Η Αβάνα στο ύψος του Κολλεγίου Αθηνών στην Κηφισίας, είναι ένα από τα πιο επτασφράγιστα μυστικά των βορείων. Διαχρονικά λειτουργεί σαν ένα υπαίθριο food court που συγκεντρώνει νεαρόκοσμο, επιχειρηματίες, foodies και κάθε λογής άλλη «φυλή» του Ψυχικού και του Χαλανδρίου, μαζί με πλήθος από κινηματογραφόφιλους από το απέναντι ομώνυμο σινεμά και περαστικούς που χαζεύουν τις βιτρίνες των επώνυμων επιπλάδικων. Σε αυτή ακριβώς τη γωνιά του Χαλανδρίου ξεκίνησε πριν λίγες μέρες την πλεύση του και το Habana Trece, για να φέρει αέρα… αυθεντικής Αβάνας και Κούβας στο ποτήρι και το πιάτο μας.
Ένα μικρό, local μαγαζί με global καρδιά αλλά και προτάσεις που ανεβάζουν τον πήχη, το Habana Trece στήνει μια upscale οπτική επικοινωνία μ΄έναν conceptual χώρο που χορταίνει πρώτα απ’όλα το μάτι: εντυπωσιακή μπάρα, ψαγμένα αποστάγματα, φωτισμοί που δημιουργούν ατμόσφαιρα, απαλό latin μουσικό χαλί, όλα συντελούν σε μια instant χαλάρωση που ξορκίζει τη μονοτονία της καθημερινότητας. Ιδανικό για ένα after office drink, αφού ανοίγει στις 17.00, αλλά και για late night extravaganzas, αφού κλείνει γύρω στη 1.00 καθημερινά.
Μετά είναι τα cocktails: Κουβανέζικα στο στυλ, τα signatures του Habana Trece αξιοποιούν το πιο εμβληματικό απόσταγμα της χώρας του Φιντέλ και του Τσε – το ρούμι – σε προσμίξεις που καθηλώνουν γευστικά. Την κάρτα έχει επιμεληθεί ο χαρισματικός Ηλίας Στεργιόπουλος – που έχει θητεύσει και στο πολυβραβευμένο Baba Au Rum – οπότε εδώ μιλάμε για την απόλυτη, δροσερή «καταστροφή». Ξεχωρίζουν ήδη στις προτιμήσεις των επισκεπτών το γλωσσοδέτης-Canchánchara με premium Havana Club Ańejo Reserva Rum, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά και άρωμα κίτρου και λεβάντας, αλλά και το φρουτώδες El Nacional Daiquiri, επίσης με Havana Club Ańejo Rum τριετίας, φρέσκο λάϊμ, ανανά και νότες πυρηνόκαρπων φρούτων. Ασφαλώς, ο κατάλογος ξετυλίγεται και σε άλλες βάσεις – τα Continental Cocktails – ενώ η μπάρα θα σου φτιάξει με χαρά και κάποιο classic στην ιδανική εκδοχή του.
Όλα αυτά τα καλά, οι «σκηνοθέτες» του Habana Trece δεν τα προορίζουν για απόλαυση-ξεροσφύρι. Ο Μιχάλης Μερζένης (που γνωρίζεις από τον Δρακούλη και το SpitJack) έχει εμπνευστεί μια υπέροχη γκάμα λεπτοδουλεμένων συνοδευτικών – tapas φιλοσοφίας – με tartare τόνου, αναζωογονητικά ceviche, ένα εγκληματικά κολασμένο beef tataki με τρυφερό φιλέτο μοσχαριού και πεντανόστιμη σοκολατένια μπάρμπεκιου σως, potato chips κομμένα στο χέρι με avocado cream και άλλα, must try καλούδια.
Η επιτομή της «σωστής δημιουργικότητας», που δεν είναι ένα στείρο creativity για τον εντυπωσιασμό και τη φιοριτούρα, αλλά εκείνη η ωραία διάθεση που παίρνει τα υλικά, τα κοιτάει, τα μυρίζει, τα ακουμπάει, τα νιώθει και τελικά τα μετουσιώνει σε ποτά και πιάτα εμπνευσμένα, έξυπνα και γαργαλιστικά απολαυστικά, από μετρς του είδους, στην πιο απροσποίητη, casual και παρεΐστικη εκδοχή τους. Αυτό είναι το νέο Habana Trece το οποίο σου προτείνουμε να επισκεφθείς άμεσα!
Habana Trece
Λυκούργου 2, Χαλάνδρι, τηλ. 2106777767
Facebook | Instagram