spot_img

Lefkes on the Side: Μια καταπράσινη γευστική όαση με την υπογραφή του Τάσου Ντούμα

Σε πρόσφατη έρευνά του το Ludwig-Maximilians University στο Μόναχο επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι ακόμα και μια σύντομη έκθεση στην φύση και το πράσινο, όχι μόνο καταπραΰνει τις αισθήσεις και γαληνεύει το νου, αλλά εξάπτει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Η ζωή στην πόλη, με τους αβυσσαλέους ρυθμούς, την κίνηση στους δρόμους και το άγχος της καθημερινότητας σίγουρα δεν βοηθάει, ωστόσο μικρές οάσεις όπως οι Lefkes on the Side στις παρυφές της Λεωφόρου Γαλατσίου, δημιουργούν ένα φινετσάτο και γευστικό ησυχαστήριο που γίνεται highlight στη ζωή σου, όποια στιγμή της μέρας κι αν τις επισκεφθείς. 

Μια επιβλητική ξύλινη πόρτα ανοίγει το δρόμο για την κατάφυτη σάλα που λούζεται από άπλετο φυσικό φως και ντύνεται στο πράσινο, με τη δράση να μοιράζεται μεταξύ της απ’άκρη-σ’άκρη μπάρας του, των μεγάλων μοναστηριακών και των στρογγυλών μαρμάρινων τραπεζιών με τις αναπαυτικές πολυθρόνες. Όλο το εγχείρημα ξεχειλίζει γούστο και προσοχή στη λεπτομέρεια, εκπέμποντας κοσμοπολίτικες νότες, δημιουργώντας μια διάθεση εξωστρεφή, οικεία και γεμάτη ζωντάνια.

Οι Lefkes on the Side συστεγάζουν ένα κρεοπωλείο-deli με εξειδίκευση στις first cut κοπές και γαστρονομικούς θησαυρούς από κάθε γωνιά της υφηλίου, μαζί με έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με χρηστικά και διακοσμητικά είδη για το σπίτι όπως κασπό, αερόφυτα, σκεύη, κορνίζες, κ.α. Μια ολοκληρωμένη εμπειρία shop-in-shop, πρωτοποριακή και φρέσκια. Από εκεί και πέρα το μενού του – που εναλλάσσεται με την εποχικότητα και την έμπνευση του chef – περιλαμβάνει λεπτοδουλεμένες προτάσεις για κάθε γούστο και διάθεση. 

Δυνατό χαρτί τους είναι το brunch, το οποίο σε συνάρτηση με το υπέροχο περιβάλλον γίνεται μια εμπειρία των 5 αισθήσεων: Τρανταχτό παράδειγμα η Scramble Peacan Tagliata, με τρυφερή μοσχαρίσια ταλιάτα πάνω σε ψωμί γλυκοπατάτας – μια αποκάλυψη – το ΝΥ Sandwich με χειροποίητο μοσχαρίσιο παστράμι με μουστάρδα, πίκλες αγγουριού και λιωμένο τυρί σε ζεστό χωριάτικο ψωμί, αλλά και το Chicken Avocado Burger, με κοτόπουλο πανέ, γουακαμόλε, κονφί τομάτας, φύτρες και τη σπιρτάδα μιας sriracha mayo. 

Όσοι προσέχουν τι καταναλώνουν στα πλαίσια μιας υγιεινής και θρεπτικής διατροφής, θα ανακαλύψουν μια βεντάλια επιλογών τόσο σε ροφήματα – όπως cold-pressed χυμούς με πατζάρι, καρότο-μήλο, βατόμουρο, κ.α., matcha tea, αναζωογονητικά smoothies, ακόμα και δυναμωτικά σφηνάκια όπως αυτό με τζίντζερ – αλλά και πιάτα σαν την ομελέτα με αβοκάντο και γαρίδες, acai bowls κ.ο.κ. Μια απόλυτη ζεν σύμπνοια με τον καταπράσινο, καταπραϋντικό χώρο! 

Ασφαλώς δεν λείπουν και πιο παραδοσιακές προτάσεις σε πιάτα με βιολογικά αυγά, μαγειρεμένα με ποικίλους τρόπους, πάνω σε φρέσκα ψωμάκια ζέας, κινόας και πολύσπορα ολικής, συνδυασμένα με φρέσκα λαχανικά, αλλαντικά και καπνιστά τυριά. ¨Ενα καλειδοσκόπιο γεύσεων και απόλαυσης για κάθε γούστο και κάθε mood, που σε κάνει να αισθάνεσαι ευχάριστα παραδωμένος/η στο pampering της ομάδας του. Από το παλμαρέ του δεν λείπουν οι φρέσκοι χυμοί και τα smoothies με superfoods, ενώ η δυνατή wine list του υπόσχεται τα απολύτως ιδανικά food pairings. 

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν συμβιβάζονται με το μέτριο και ευχαριστιούνται να απολαμβάνουν ό,τι καλύτερο έχει να τους προσφέρει η ζωή, οι Lefkes on the Side είναι η «συντεταγμένη» σου!

Lefkes on the Side 
Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι, τηλ. 2102934633
www.lefkes.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αφιέρωμα sushi: Ρολάροντας χιλιόμετρα απόλαυσης στην Αθήνα

Ιαπωνική κουζίνα. Από τη μια απλή, λιτή κι απέριττη. Με μια διακριτική φινέτσα όπως αυτή που χαρακτηρίζει τα μινιμάλ...

Η Αθήνα σε τροχιά ηθικής διατροφής: Οι καλύτερες vegetarian & vegan γαστρονομικές προτάσεις

Η διαδικασία της θρέψης είναι από τις πιο σημαντικές για τον οργανισμό, αλλά συνήθως επαφίεται λανθασμένα αποκλειστικά στο πεδίο...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot