spot_img

Bond Restaurant Bar: «Σταθμός» για ολοήμερες εξορμήσεις – και στο brunch – στον Άλιμο

Το all day στέκι στα νότια έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια για καφέ, φαγητό και ποτό. Κρύβει όμως κι άλλον έναν άσσο στο μανίκι, ο οποίος είναι «egg-σαιρετικός».

Διαχρονικά ενισχύεται η άποψη ότι οι all day χώροι – ειδικά αυτοί με υψηλό γαστρονομικό προφίλ – δεν μπορεί, κάπου θα χωλαίνουν, κάποιο σκέλος της εξίσωσης brunch-φαγητό-cocktails δεν θα είναι αντάξιο προσδοκιών. Τα στερεότυπα υπάρχουν όμως για να καταρρίπτονται, κι αυτό το Bond το πετυχαίνει εξαιρετικά. 

Ένα άλλο στερεότυπο που γκρεμίζεται μπροστά σου με το που το επισκεφθείς, είναι το ίδιο το περιβάλλον του. Το Bond είναι το πρώτο μαγαζί στην Ελλάδα, που συστήνει ένα νέο αρχιτεκτονικό trend που έχει αγαπηθεί στο εξωτερικό – το upcycling – την δημιουργική επαναχρησιμοποίηση δηλαδή των υλικών και το όσο γίνεται μικρότερο ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Φιλοξενείται σε ένα τεράστιο οικόπεδο, υπέροχα αναδιαμορφωμένο για τις ανάγκες του, στο οποίο γίνεσαι ένα με τη φύση και όλα τα στοιχεία της – το φως, το οξυγόνο, τη βλάστηση, τα άστρα και το φεγγάρι τις ώρες που ο ήλιος δύει. 

Αποπνέει δε μια boho chic αύρα, μιξαρισμένη με ένα industrial ζεν και κοσμικές νότες, ενώ παράλληλα σερβίρει λεπτοδουλεμένες, αναζωογονητικές προτάσεις που έχουν κάτι για τον καθένα ξεχωριστά: είναι δηλαδή η τέλεια στιγμή της ημέρας σου οποιαδήποτε ώρα κι αν το επισκεφθείς. Τρία containers γίνονται οι λειτουργικοί του «σταθμοί» – κουζίνα, τουαλέτες, κλπ – ενώ πρόσφατα διαμορφώθηκε ένα υπερυψωμένο patio που λειτουργεί με κρατήσεις και διαχωρίζει τους επισκέπτες που έρχονται για να δειπνήσουν. Ο κατάλογος στα κυρίως περιλαμβάνει fusion προτάσεις που αναδεικνύουν τεχνηέντως τη γεύση, ενώ δεν απουσιάζουν τα ζυμαρικά και οι δροσερές, φρεσκοκομμένες σαλάτες.

Στα πλαίσια της all day και ανεπιτήδευτα cool φιλοσοφίας του, το Bond σερβίρει καθημερινά αυγά σε διάφορες εκδοχές που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, με έντονα ελληνικά στοιχεία και τοπικά προϊόντα, όπως τα υπέροχα καγιανά πάνω σε χωριάτικο ψωμί με σαλάμι Λευκάδος, φέτα και λάδι βασιλικού, ο γκουρμέ «Ήφαιστος», που αποτελείται από τηγανητά αυγά με chips πατάτας, κρέμα παρμεζάνας, ψητά τοματίνια, chorizo και λάδι λευκής τρούφας, ή η healthy «Αφροδίτη», σε ψωμάκι ατμού, με αυγά ποσέ, κρέμα αβοκάντο με κόλιανδρο, γαλοπούλα και πράσινη σαλάτα. Προτάσεις που αν μη τι άλλο εκτοξεύουν το brunch σε άλλα επίπεδα, τόσο από πλευράς εμφάνισης, όσο έμπνευσης και εκτέλεσης. 

Στο eco friendly τέμπο που ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις, έρχεται να προστεθεί μια επαναστατικά ικανή μπάρα που ανακατεύει στα shakers της δροσερά cocktails, από classics, όπως Mai Tai, Bloody Mary και Zombie, μέχρι signatures, όπως το Magic Garden, με Vodka 42 below, passion fruit, violette syrup και lime ή το αξέχαστο Surge Castro, με μείγμα από Bacardi rums, falernum, passion fruit, pineapple, lime και aromatic bitters. Η κάρτα του περιλαμβάνει και πολλά κρασιά από εγχώριους και ξένους αμπελώνες, που μπορείς να πιείς και by the glass.

Bond Restaurant Bar 
Μεγάλης Του Γένους Σχολής 2, Άλιμος, τηλ. 2109902035 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Νέα Φιλαδέλφεια: Ο απόλυτος αθηναϊκός προορισμός για έξοδο

Είναι μια γειτονιά διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Χτισμένη τη δεκαετία του 20’ από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων, στα 100...

Οι καλύτερες boulangerie της Αθήνας: 10 σημεία όπου η παράδοση συναντά την εξέλιξη

Ψωμί. Συνοδοιπόρος σε κάθε γεύμα ή δείπνο, σάντουιτς και τσιαπάτα, ο άρτος ο επιούσιος. Το βρίσκεις σε παραλλαγές που...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot