Διαχρονικά ενισχύεται η άποψη ότι οι all day χώροι – ειδικά αυτοί με υψηλό γαστρονομικό προφίλ – δεν μπορεί, κάπου θα χωλαίνουν, κάποιο σκέλος της εξίσωσης brunch-φαγητό-cocktails δεν θα είναι αντάξιο προσδοκιών. Τα στερεότυπα υπάρχουν όμως για να καταρρίπτονται, κι αυτό το Bond το πετυχαίνει εξαιρετικά.
Ένα άλλο στερεότυπο που γκρεμίζεται μπροστά σου με το που το επισκεφθείς, είναι το ίδιο το περιβάλλον του. Το Bond είναι το πρώτο μαγαζί στην Ελλάδα, που συστήνει ένα νέο αρχιτεκτονικό trend που έχει αγαπηθεί στο εξωτερικό – το upcycling – την δημιουργική επαναχρησιμοποίηση δηλαδή των υλικών και το όσο γίνεται μικρότερο ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Φιλοξενείται σε ένα τεράστιο οικόπεδο, υπέροχα αναδιαμορφωμένο για τις ανάγκες του, στο οποίο γίνεσαι ένα με τη φύση και όλα τα στοιχεία της – το φως, το οξυγόνο, τη βλάστηση, τα άστρα και το φεγγάρι τις ώρες που ο ήλιος δύει.
Αποπνέει δε μια boho chic αύρα, μιξαρισμένη με ένα industrial ζεν και κοσμικές νότες, ενώ παράλληλα σερβίρει λεπτοδουλεμένες, αναζωογονητικές προτάσεις που έχουν κάτι για τον καθένα ξεχωριστά: είναι δηλαδή η τέλεια στιγμή της ημέρας σου οποιαδήποτε ώρα κι αν το επισκεφθείς. Τρία containers γίνονται οι λειτουργικοί του «σταθμοί» – κουζίνα, τουαλέτες, κλπ – ενώ πρόσφατα διαμορφώθηκε ένα υπερυψωμένο patio που λειτουργεί με κρατήσεις και διαχωρίζει τους επισκέπτες που έρχονται για να δειπνήσουν. Ο κατάλογος στα κυρίως περιλαμβάνει fusion προτάσεις που αναδεικνύουν τεχνηέντως τη γεύση, ενώ δεν απουσιάζουν τα ζυμαρικά και οι δροσερές, φρεσκοκομμένες σαλάτες.
Στα πλαίσια της all day και ανεπιτήδευτα cool φιλοσοφίας του, το Bond σερβίρει καθημερινά αυγά σε διάφορες εκδοχές που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, με έντονα ελληνικά στοιχεία και τοπικά προϊόντα, όπως τα υπέροχα καγιανά πάνω σε χωριάτικο ψωμί με σαλάμι Λευκάδος, φέτα και λάδι βασιλικού, ο γκουρμέ «Ήφαιστος», που αποτελείται από τηγανητά αυγά με chips πατάτας, κρέμα παρμεζάνας, ψητά τοματίνια, chorizo και λάδι λευκής τρούφας, ή η healthy «Αφροδίτη», σε ψωμάκι ατμού, με αυγά ποσέ, κρέμα αβοκάντο με κόλιανδρο, γαλοπούλα και πράσινη σαλάτα. Προτάσεις που αν μη τι άλλο εκτοξεύουν το brunch σε άλλα επίπεδα, τόσο από πλευράς εμφάνισης, όσο έμπνευσης και εκτέλεσης.
Στο eco friendly τέμπο που ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις, έρχεται να προστεθεί μια επαναστατικά ικανή μπάρα που ανακατεύει στα shakers της δροσερά cocktails, από classics, όπως Mai Tai, Bloody Mary και Zombie, μέχρι signatures, όπως το Magic Garden, με Vodka 42 below, passion fruit, violette syrup και lime ή το αξέχαστο Surge Castro, με μείγμα από Bacardi rums, falernum, passion fruit, pineapple, lime και aromatic bitters. Η κάρτα του περιλαμβάνει και πολλά κρασιά από εγχώριους και ξένους αμπελώνες, που μπορείς να πιείς και by the glass.
Bond Restaurant Bar
Μεγάλης Του Γένους Σχολής 2, Άλιμος, τηλ. 2109902035
Facebook | Instagram