spot_img

Το Θαλάμι: Ντόπιες ψαριές και μοναδικές γεύσεις, στον Αμπελά

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ταβέρνα σε ολόκληρη την Πάρο που να φωνάζει «καλοκαίρι» σαν κι αυτήν εδώ. Το Θαλάμι απλώνεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, έχει το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα και οι άνθρωποί του την θάλασσα την έχουν σπουδάσει. Εδώ, ένα μεγάλο μέρος του μενού το καθορίζει η ημερήσια αλιεία, τα ψάρια είναι πάντα ολόφρεσκα, σωστά τιμολογημένα και τα πάντα μαγειρεμένα χωρίς υπερβολές και φλυαρίες – άρα πεντανόστιμα. 

Θαλάμια ονομάζονται τα υποθαλάσσια σημεία που χρησιμοποιούνται από τα ζώα της θάλασσας για φωλιά – άρα η ονομασία του εστιατορίου δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχη, αφού το Θαλάμι θα γίνει η πιο όμορφη γευστική σου «φωλιά», το ορμητήριο για αξέχαστες γαστρονομικές βραδιές, κατά τη διαμονή σου στο πανέμορφο νησί της Πάρου. 

Εδώ θα βρεις απίστευτη ρεγγοσαλάτα, έναν εκλεκτό μεζέ, με εντάσεις και αιχμές στη γεύση και μια παιχνιδιάρικη υφή με τα σφαιρίδια των αβγών να γαργαλάνε τη γλώσσα. Υπέροχη κι η ψητή γούνα, μια παραδοσιακή παριανή συνταγή από λιόκαφτο ψάρι, που στεγνώνει και σιγοψήνεται για αρκετές ώρες κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Μετά ψήνεται στα κάρβουνα και γίνεται ένας μεζές για τη σούμα, που σε όσους τον γεύονται μένει αξέχαστος. Σαφώς, ο κατάλογος πλαισιώνεται από κάθε λογής καλούδια, όπως καλαμαράκια ή ντόπιο χταπόδι, τα οποία συνδυάζονται μοναδικά με αποστάγματα κάθε λογής και ντόπια κρασιά. 

Λένε πως κάθε ηλιοβασίλεμα είναι μια υπόσχεση για μια όμορφη ανατολή. Ζήσε το στο Θαλάμι!

Το Θαλάμι
Αμπελάς, Πάρος, τηλ. 2284053351
Social links: Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

«Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

8 δροσερές διευθύνσεις για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην Αθήνα

Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν την εξόρμησή τους σε κάποιο...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot