Όπως και να την πεις (Κέα ή Τζια), το νησί με τα 2 ονόματα είναι ασύγκριτο, φιλικό και εύκολα προσβάσιμο, αφού απέχει μόλις μια ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου. Είναι ένα ψηφιδωτό που περικλύει πολλές συνισταμένες: μοναδικές παραλίες, παλιές εκκλησίες, νερόμυλους, πύργους και τον εμβληματικό «Λιόντα» στην Ιουλίδα.
Στο μέτωπο της γαστρονομίας, τα ηνία κρατάει επάξια τα τελευταία 6 χρόνια ο Σείριος στο Βουρκάρι, σε μια τοποθεσία-σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι και με μια κουζίνα που τιμάει αλλά και εξελίσσει την αρχέγονη ελληνική γαστρονομική παράδοση. Ένα μοντέρνο εστιατόριο που επανεφευρίσκει τα κλασικά και δημιουργεί νέες προτάσεις έχοντας «οργώσει» όλη την Ελλάδα για κορυφαίες πρώτες ύλες και τοπικές συνταγές.
Εδώ, το φρέσκο ψάρι που καταφθάνει από την ημερήσια αλιεία έχει την τιμητική του και δεν είναι σπάνιο να βλέπεις να οδεύουν προς την κουζίνα του εντυπωσιακά ψάρια, αστακοί και χταπόδια άρτι αφιχθέντα στα χέρια ντόπιων καϊκάδων. Δίπλα στα αραγμένα yachts και την αδιαπραγμάτευτη ομορφιά του γαλάζιου της θάλασσας, θα γευτείς πιάτα όπως υπέροχα λεμονάτο κριθαρότο σουπιάς, πένες με καπνιστό σολομό, πληθωρικές αστακομακαρονάδες και γαρίδες σβησμένες με ούζο σε λευκή σάλτσα.
Στο μενού ξεχωρίζει κι ένα πλήθος άλλων θαλασσινών θησαυρών, όπως όστρακα, αχινοσαλάτα, χταπόδι κ.α. ενώ ο πιο γλυκός επίλογος δίνεται με χειροποίητο cheesecake, πορτοκαλόπιτα και δροσερό, αναζωογονητικό παγωτό. Στη wine list του, ετικέτες από ελληνικό (κυρίως) αλλά και ξένο αμπελώνα θα ικανοποίησουν κάθε οινική σου απαίτηση.
Σείριος
Βουρκάρι, Κέα-Τζια, τηλ. +30 2288028280
Facebook | Instagram