Θα σκεφτόσουν ποτέ, πως μέσα σε ένα άκρως αστικό τοπίο, θα υπήρχε μια νησιώτικη όαση, προικισμένη με όλα εκείνα τα σαγηνευτικά χαρίσματα που σε μεταφέρουν σε εικόνες καλοκαιρινών διακοπών; Ακολούθησέ μας στην Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κοραή, για να σου συστήσουμε το Ψάρι – Ψάρι.
Δεύτερο επιχειρηματικό παιδί του Κωστή Ρωμανάκη, έπειτα από το πολύ επιτυχημένο κρητικό εστιατόριο «Τα Ρωμανάκια», που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, το Ψάρι – Ψάρι, έκανε το εντυπωσιακό του ντεμπούτο το 2019. Η γεμάτη πεύκα πλατεία, αποτελεί το ιδανικό background για το άκρως νησιώτικο ύφος του μαγαζιού. Τα χρώματα της θάλασσας σε τόνους τιρκουάζ, λευκού και γαλάζιου, δένουν άψογα με τις βουκαμβίλιες στην μεγάλη αυλή και σε καλούν να ξεφύγεις από τους ρυθμούς της πόλης και να απολαύσεις ότι έπεται.
Η φιλοσοφία στο Ψάρι – Ψάρι είναι, κάθε επισκέπτης ξεχωριστά, να απολαύσει ψαρομεζέδες και φυσικά, φρέσκο ψάρι από τις ελληνικές θάλασσες, απευθείας από επαγγελματίες ψαράδες, σε τιμές προσιτές.
Οι γευστικοί συνδυασμοί πολλοί, η ποικιλία σε μεζέδες μεγάλη και οι γεύσεις, σε ό,τι δοκιμάσεις ξεκάθαρες. Το μενού είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλα τα γούστα, ενώ τα πάντα είναι χειροποίητα και ετοιμάζονται καθημερινά από έμπειρους μάγειρες, ώστε όλα τα υλικά να αναδεικνύονται με τον ιδανικότερο τρόπο.
Ολόφρεσκα σπαρταριστά ψάρια ημέρας, όπως τσιπούρα, φαγκρί, μπακαλιάρος, σαρδέλα και γαύρος και λαυράκι, τόσο καλοψημένα που αρμενίζεις μαζί τους σε θάλασσες και πέλαγα και ιδιαίτερα μεζεδάκια, ανοίγουν την όρεξη για τσίπουρο ή ούζο, που εδώ θα βρεις σε μεγάλη ποικιλία από όλη την Ελλάδα.
Ακαταμάχητα χειροποίητα ντολμαδάκια, στα οποία δεν μπορείς να πεις όχι, ιδίως όταν συνοδεύονται από δροσιστικό γιαούρτι που τους πάει τέλεια, χταπόδι σε διάφορες εκδοχές όπως καρπάτσιο, χταποδοκεφτέδες και όπως πολύ διασκεδαστικά αναφέρεται στον κατάλογο, ξιδάτο (αν έχεις νεύρα) και στιφάδο (αν δεν έχεις νεύρα). Πολύ ενδιαφέρον μεζές και οι λουκουμάδες μπακαλιάρου. Πρόκειται για μικρά κομμάτια του ψαριού που αφού βουτηχτούν στο κουρκούτι, τηγανίζονται ώστε να πάρουν τη μορφή από λουκουμαδάκι και συνοδεύονται ιδανικά με σάλτσα ταρτάρ.
Αν πάλι επιθυμείς κάτι πιο περίπλοκο, υπάρχουν και πιάτα με θαλασσινά, όπως κριθαρότο με χταπόδι και διάφορα βότανα και μυρωδικά, να αναδύει ταυτόχρονα αρώματα της θάλασσας και της στεριάς, μαύρο ριζότο με σουπιά του ονείρου και εννοείται κατόπιν παραγγελίας αστακομακαρονάδα.
Η Αθήνα, μπορεί ώρες ώρες να μας κουράζει, αλλά κρύβει αυτές τις μαγευτικές γωνίες σαν το Ψάρι – Ψάρι που αμέσως, με έναν μαγικό τρόπο σου φτιάχνει τη διάθεση. Κι αυτός ο τρόπος είναι ο πιο απλός. Είναι το καλό φαγητό μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, με καλή παρέα!
Ψάρι – Ψάρι
Πλ. Κοραή 7, Αγία Παρασκευή, τηλ. 2106522299
Facebook | Instagram