spot_img

Σχίνος: Ολόκληρη η αύρα της Χίου, στο πιο ανατρεπτικό bistro της Αθήνας.

Αν έχεις επισκεφτεί το νησί της Χίου, σίγουρα στο μυαλό σου έχει αποτυπωθεί όλο αυτό το μεγαλείο της φύσης που χαρίζει απλόχερα εικόνες, αρώματα και γεύσεις που μένουν χαραγμένα στο νου. Ατελείωτες εκτάσεις με τοπία όπου εναλλάσσονται εσπεριδοειδή, κυπαρίσσια, καστανιές, αμπέλια και άγριες τουλίπες. Φυσικά τα μαγευτικά μαστιχόδεντρα κι η μυρωδιά της αλμύρας από τα φρέσκα ψάρια πάντα ζωγραφίζουν ένα χαμόγελο στα χείλη σου.

Αν από την άλλη δεν είχες την ευκαιρία να κάνεις αυτό το μοναδικό ταξίδι, η Χίος έρχεται σε εσένα με ατόφια όλη της την ομορφιά και τον γευστικό πλούτο μέσα από το πιο ανατρεπτικό bistro. Θα το βρεις στο Περιστέρι, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 88 και το όνομα αυτού Σχίνος.

Ολόκληρος ο χώρος αποπνέει αύρα νησιού, ενώ στην υπέροχη αυλή του μπορείς να βιώσεις αυτό το ανάλαφρο συναίσθημα της καλοκαιρινής ανεμελιάς και της απαλής, φιλικής ατμόσφαιρας που σε καλωσορίζει με τον πιο ιδανικό τρόπο, σε ένα γευστικό ταξίδι που θα θυμάσαι αν μη τι άλλο για καιρό.

Χέλι καπνιστό με steak & mayo κουνουπίδι, κρέμα καλαμπόκι και σκόνη κρεμμυδιού

Ο Σχίνος έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, ενός εναλλακτικού εστιατορίου, όπου με τον πιο δημιουργικό τρόπο, υλικά και συνταγές από διαφορετικές γαστριμαργικές παραδόσεις παντρεύονται τόσο ισορροπημένα και μετουσιώνονται σε πολύ καλαίσθητα minimal σε όψη πιάτα, αλλά με έναν γευστικό συνδυασμό, τόσο πλούσιο σε ουσία, που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον ουρανίσκο.

Arancini με άγρια μανιτάρια, aioli mayo, ψητή τομάτα και μανιτάρι τουρσί

Πρώτες ύλες που καταφθάνουν ολόφρεσκες καθημερινά, σοβαρή προετοιμασία στην κουζίνα, καθώς τα πάντα είναι handmade, είναι οι δύο βασικοί πυλώνες ώστε να διασφαλιστεί το μέγιστο αποτέλεσμα σε ποιότητα και γεύση μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια, σε κάθε ιδιαίτερο πιάτο που θα επιλέξεις και που αναμφίβολα θα ευχαριστηθείς με όλο σου το είναι. Χέλι καπνιστό με steak και μαγιονέζα κουνουπίδι, κρέμα καλαμπόκι και σκόνη κρεμμυδιού, μια απίστευτη σύνθεση υλικών που θα σου τραβήξει αμέσως το ενδιαφέρον.

Αθηναϊκή σαλάτα με σούπα πεσκανδρίτσα, μαρμελάδα chilli και κροκέτα ψαριού ημέρας

Καταπληκτική και η Αθηναϊκή σαλάτα με βάση, στην παραδοσιακή της εκδοχή. Τρυφερό ψαράκι μαδημένο ανάμεσα στα φρέσκα λαχανικά που έχουν βράσει ακριβώς στο χρόνο που χρειάζεται στη σούπα από φρέσκο ψάρι που συντροφεύει τη σαλάτα και από δίπλα, τραγανή κροκέτα ψαριού ημέρας με την μαρμελάδα τσίλι να δένει υπέροχα από πάνω.

Χταπόδι ψητό με σαλάτα μαυρομάτικα

Καθώς το κλίμα ευνοεί την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, όλα τα πιάτα είναι στη μέση, στηρίζοντας το μότο του καταστήματος: “Το φαγητό είναι πιο νόστιμο, όταν το μοιράζεσαι”. Πώς να μη μοιραστείς άλλωστε δημιουργίες όπως το μαστέλο Χίου στο σκεπτικό μιας αποδομημένης μηλόπιτας; Το τυρί ψημένο να λιώνει στο στόμα, από πάνω chutney από μήλα, αλμυρό crumble και τελείωμα με σιρόπι σφενδάμου. Και για να τσουγκρίσεις τα ποτήρια, υπάρχει φρέσκια μπύρα Χίου και αρκετές ετικέτες από ντόπια ούζα του νησιού.

Bao buns με pulled bbq pork & coleslaw

Αν λοιπόν αναζητάς μια γεύση από νησί και παράλληλα σου αρέσει να διευρύνεις τους γαστριμαργικούς σου ορίζοντες, τότε η επόμενη σου κίνηση, είναι να κλείσεις ένα τραπέζι στο Σχίνο. Αν πάλι θες να δοκιμάσεις κάτι ιδιαίτερο από την άνεση του σπιτιού σου, τότε μπορείς να παραγγείλεις μέσω των πιο γνωστών delivery apps. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ευχαρίστηση είναι κορυφαία.

Σχίνος
Μεγ. Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι, τηλ. 2105742768
Facebook | Instagram

Ταραμάς με crackers tapioca
Σαλάτα pastrami

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...

Βιγκανισμός στην Αθήνα: Που θα απολαύσεις μοναδικές plant-based, #crueltyfree γεύσεις

Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot