Παλιά η Αθήνα ήταν «μικρή» και ο κόσμος ήθελε να μαζεύεται σε κεντρικά μέρη. Τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει, έχουν αποκεντρωθεί και κάπου ανάμεσα στις στοές, τα έκκεντρα στενάκια και τα undercover μαγαζιά, αναζοπυρώνεται μια νέα, μετα-καραντινική φλόγα που μας οδηγεί με έμπνευση και δημιουργικότητα στην πραγματικότητα της νέας δεκαετίας – αυτή που η διασκέδαση επιζητά την ουσία και που η πρόταση θέλει ένα στιβαρό concept για να στηριχθεί. Το μαγικό Peek a Bloom, που γνωρίσαμε το 2017 για τον άψογο specialty καφέ του, το πεντανόστιμο brunch και τα τολμηρά του cocktails επιστρέφει δυνατότερο από ποτέ, μέσα από μια εντυπωσιακή επέκταση προς την Λέκκα αλλά και μια γενικότερη ανακαίνιση άξια βραβείου design.
Το όνομά του προκύπτει ως ένα παιχνίδι της φράσης «peek a boo» που αναφέρεται στο κρυφτό – αφού βρίσκεται κρυμμένο ως επτασφράγιστο μυστικό σε δυό στοές μεσοτοιχία με το διατηρητέο Ταμείο Εμπορίου – και του «bloom», δηλαδή του ανθού, είτε αυτός είναι του καφέ, είτε της ασυγκράτητης διάθεσης της ομάδας του για το φρέσκο, το καινούργιο, το καινοτόμο. Ένα micro roastery στην καρδιά της πόλης, στο οποίο καβουρδίζουν τον καφέ σε ολλανδικά καβουρδιστήρια, κάνοντας τη γειτονιά να παραληρεί από στερητικά καφεΐνης.
Industrial στο ύφος του, φωτεινό και ζωηρό, πλέον μοιράζει τη δράση του ανάμεσα σε 2 επίπεδα, με το πρώτο να επικεντρώνεται στην απόλαυση του καφέ – ως καθαρόαιμο espresso bar – και το δεύτερο να στρώνει διάθεση για cocktails με την εντυπωσιακή μπάρα του με τα απογυμνωμένα τούβλα και τον οπίσθιο, ατμοσφαιρικό φωτισμό. Ένας πολυχώρος που φιλοδοξεί και κατορθώνει να σε κρατήσει ευχαριστημένο/η κάθε στιγμή της ημέρας υπό τους ήχους chill house, afro house και RnB ρυθμών.
Το brunch στο Peek a Bloom είναι ένα ασυναγώνιστο ατού, που συνθέτει τον μύθο του με premium υλικά και ευφάνταστους συνδυασμούς. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα αυγά ποσέ με μοσχαρίσιο τοματένιο κιμά και φρέσκια ρίγανη σε τηγανητό τοστ με λιωμένο τσένταρ – μια πρόταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Εξίσου must try είναι το bagel με καπνιστό χοιρινό, κρέμα τυριού, chutney κρεμμυδιού για γλυκάδα, με scrambled eggs και σπανάκι ή η κολασμένη ομελέτα με γλυκοπατάτα, ψητά μανητάρια, γραβιέρα, σπανάκι, ντοματίνια και vinaigrette μπαλσάμικου. Οι λάτρεις των burgers θα βρουν ανακούφιση και θαλπωρή ανάμεσα σε 2 ψωμάκια με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο, μαγιονέζα με τζίντζερ, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι και λάχανο που σερβίρεται με φρέσκιες τηγανητές πατάτες.
Η δέουσα προσοχή δίνεται φέτος – όπως πάντα – και στον κατάλογο των cocktails με επιλογές που παίρνουν έναν πιο τοπικό χαρακτήρα με τη χρήση ελληνικών αποσταγμάτων και επιμέρους υλικών: Το Smash μιξάρει με τον πιο απολαυστικό τρόπο τζιν, απόσταγμα σταφυλιού, Moschato, σταφύλι, λάϊμ και ματζουράνα, το Daisy φτιάχνεται με ρούμι, κερύθρα, κρόκο Κοζάνης και λάϊμ για ένα ρωμαλέο γευστικό αποτέλεσμα, το Tom Collins παντρεύει σουμάδα Χίου με τζιν, κίτρο Νάξου, λεμόνι και τόνικ για σπιρτάδα και ευχάριστη ένταση που θα σε κάνουν να πάρεις και δεύτερο (και τρίτο!) Μνείας αξίζει και το εμβληματικό Brandy Alexander με Metaxa 7, γάλα ρυζιού, πτι μπερ, κακάο, μπαχαρικά, τόνικ άνθεων και κερασιάς που ξυπνά μνήμες παιδικότητας και ανεμελιάς παραμένοντας ουσιωδώς αλκοολώδες.
Peek a Bloom
Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ. 2103219000
Facebook | Instagram