Η αδυναμία που έχει διαχρονικά η υφήλιος στην ιταλική κουζίνα είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη. Χρόνια τώρα δημιουργούνται χώροι που την προσφέρουν σε διάφορες εκφάνσεις της, αλλά στην Πάρο την πρώτη θέση κατέχει επάξια το Pizzarella.
Άνοιξε το 2006 και έγινε instant hit για το ξένο και ελληνικό κοινό που συνέρευσε να την ανακαλύψει. 15 χρόνια μετά, συνεχίζει να κρατάει τα σκήπτρα, με πρωτοτυπία και μόνιμη επανεφεύρεση που έχουν το πιο γευστικό και πεντανόστιμο αποτύπωμα σε κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα της.
Ο ξυλόφουρνος εγγυάται και την τέλεια πίτσα, η οποία εδώ βιώνει την ιδανική της εκδοχή. Λεπτή στο κέντρο και πιο παχιά στο στεφάνι, κατά τη διάρκεια του ψησίματος αποκτά το λεγόμενο cornicione, την κόρα στην ουσία που συγκρατεί τα υλικά, και ψήνεται τόσο-όσο για να κρατάει κάθε υλικό φρέσκο και απολαυστικό. Το Pizzarella φτιάχνει επίσης πίτσα και χωρίς γλουτένη, και από τις προτάσεις του ξεχωρίζουν η Μπουφαλίνα, με υπέροχη βουβαλίσια μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό, που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά της, η ανεπανάληπτη Πεπερόνι, με την εξαιρετική τοματένια spicy σάλτσα της, αλλά και η μοναδική Σπέσιαλ, για τους λάτρεις του πληθωρικού και της ποικιλίας στην γεύση.
Στο μέτωπο των ζυμαρικών, η Pizzarella επιφυλάσσει τις πιο νόστιμες εκπλήξεις, αξιοποιώντας τα καλύτερα brands όπως Barilla και De Cecco για τις παρασκευές της, με επιλογές όπως η παραδοσιακή Άλιο Όλιο, η αποκαλυπτική σπαγγέτι Πολπετίνι με ιταλικά κεφτεδάκια ή η Ριγκατόνι Ρικότα με καπνιστή μελιτζάνα, άκρως καλοκαιρινή και χυμώδης.
Τα ορεκτικά της είναι κυριολεκτικά το ένα καλύτερο από το άλλο, ενώ στον κατάλογο θα βρεις αφράτα νιόκι αλλά και κυρίως σε κρεατικά.
Pizzarella
Νάουσα, Πάρος, τηλ. 2284053150
www.pizzarella.gr | Facebook | Instagram