spot_img

Rey Pablo: Στρατηγικό σημείο καθημερινών συναντήσεων με εύστοχες προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας

Όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2014, η έννοια brunch ήταν κάτι μυθικής φύσεως, βγαλμένη από κάποιο επεισόδιο του Sex & the City ή του Gossip Girl. Το Rey Pablo μας σύστησε με τον πιο νόστιμο τρόπο σε αυτό (ήταν το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα που φιλοξένησε στην κάρτα του brunch menu) και συνεχίζει αυτή την «κληρονομιά» που το ανέδειξε στα «best of» της πόλης, εξελισσόμενο με νέες προτάσεις που πάνε την δημιουργικότητα και την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα. 

Είναι ένα από τα πιο ντιζαϊνάτα μαγαζιά στα νότια, αλλά χωρίς να το φωνάζει. Κυριαρχεί το industrial στοιχείο, με ένα αμάλγαμα μετάλου, ξύλου και γυάλινων επιφανειών που το λούζουν με φυσικό φως, ενώ ο αβανταδόρικος ψηλοτάβανος χώρος του προσδίδει έναν κοσμοπολίτικο αέρα εμπλουτισμένο με διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, που το κάνουν οικείο σαν το αγαπημένο σου μακό.

Το μαγαζί γεμίζει ωραίο νεανικό κόσμο, από αυτόν που μαζεύει η Βούλα – και ειδικά η Βασιλέως Παύλου – ανάμεσά τους καλλιτέχνες, chefs, χαρούμενες παρέες και ζευγάρια. Χαλαρό, όμορφο και μποέμ, μοιάζει να είναι βγαλμένο από περιοδικά διακόσμησης που ασχολούνται με τη στιλιστική κομψότητα της νότιας Μεσογείου, απ΄την οποία αντλεί και την έμπνευση στην κουζίνα του. 

Το Rey Pablo έχει βρει την μαγική συνταγή να χαρίζει απλόχερα χαμόγελα κάθε στιγμή της ημέρας – είτε αυτά προκύπτουν από το αποκλειστικό TAF χαρμάνι του καφέ του, είτε από το φαγητό, είτε ακόμα κι από κάποια ιντριγκαδόρικη ετικέτα στα κρασιά ή ένα καλοφτιαγμένο cocktail. Κάθε πιάτο στο Rey Pablo φτιάχνεται εκ του μηδενός, με άριστες πρώτες ύλες.

Ο σεφ μοιράζει πρωτότυπα την τράπουλα της οικειότητας όταν συνδυάζει ασυνήθιστα ένα τέλεια «ποσαρισμένο» αβγό στους 62,5°C, που σπάει πάνω σε βάση από English muffin και περιχύνεται με λαχταριστή hollandaise, συνδυασμένο με προσούτο ή τυλίγει σ’ένα αφράτο sando πανέ κοτόπουλο, ένταμ, ιαπωνική mayo, κόκκινο λάχανο και kimchi. 

Ασφαλώς από το μενού δεν λείπουν οι «συνήθεις ύποπτοι», όπως το Croque Madame με αυγό πανέ, καπνιστό ζαμπόν και κρεμώδες τυρί ή τα αυγά μάτια με μπέϊκον, αβοκάντο και μαρμελάδα bacon σε φρυγανισμένο ψωμί και άλλα καλούδια που φτιάχνονται με πυξίδα την πρωτοτυπία, την τεχνική και την διαφοροποίηση.

Οι λάτρεις της healthy διατροφής θα βρουν bowls με superfoods ή/και φρούτα, ενώ ο πιο γλυκός επίλογος γράφεται με σοκολατένια ή φρουτένια pancakes, αφράτα σαν σύννεφο και πεντανόστιμα. 

Ο χαρακτηρισμός espresso-wine-gastro ποτέ δεν ήταν πιο spot on από εδώ, μέσα σ’ένα πανέμορφο σκηνικό που θα σε απομονώσει έστω για λίγο από την καθημερινότητα με ψαγμένες προτάσεις που ανεβάζουν τον all day πήχη της Αθηναϊκής ριβιέρας. 

Rey Pablo
Βασιλέως Παύλου 89-91, Βούλα, τηλ. 2108992068
www.reypablo.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

4 μέρη για αυθεντική κρητική κουζίνα στην Αθήνα

Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε όχθη της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας που φαίνεται να...

Τα αθηναϊκά εστιατόρια που σφυρηλατούν γευστικές διαδρομές στην απόλαυση και τη διασκέδαση

Ο μεζές είναι η βουλιμία του μερακλή που θέλει να τα δοκιμάσει όλα, διψάει για τη «μέση» και αποστάγματα,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot