Οι Fishαλίδες είναι από τα νέας γενιάς εστιατόρια που ειδικεύονται στο ψάρι, επιχειρώντας νεολογισμούς παράλληλα με τα τεφαρίκια της ψαριέρας που μοσχοβολάνε ολόφρεσκα θάλασσα. Στο μοντέρνο νησιώτικο σκηνικό τους, το Χαλάνδρι αποκτά άλλη διάσταση και κάθε επίσκεψή σου επισφραγίζεται με έναν γευστικό και νοητό διακτινισμό στις ελληνικές θάλασσες, εκεί που γράφονται οι πιο όμορφες και αξέχαστες στιγμές μας, σαν σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι.
Ο βραβευμένος chef Μιχάλης Τζόβας είναι ανήσυχος μάγειρας και βελτιώνει διαρκώς τις τεχνικές του. Για παράδειγμα, αποδομεί την κλασική, «κουρασμένη» Caesar’s και την επανεφευρίσκει δημιουργικά με γαρίδες, chorizo, iceberg, τοματίνια, παρμεζάνα, ξεροψημένη τορτίγια και γνήσια Caesar’s sauce – με αντζούγια και παρμεζάνα – δίνοντάς της μια φινέτσα που δεν την συναντάς στα παραδοσιακά μαγαζιά. Ένα άλλο πιάτο που προκαλεί γευστικά σοκ στο εστιατόριο είναι η paella θαλασσινών με γαρίδες, μύδια, καλαμάρι, chorizo, αρωματικά και σαφράν Κοζάνης, χυμώδης, πολυδιάστατη και υπεραπολαυστική.
Στον τομέα μαρινάτα η κουζίνα προσφέρει υπέροχο carpaccio φρέσκου ψαριού με χυμό από lime και γλυκά φύκια. Η γαστριμαργική ιεροτελεστία, οφείλει να ξεκινά με ζεστή ψαρόσουπα, με πετρόψαρα, σφυρίδα και βραστά λαχανικά, που σου προκαλούν την αίσθηση της ζεστασιάς και ενεργοποιούν με τον πιο όμορφο τρόπο τη διάθεση για τα κυρίως.
Από τα ορεκτικά δεν λείπουν υπέροχες υλοποιήσεις κλασικών εγχώριων μεζέδων, όπως η αέρινη φάβα με φρέσκο κρεμμυδάκι και το μοναδικά ψημένο μαστέλο το οποίο «κοντράρει» πεντανόστιμα με σπιτική μαρμελάδα λεμονιού. Αγαπημένο νεοαφιχθέν ορεκτικό, η τριλογία ταραμοσαλάτας (με λευκό ταραμά, ταραμά παντζαριού και ταραμά με μελάνι σουπιάς), μια πανδαισία χρωμάτων και υφών που αγγίζουν απαλά τον ουρανίσκο, χαρίζοντας απλόχερα την απόλαυση.
Το upscale περιβάλλον στις Fishαλίδες χορεύει σε χορούς μοντέρνου, με τα καταπραϋντικά χρώματα του λευκού και του τιρκουάζ και τη δράση να μοιράζεται ανάμεσα σε 2 χώρους, μια εσωτερική σάλα αλλά και μια αυλή με ανακλινόμενη οροφή, η οποία και θερμαίνεται. Το εστιατόριο τηρεί ευλαβικά όλα τα υγειονομικά μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας κάθε επισκέπτη.
Συνεργάζεται δε με βετεράνους καϊκάδες από Ελαφόνησο, Στύρα και Κυλήνη, που προσφέρει στον chef την δημιουργική ελευθερία να προτείνει πιάτα ημέρας, αναλόγως ψαριάς, όπως φιλέτο τόνου μαριναρισμένο με lime kαι φρέσκα αρωματικά, συνοδευόμενο με βασιλική κινόα και spicy mayo και linguini με φιλετάκια μπαρμπουνιού, julienne λαχανικών, κάπαρη και σάλτσα λεμονιού. Αν σου αρέσει η ουσία της απλότητας, μπορείς να γευτείς τα φρέσκα ψάρια, ψητά στη σχάρα ή σε κρούστα αλατιού. Η ολόφρεσκη σουπιά, ζουμερή και μυρωδάτη, ακουμπάει σ’ ένα μελωμένο, βουτυράτο ριζότο, ολόμαυρο από το μελάνι της, σε μια συνταγή από τα Ελληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας.
Για τον πιο γλυκό επίλογο, δοκίμασε το ανεπανάληπτο κιουνεφέ τους. Όλους τους θησαυρούς τους, οι Fishαλίδες τους στέλνουν με αγάπη και μέσω delivery – τηλεφωνικά ή μέσω των δημοφιλών delivery apps.
Fishαλίδες
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ. 2106800054
Facebook | Instagram