να έχεις την ευκαιρία να γευτείς κάθε πιάτο, που χαρακτηρίζεται από μια άρτια, σύγχρονη παρουσίαση και αλησμόνητη γεύση που σε κάνει να εύχεσαι να μην τελειώσει ποτέ! Ο κάμπος κι η θάλασσα σμίγουν σε προτάσεις όπως το φίνο tartare τόνου, το αναζωογονητικό ceviche από λαβράκι, τις κροκέτες πατάτας με γραβιέρα και chutney ντομάτας, την πεσκανδρίτσα φρικασέ που σερβίρεται με αλμύρα, αφρό αυγολέμονου και βρώσιμα λουλούδια. Οι λάτρεις του κρέατος θα βρουν ιδανικές κοπές, όπως η picanha με πουρέ τρούφας και μανιτάρια σωτέ ή το χοιρινό iberico ψημένα με μαεστρία στη σχάρα. Υπέροχα και τα flakes κολοκυθιού tempura με ελληνική sour cream. Κάθε χρόνο οι προτάσεις του ανανεώνονται, για να κρατάνε το ενδιαφέρον των θαμώνων ακμαίο και ακονισμένο.
Μερικά από τα δημοφιλή τοπικά προϊόντα του νησιού που δεν θα απουσιάζουν ποτέ είναι η εμβληματική ρεβυθάδα της Πάρου, η ξυνομυζήθρα αλλά και η σούμα, το τοπικό τσίπουρο. Στο κελάρι της, φιλοξενούνται επίσης σημαντικές ετικέτες ελληνικού αμπελώνα, για τα απόλυτα food-pairings, ενώ για τον πιο γλυκό επίλογο, μην παραλείψεις να ρωτήσεις τι καλό υπάρχει σε γλυκά.
Marmitta
Ποτάμι Νάουσας, Πάρος, τηλ. 2284051721
Facebook | Instagram